kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۶۵۷
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱
لاریجانی در نشست بین‌المجالس کشورهای اسلامی:

برخی با پایین آوردن قیمت نفت قصد ضربه زدن داشتند /ایران مقتدر اتکایی به نفت ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برخی از کشورهای عربی با پایین آوردن قیمت نفت قصد ضربه زدن به جمهوری اسلامی را داشتند، گفت: ایران مقتدر اتکایی به نفت ندارد.


به گزارش ایرنا، علی لاریجانی  دیروز در نشست افتتاحیه روسای یازدهمین اجلاس بین‌المجالس کشورهای اسلامی با بیان اینکه  جمهوری اسلامی ایران پس از 12 سال مذاکره و مقاومت توانست یکی از پر فراز و نشیب‌ترین مقاطع تاریخی خود را با موفقیت پشت سر بگذارد و حقوق هسته‌ای‌اش را تثبیت کند، افزود: توافق هسته‌ای در واقع پیروزی دیپلماسی و نفی تهدید و تحریم بود و کارآمدی راه کارهای مسالمت‌آمیز حل و فصل اختلافات را بیش از پیش به منصه ظهور رساند.
لاریجانی در ادامه سخنانش، گفت: در حین مذاکرات هسته‌ای شنیدیم که یکی از کشورهای منطقه به یک قدرت بزرگ اصرار می‌کرد که مذاکرات را به عقب بیاندازد تا قیمت نفت را پایین بیاورند؛ آنها (با پایین آوردن قیمت نفت) به همه کشورهای اسلامی لطمه زدند.
وی افزود: ایران اتکایی به نفت ندارد و منابع متعددی دارد ولی آنها با توهم خود به همه ضرر زدند؛ بعد از توافق هم یک نگرانی به کشورهای منطقه القا می‌کردند که ممکن است ایران به کشورهای منطقه تعرض کند.
لاریجانی در خصوص موضوع سوریه نیز گفت: برخی کشورها به ما می‌گفتند که شما بر قضیه سوریه اصرار نکنید؛ این کشور ظرف دو هفته سقوط می‌کند، اما الان چهار (بیش از پنج) سال است که سوریه درگیر مسئله تروریسم است. ما می‌دانیم که به تروریست‌ها در سوریه کمک‌های مالی و تسلیحاتی صورت می‌گیرد و این مسئله در آینده گریبان خودشان را خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه مسئله تروریسم یک مسئله تاکتیکی نیست، بلکه مسئله‌ای راهبردی برای کشورهاست، گفت: مسئله سوریه و یمن و سایر کشورهای منطقه راه حل نظامی ندارد بلکه از طریق سیاسی و گفت‌وگو حل خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: راه‌حل نظامی و استفاده از توپ و تانک بسترسازی برای تروریسم است و توصیه ما در این‌گونه موارد فقط میز مذاکره است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه افراط‌گرایی، تروریسم و فرقه‌گرایی به تهدیدهای بزرگ برای صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است، این پدیده را محصول رفتارهای مداخله‌جویانه و غیرمسئولانه برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در خاورمیانه و شمال آفریقا خواند و گفت: این پدیده لطمات جبران‌ناپذیری را بر پیکر امت اسلامی وارد کرده است.
وی با اشاره به ماجراجویی تروریست‌ها در سوریه گفت: برخی کشورها در ابتدا تحت عنوان حمایت از دمکراسی از تروریست‌ها حمایت کردند، اما آیا در عراق هم مسئله دمکراسی بود که تروریست‌ها به این کشور هجوم آوردند و چندین شهر را تصرف و مردم را آواره کردند؟
وی همچنین در خصوص اعدام شیخ النمر در عربستان نیز گفت: در عربستان یک روحانی مظلوم و صلح طلب را اعدام کردند اما ما معتقدیم، به خاطر اظهارنظر نباید کسی را گردن بزنند و ما توصیه می‌کنیم مسائل و مشکلات کشورهای اسلامی از راه گفت‌وگو و مدارا حل شود.