تحلیگر برجسته جهان عرب:
آرزو دارم یک بار هم کشورهای عربی قایق آمریکا و اسرائیل را توقیف کنند
تحلیلگر برجسته فلسطینی تصریح کرد: توقیف قایقهای آمریکایی اتفاقی نیست که هر روز رخ دهد و یک نقطه عطف در تاریخ غرب آسیا (خاورمیانه) محسوب میشود. از زمان جنگ 1956 هیچ رهبری در جهان عرب نداشتهایم که رو در روی آمریکا به عنوان حامی اصلی اشغالگران اسرائیلی بایستد.
بازتاب جهانی توقیف دو شناور آمریکایی به همراه نظامیان این کشور توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران به خاطر نقض حریم دریایی کشورمان همچنان ادامه دارد و تحلیلگران و رسانههای مختلف جهان از زوایای گوناگون به موشکافی و تحلیل ابعاد این رخداد میپردازند.
به گزارش قدسنا به نقل از خبرگزاری معا، «ناصر اللحام» تحلیلگر برجسته فلسطینی در واکنش به توقیف دو قایق رزمی آمریکایی در آبهای جمهوری اسلامی ایران توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران، تاکید کرد: زمانی که نتانیاهو به نمایش نیروی دریایی عاریتی خود از آمریکا مشغول بود، قایقهای آمریکایی در برابر چشم تمام جهانیان در حال توقیف توسط نیروهای دریایی ایران بودند.
وی در ادامه تاکید کرد: زمانی که صحنه توقیف دو قایق آمریکایی توسط قایقهای ایرانی را مشاهده کردم، دچار شوک شده بودم. این صحنه را زیاد در جهان شاهد نبودهایم و هیچ کشوری در جهان تاکنون جرات زیر پا گذاشتن حریم نظامیان آمریکایی را نداشته است.
اللحام تصریح کرد: این حادثه مهم پیام سهمگینی برای تل آویو که به تازگی تحویل پنجمین زیردریایی آلمانی از نوع دلفین را جشن گرفته بود، داشت. در زمانی که نتانیاهو به نمایش نیروی دریایی عاریتی خود از آمریکا مشغول بود، قایقهای آمریکایی در برابر چشم تمام جهانیان در حال توقیف توسط نیروهای دریایی ایران بودند.
وی تصریح کرد: توقیف قایقهای آمریکایی اتفاقی نیست که هر روز رخ دهد و یک نقطه عطف در تاریخ غرب آسیا (خاورمیانه) محسوب میشود. از زمان جنگ 1956 هیچ رهبری در جهان عرب نداشتهایم که رودرروی آمریکا به عنوان حامی اصلی اشغالگران اسرائیلی بایستد.
در این شرایط و با تاسف تمام حکام عرب همچنان در برابر آمریکا به لرزه و رعشه میافتند، آنها بیشتر از عذاب قبر از کاخ سفید میهراسند. این در حالی است که ملتهای عربی از این دیوار ترس روانی عبور کرده و تعامل بر مبنای ترس و وحشت از آمریکا را کنار گذاشتهاند. وی تاکید کرد: من آرزوهای دیگری هم دارم؛ آرزو دارم روزی را ببینم که یک کشور عربی یک قایق آمریکایی و یا اسرائیلی را توقیف کند و آن را به سواحلش انتقال دهد و خواهان عذرخواهی دریادار آمریکایی برای آزادی آن شود. ما دیگر از عذرخواهی از کشورهای غربی و استعمارگر خسته شدهایم.
ایرانیها اگر کشته شوند هم مقصرند!
به گزارش جام نیـوز، پس از دستگیری 10 ملوان آمریکایی در مرزهای آبی ایران، رسانههای آمریکایی به پخش خبر نقص فنی شناورهای آمریکایی و وارد شدن ناخواسته به آبهای ایران پرداختند و صدای شکایتشان به خاطر توقیف قایقهای خراب شناور بر روی آب توسط ایران به هوا برخاست.
اما پس از آن، با طرح روایتی جدید از واقعه توسط «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا، رسانههای آمریکایی بدون اشاره به دروغگویی مقامات این کشور و یا اتخاذ کوچکترین موضع نقادانه در این رابطه، به انعکاس اظهارات کارتر پرداختند. کارتر گفته بود: «ملوانهای آمریکایی مرتکب خطای ناوبری شدند و این خطا باعث شده آنها اشتباها سر از آبهای سرزمینی ایران در بیاورند.»
پایگاه آمریکایی «اینترسپت» در یادداشتی تحت عنوان «آمریکا داستان شناورهایش در آبهای ایران را اساسا تغییر داد؛ آن هم به نسخهای که حتی مشکوکتر است» به بررسی تغییر روایت مقامات آمریکایی از داستان دستگیری ملوانها پرداخته و از تبعیت طوطیوار رسانههای غربی از این اظهارات به شدت انتقاد کرده است.
اینترسپ مینویسد: «زمانی که برای اولین بار اخبار توقیف دو شناور آمریکایی در آبهای ایران منتشر شد، رسانههای آمریکایی با نشان دادن آن به عنوان اقدامی تجاوزکارانه از سوی ایران، بدون اتخاذ موضعی نقادانه به انعکاس توضیحات دولت آمریکا در این رابطه پرداختند. به ما گفته شد که یکی از قایقها دچار «نقص فنی» شده و پس از آن «به صورت سهوی در آبهای ایران شناور شده است».
رسانههای آمریکایی با فراهم کردن متن نمایشی دولت آمریکا بارها به تکرار عبارتهای «نقص فنی»، «شناور شدن سهوی» و «اضطراری بودن شرایط قایق» پرداختند و در توضیح اینکه کل داستان تقصیر ایران بوده است، مطالبی را منتشر کردند.
اما پس از آن «جان مک کین» وزیر دفاع [آمریکا] عنوان کرد که «ملوانهای آمریکایی مرتکب خطای ناوبری شدند که این باعث شد آنها اشتباها سر از آبهای سرزمینی ایران در بیاورند.»
اینترسپت در ادامه از «سرهم بندی کردن روایت مقامات» دولت آمریکا و تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران و بازنشر غیرنقادانه مسائل توسط رسانههای آمریکایی انتقاد کرده و آن را موضوعی میداند که بارها تکرار شده و مینویسد: «تمام آنچه شما باید در مورد رسانههای آمریکایی بدانید این است: فقط تصور کنید که اگر دو شناور ایرانی بدون مجوز و یا اخطار، وارد آبهای آمریکا شوند و پس از آن دولت ایران در رابطه با این موضوع به دروغگویی بپردازد، رسانههای آمریکایی چه میگویند و چه میکنند...
در عین حال این رسانهها وقتی که یک ناو آمریکایی در سال 1988 در همین منطقه، یک هواپیمای مسافربری ایرانی را هدف قرار داده و 290 مسافر آن از جمله 66 زن و کودک را میکشد، و پس از آن تلاش میکند که بر مسئولیت خود سرپوش بگذارد، به دفاع از آن بر میخیزند.»
در انتهای این گزارش آمده است: «پس حکایت رسانههای آمریکایی این چنین است: زمانی که نیروی دریایی آمریکا بدون مجوز یا اعلان قبلی، وارد آبهای ایران شود و ایران آنها را بازداشت کند و پس از 24 ساعت آزاد نماید، ایران متجاوز است؛ و زمانی که ایران اجازه میدهد که هواپیمای مسافربریاش توسط ناو آمریکایی هدف گرفته شود، باز هم ایران متجاوز است! و اصلا مهم نیست که دولت آمریکا چند بار اظهارات نادرستی را در مورد اقدامات نظامی خود منتشر نماید؛ این اظهارات بیچون و چرا پذیرفته خواهند شد ...»