kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۳۰۲
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶

هشدار سازمان ملل درباره اوضاع وخیم یک میلیون و 500 هزار عراقی در موصل

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد، یک میلیون و 500 هزار غیرنظامی ساکن «موصل» عراق نیاز به امدادرسانی و کمک دارند.


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، «برونو گدو» نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل سه‌شنبه نسبت به وضعیت بد ساکنان شهر موصل هشدار داد و گفت: یک میلیون و 500 هزار غیرنظامی ساکن این شهر نیاز به کمک دارند. «برونو گدو» گفت: «شهر موصل آلوده به انواع مین و تله‌های انفجای است و این مسئله، هر تلاشی را برای امدادرسانی با مشکل مواجه می‌کند.» وی همچنین، خبر داد که بسیاری از عراقی‌ها در حال ترک خانه‌های خود از مناطق تحت اشغال داعش هستند.دیروز سازمان ملل همچنین با انتشار گزارشی، شمار تلفات عراقی‌ها از دی 1393 تا 10 آبان 1394 را حدود 19 هزار نفر اعلام کرد. در این گزارش همچنین آمده است که 3500 عضو جامعه ایزدی‌های عراق به عنوان برده در اسارت داعش به سر می‌برند.هرچند نیروهای داوطلب مردمی و ارتش عراق طی یک سال اخیر شکست‌های سنگینی را متوجه داعش کرده‌اند، ولی بخش‌هایی از این کشور در استان‌های نینوا، الانبار و کرکوک همچنان تحت اشغال این گروه تروریستی است. داعش شهر موصل را مرکز خلافت خود اعلام کرده و «ابوبکر البغدادی» سرکرده این گروه تروریستی که خود را خلیفه می‌داند، در شهر موصل به سر می‌برد.به گفته منابع خبری، در پی شکست سنگین داعش در «رمادی» مرکز استان الانبار در غرب عراق، تروریست‌ها روحیه خود را از دست داده‌اند و خصوصا تکفیری‌های مستقر در موصل در مورد نبرد قریب‌الوقوع علیه خود نگران هستند. هم‌اکنون کمتر از 15 درصد خاک عراق در اشغال عناصر تکفیری قرار دارد.
اظهارات حکیم
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، «عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، تصریح کرد: «داعش دیگر در معادلات سیاسی جایی ندارد و لازم است که مسئولان سیاسی و اداری عراق خود را برای پس از داعش آماده کنند.» وی این را هم گفت که «داعش به پایان خود رسیده است.»رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در ادامه به عملیات موصل اشاره کرد و افزود: «یکی از ویژگی‌های مهم موصل عراق تعدد اقلیت‌هایی است که در این شهر زندگی می‌کنند و باید برای حفاظت از این اقلیت‌ها و بازگرداندن اقلیت‌های ترکمان، ایزدی و مسیحی که از این شهر کوچ کرده‌اند، تلاش کرد.»عمار حکیم پیشتر نیز در دیدار با مقام‌های کویتی با تاکید بر اینکه «هیچ کشوری در منطقه از خطر گروه تروریستی داعش در امان نیست،» گفته بود: «اگر این گروه تکفیری در عراق سرکوب نشود باید در دیگر پایتخت‌های عربی با آنها بجنگیم.»
پایان توافق کردها
خبر دیگر اینکه «اتحادیه میهنی کردستان عراق» تحت رهبری «جلال طالبانی» پایان توافق استراتژیک میان خود و «حزب دموکرات کردستان عراق» را رسما اعلام کرد. اتحادیه میهنی و حزب دموکرات تحت رهبری «مسعود بارزانی» در سال 2005 این توافق را امضا کرده بودند.در نقشه راهی که اتحادیه میهنی اعلام کرده، به تغییر در دولت خود مختار کردستان عراق و اصلاحات در پارلمان این منطقه اشاره شده است. از آنجا که بارزانی ریاست دولت فوق را برعهده دارد، احتمال می‌رود که پایان توافق بین دو حزب، به معنی خلع بارزانی از قدرت هم باشد.
سایر رویدادها
* «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهوری مصر گفت، این کشور از تلاش‌های دولت و ارتش عراق برای سرکوب تروریست‌ها حمایت می‌کند.
* وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد، این کشور احتمالا شمار نیروهای خود را درعراق افزایش می‌دهد.