kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۷۸۰
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۳

سیستان و بلوچستان تامین‌کننده 70 درصد «تن ماهی» های کشور است

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار و کنارک در جنوب استان تامین‌کننده بیش از 70 درصد تن ماهیان کشور است و این یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی منطقه به حساب می‌آید.


محسنعلی گلشنی با تشریح ظرفیت‌های شیلاتی در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: چابهار با موقعیت راهبردی، تنها بندر اقیانوسی کشور است و اهمیت زیادی برای سرمایه‌گذاران ایرانی و کشورهای حاشیه اقیانوس هند و کشورهای همسایه دارد.
وی با ظرفیت‌های صید و صیادی در جنوب سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: 36 درصد صید آب‌های جنوب کشور، 31 درصد صید کل کشور و 20 درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی‌پروری) مربوط به بنادر چابهار و کنارک در جنوب استان است.
گلشنی ادامه داد: سواحل مکران با بیش از 42 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو در مناطقی مانند گواتر و روستای رودیک با دارا بودن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، قابلیت پرورش ماهی‌های زینتی، خیار دریایی، جلبک، لابستر و وجود گونه‌های تجاری با ارزش میگو مانند ببری سیاه، سفید هندی، ببری سبز و موزی استعداد بالقوه‌ای در بحث آبزی‌پروری دارد.
وی گفت: سیستان و بلوچستان رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از کشور اندونزی و رتبه نخست صید در غرب اقیانوس هند را دارد.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در بحث شیلات به صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران است.
گلشنی افزود: بنادر چابهار و کنارک قابلیت پرورش دوبار میگو را در یک سال دارند و بالاترین برداشت میگو در واحد سطح نیز هستند.