مرکز تحقیقات کنگره آمریکا گزارش داد
بودجه آشکار 30 میلیون دلاری برای براندازی جمهوری اسلامی
آمریکا در 12 سال گذشته به صورت رسمی بیش از 408میلیون دلار برای براندازی تحت برنامه «ارتقای دموکراسی برای ایران» هزینه کرده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین میشود.
تغییر نظام جمهوری اسلامی یا حداقل تغییر رفتار ایران، موضوعی است که حکومت آمریکا اعم از دولت و کنگره بدون وقفه به آن اهتمام داشتهاند؛ یکی از راههای همیشگی برای حمایت از انقلاب سیاسی جدید در ایران توسط دولت و کنگره آمریکا، اجرای برنامههایی موسوم به «ارتقای دموکراسي برای ایران» است.
در گزارش جدید مرکز تحقیقات کنگره آمریکا با عنوان «ایران، امنیت خلیج (فارس) و سیاست آمریکا» به قلم «کنث کاتزمن»، به برخی از بودجههای «ارتقای دموکراسی برای ایران» از سال 2004 تاکنون پرداخته که نشان میدهد بیش از 408 میلیون دلار در این رابطه هزینه شده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین میشود.
دراین گزارش آمده است: قانون حمایت آزادی ایران که در 30 سپتامبر 2006 به امضا رسید، اجازه استفاده از منابع مالی (مقدار آن مشخص نشده است) برای ارتقای دموکراسی در ایران را ارائه کرد. چند قانون و دستور اجرایی صادرشده از سال 2010، در نظر دارد تا اجازه فروش تجهیزات الکترونیک و نرمافزارها به ایرانیان را بدهد که به ایجاد ارتباطات آنها کمک میکند. معاون وزیر امور خارجه وقت، وندی شرمن، در 14 اکتبر 2011 تأیید کرد که برخی از بودجههای ارتقای دموکراسی برای ایران، به منظور آموزش ایرانیان در استفاده از فناوریهایی بوده است که بتواند تلاشهای نظام ایران برای سانسور اینترنتی را تقلیل دهد.
وزارت خارجه آمریکا، که اغلب از بودجههای مناسبی استفاده میکند تا بتواند از برنامههای ارتقای دموکراسی حمایت کند که توسط سازمانهای مستقر در آمریکا و اروپا به اجرا در میآیند، بنا به دلایل امنیتی از ارائه نام دریافتکنندگان این بودجهها خودداری میکند.
دولت بوش تأیید کرده که تأمین مالی آشکار برای فعالان ارتقای دموکراسی در ایران، تلاشی دولتی برای تغییر رفتار نظام ایران بوده است و نه سرنگونی آن، با این حال برخی، اقدامات دولت بوش را پوششی برای رسیدن به هدف تغییر نظام میدانند.
گفتنی است برای سال مالی 2016 ، 30 میلیون دلار برای دموکراسی منطقهای خاور نزدیک درخواست شد؛ برنامههای مربوط به ایران مشابه سالهای پیشین این برنامه است .
در پایان این بخش از گزارش اشاراتی به روشهای دیپلماسی عمومی آمریکا شده است: وزارت خارجه آمریکا نیز سعی در بهبود دیپلماسی عمومی خود به منظور دستیابی به مردم ایران است.
به منظور تقویت نسبی دیپلماسی عمومی آمریکا، وزارت خارجه در آوریل 2011 اعلام نمود که یک دیپلمات آمریکایی فارسیزبان مستقر در کنسولگری آمریکا در دوبی، به طور مرتب در رسانههای ایرانی حضور خواهد یافت.
از سال2006، وزارت خارجه حضور دیپلماتهای آمریکایی فارسیزبان را در مأموریتهای دیپلماتیک آمریکا در اطراف ایران افزایش داده است، تا بتواند تا حدی در به رسمیت شناختن و تسهیل حضور ایران در برنامههای ارتقای دموکراسی آمریکا کمک کند. واحد ایران در کنسولگری آمریکا در دوبی کاملاً وسعت یافته و به دفتر «حضور منطقهای» تبدیل شده است، و جایگاههای «نظارت بر ایران» به امکانات دیپلماتیک آمریکا در باکوی آذربایجان، استانبول ترکیه، فرانکفورت آلمان، لندن، و عشقآباد ترکمنستان اضافه شده است، و همه این مناطق دارای جمعیت وسیعی از ایرانیان مهاجر یا نزدیکی جغرافیایی با ایران هستند. «دفتر امور ایران» در وزارت خارجه شکل گرفته است و بنا به گزارشها با گروههای تبعیدی موجود در آمریکا ارتباط برقرار کرده است.