برترین داستانها درباره «انقلاب اسلامی» معرفی شدند(اخبار ادبی و هنری)
آیین پایانی هشتمین جشنواره داستان انقلاب (جایزه امیرحسین فردی) دوشنبه شب در حوزه هنری برگزار شد و در این مراسم برترین داستانهای نوشته شده طی یک سال گذشته با مضمون انقلاب معرفی شدند.
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در اختتامیه جشنواره داستان انقلاب گفت: مرحوم استاد امیرحسین فردی كه بنیانگذار این جشنواره بود، به ادبیات انقلاب اسلامی ایمان داشت و پرداختن به ادبیات انقلاب را وظیفه خود و وظیفه همه نویسندگانی میدانست كه در این كشور زندگی میكنند.
وی تأکید کرد: به نظر من همه این وقایع و رویدادهای امروزی هم بخشی از انقلاب اسلامی ما است و یك نویسنده داستان انقلاب اسلامی باید به پژواكهای بینالمللی انقلاب اسلامی بیشتر دقت و توجه داشته باشد. توجه به پرتوهای بینالمللی انقلاب اسلامی میتواند داستانهای انقلابی ما را جذابتر و متنوعتر سازد.
مجتبی رحماندوست، نویسنده و نماینده مجلس نیز به فعالیتهای امیرحسین فردی در زمینه داستان انقلاب اشاره كرد و گفت: مرحوم فردی همیشه به ما میگفت؛ هر كس كه انقلاب را درك كرده است باید داستان خودش از انقلاب را بنویسد و خودش هم با جدیت نشست و برای انقلاب اسلامی داستان نوشت.
وی به لزوم جلوگیری از تحریف انقلاب با نوشتن داستان و رمان درباره انقلاب تاکید کرد و گفت: اگر داستان انقلاب نوشته نشود عدهای انقلاب را تحریف میکنند و آن را از پشت سر مینویسند. همان گونه که الان کتابهایی با موضوع تاریخ پهلوی در حال تخریب انقلابند. در حالی که الان دنیا تشنه تجربیات انقلاب ماست و برای نوشتن از انقلاب، عناصر داستانی، توصیف و تصویر کم نداریم.
در این مراسم همچنین برگزیدههای داستان انقلاب به این شرح معرفی شدند: در بخش داستان كوتاه بزرگسال، هیچ اثری شایسته رتبه برتر نشد و مهین سمواتی با اثر«نفتی» و مرتضی برزگر با اثر«اشتباهی» تقدیر شدند. در بخش داستان كوتاه نوجوان هیچ اثری شایسته كسب رتبههای اول و دوم نشد و «ما و آقای مروت» نوشته سمیه تقوی شایسته رتبه سوم شد.همچنین كتایون آذرپی با اثر «سربازها در گهواره» و احسان غدیری با اثر «یك پرده از نمایش» شایسته تقدیر شناخته شدند. در بخش رمان بزرگسال نیز هیچ اثری شایسته اول و سوم نشد و محبوبه زارع نویسنده اثر«بیواسطه» به عنوان رتبه دوم معرفی و از سمیه عالمی با اثر «مسافر جمعه» و ابراهیم اكبری دیزگاه با اثر«شاه كش» تقدیر شدند. در بخش رمان نوجوان، سید محمود مهدوی با اثر «برادرخوانده» رتبه اول،هادی حكیمیان با اثر «سرو بلند گوراب» رتبه دوم و نیلوفر مالك با اثر «رویای بعد از ظهر» رتبه سوم شدند.