kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۹۴۳
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۵
رهبر انقلاب در دیدار عبدالله عبدالله:

هیچ اشغالگری نتوانسته در افغانستان دوام بیاورد


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی  روز گذشته در دیدار آقای «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان، مسئله «اتحاد اقوام» در افغانستان را مهم‌ترین راه علاج مشکلات این کشور خواندند و با اشاره به سوابق و ظرفیت‌های فراوان همکاری ایران و افغانستان خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران «امنیت، آرامش و پیشرفت افغانستان» را «امنیت و پیشرفت» خود می‌داند.
حضرت آیت‌الله‌‌العظمی خامنه‌ای با تحسین ابتکار تشکیل دولت وحدت ملی و اظهار امیدواری در خصوص حل مشکلات افغانستان افزودند: ان‌شاءالله دولت وحدت ملی شکل حقیقی و واقعی پیدا کند، زیرا راه علاج مشکلات افغانستان، ایجاد وحدت واقعی در میان اقوام و مسئولان است.
رهبر انقلاب با اشاره به سابقه همزیستی مسالمت‌آمیز شیعه و سنی و اقوام مختلف افغانستان گفتند: ما از قدیم مردم افغانستان را به عنوان مردمی صبور، قانع، سخت‌کوش و دیندار و برخوردار از ذوق  ادبی می‌شناسیم اما اختلافات اقوام و زمینه‌های دوگانگی، هر ملتی را ضعیف می‌کند.
ایشان با یادآوری حمایت‌های ایران از ملت افغانستان از جمله مخالفت منحصر به‌فرد جمهوری اسلامی با اشغالگری شوروی و حمایت از مجاهدان افغانستانی، افزودند: جمهوری اسلامی اکنون نیز در کنار افغانستان و میزبان حدود ۳ میلیون نفر از اتباع آن است.
حضرت آیت‌الله‌‌العظمی خامنه‌ای حضور ۱۶ هزار دانشجو و فارغ التحصیل افغانستانی در ایران را فرصتی ارزشمند برای افغانستان برشمردند و خاطرنشان کردند: دولت افغانستان باید با تعیین مشوق‌هایی، این دانش‌آموختگان را برای بازگشت و خدمت به کشورشان ترغیب کند.
رهبر انقلاب، با اشاره به ظرفیت‌ها و امکانات فراوان ایران در بخش‌های علمی، فنی و اقتصادی، و همچنین وجود منابع طبیعی و انسانی غنی در افغانستان افزودند: افزایش سطح همکاری‌ها به نفع هر دو طرف است و باید با صمیمیت و همکاری، برخی اختلافات نظیر مسئله آب‌های مرزی حل شود.
ایشان با انتقاد از سیاست منزوی کردن مجاهدین افغانستان در سال‌های گذشته تأکید کردند: منزوی کردن مجاهدین با عناوینی نظیر «جنگ‌سالاران» سیاست غلطی است و در کشوری که در معرض تهاجم نظامی و فتنه‌ای فراگیر قرار دارد خود مردم باید با روحیه مجاهدت آماده دفاع از کشورشان باشند.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، قدرت نداشتن در دفاع از خود را زمینه‌ساز ورود و دخالت بیگانگان خواندند و افزودند: دیدیم که آمریکایی‌ها در افغانستان چقدر انسان‌ها را کشتند و ضررهای زیادی وارد کردند و هنوز نیز دست برنمی‌دارند.
رهبر انقلاب با تحسین روحیه مقاومت مردم افغانستان در مقابل اشغالگری و تجاوزات «انگلیس، شوروی و در سال‌های اخیر آمریکا»، گفتند: روحیه مقاومت و دینداری در مردم افغانستان بسیار عمیق و در تاریخ معروف است که هیچ اشغالگری نتوانسته در افغانستان دوام بیاورد.
در این دیدار که آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان با تشکر از حمایت‌های ایران از دولت و ملت افغانستان، گفت: تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان نسخه خوبی بود و از مشکلات زیادی جلوگیری کرد.
رئیس اجرایی دولت افغانستان، مشکل اصلی این کشور را ناامنی و وجود گروه‌های تروریستی خواند و گفت: تلاش می‌کنیم با توکل به خداوند، وحدت و حمایت‌های مردم و همچنین با همکاری و حمایت برادران و دوستان ایرانی که از دوران جهاد و مقاومت تاکنون همچنان ادامه داشته است، مشکلات را رفع و عدالت را در تمام بخش‌ها تأمین کنیم.
آقای عبدالله با قدردانی از حمایت‌های رهبر معظم انقلاب از ملت افغانستان و همچنین دستور اخیر ایشان برای تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی، افزود: این حمایت‌های ارزشمند جایگاه خاص و برجسته‌ای از ایران در میان ملت و دولت افغانستان ایجاد کرده است.
وی افزود: زمینه‌های خوبی برای همکاری ایران و افغانستان وجود دارد که در مذاکرات با مقامات ایرانی تلاش می‌کنیم راه‌های افزایش همکاری‌ها را بررسی و دنبال کنیم.
روحانی: خواست ایران افغانستانی امن است
رئیس جمهور، امنیت را نیاز اصلی افغانستان و منطقه دانست و گفت: خواست ایران اسلامی، افغانستانی امن، باثبات و متحد است.
به گزارش فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی عصر دیروز  در دیدار عبدالله عبدالله رئیس هیئت اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان اظهار داشت: اراده جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط و همکاری‌ها با همسایگان؛ از جمله کشور دوست و برادر افغانستان، در تمام عرصه‌های مورد علاقه است.
روحانی با اشاره به روابط دیرینه و برادرانه دو ملت ایران و افغانستان گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت و دولت ایران همواره و در همه فراز و نشیب‌ها در کنار ملت افغانستان بوده‌اند.
رئیس جمهور در ادامه گفت: هم اکنون صدها هزار دانش آموز و دهها هزار دانشجو و طلبه افغانستانی در ایران مشغول تحصیل هستند و این آمار دلیل روشنی بر ارتباط دوستانه دو ملت است و امیدوارم این دانش‌آموزان و دانشجویان با گذراندن مدارج عالی تحصیلی بتوانند به کشور و ملتشان به بهترین شکل خدمت کنند.
روحانی همچنین امنیت را نیاز اصلی افغانستان و منطقه دانست و اظهار داشت: خواست ایران اسلامی، افغانستانی امن، باثبات و متحد است.
روحانی سپس به معضل تولید و قاچاق مواد مخدر برای کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: حل معضل مواد مخدر، نیازمند جدیت و همکاری همه جانبه است.
رئیس هیئت اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در این دیدار، با قدردانی از حمایت‌های بی‌شائبه جمهوری اسلامی ایران از مردم و دولت افغانستان اظهار داشت: افغانستان در دهه‌های گذشته با مشکلات بسیاری مواجه بوده و ملت افغانستان هر زمانی که نیاز به حمایت داشته‌اند، دولت و ملت ایران را در کنار خود دیده‌اند.
دو سند همکاری میان ایران و افغانستان به امضا رسید
به منظور توسعه روابط و گسترش همکاری‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان دو سند همکاری از سوی مسئولین دو کشور به امضا رسید.
به گزارش فارس، با سفر رئیس اجرایی دولت افغانستان به ایران و در راستای گسترش همکاری‌ها، دو سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید. سند همکاری در زمینه ورزش و سند همکاری در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی با حضور جهانگیری و عبدالله عبدالله از سوی مسئولین دو کشور امضا شد.
اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با رئیس اجرایی دولت افغانستان، مذاکرات صورت گرفته میان دو هیئت را مثبت و سازنده ارزیابی و افغانستان را کشوری پراهمیت برای جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد.
وی با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری میان دو کشور 2/5 میلیارد دلار در سال است خاطرنشان کرد: درخصوص موضوعات مربوط به همکاری‌های دو جانبه و توسعه تبادلات تجاری مذاکرات خوبی میان دو هیئت انجام شد.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی خود نیازمند تکمیل زیرساخت‌های لازم هستند و بندر چابهار فرصت خوبی برای افغانستان است تا بتواند از این طریق زمینه‌های توسعه ترانزیت و گسترش همکاری‌های اقتصادی را افزایش دهد.
جهانگیری راه‌آهن خواف ـ هرات را یکی از پروژه‌های مشترک میان دو کشور برشمرد و با تاکید بر لزوم تکمیل این پروژه گفت: این مسیر می‌تواند امکان حمل و نقل ریلی میان دو کشور را فراهم کند.
وی همچنین با اشاره به روابط فرهنگی میان ایران و افغانستان به موضوع تحصیل دانش‌آموزان افغانستان در ایران پرداخت و خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر تصمیم گرفته شد که برای 50 هزار نفر از دانش‌آموزان افغانی که در ایران سکونت دارند علاوه بر سایر دانش‌آموزان افغانی، امکان تحصیل فراهم شود.
همچنین اسحاق جهانگیری در مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی رتبه ایران و افغانستان، تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان را نشانه بلوغ سیاسی نخبگان و سیاسیون این کشور دانست و افزود: ما نسبت به ادامه این وحدت و یکپارچگی امیدوار و نسبت به آینده این دولت خوشبین هستیم.
وی همچنین با اشاره به طرح افزایش صدور روادید برای ایجاد تسهیلات قانونی جهت اعزام نیروی کار افغانستان به ایران افزود: این طرح در راستای قانونمند کردن بازار کار ایران برای اتباع افغانستان است تا اعزام نیروی کار در چارچوبی مشخص و قانونی انجام شود.
رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز در این مصاحبه مطبوعاتی مشترک با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی میان دو کشورگفت: ایران و افغانستان از روابط صمیمانه و خوبی برخوردار هستند که می‌تواند به عنوان الگویی در سطح منطقه مطرح باشد.
عبدالله عبدالله از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از افغانستان در مقاطع مختلف قدردانی کرد و گفت: ایران در مقاطع مختلف از جمله دوران جهاد و بازسازی افغانستان حمایت‌های زیادی داشته است. پس از تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان، توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران جایگاه خاصی در سیاست خارجی افغانستان پیدا کرده است.
رئیس اجرایی دولت افغانستان با اشاره به وجود زمینه‌های فراوان برای توسعه روابط و ارتقا سطح همکاری‌های دو کشور خاطرنشان کرد: تهران و کابل می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگی، تجاری، امنیتی و مبارزه با مواد مخدر همکاری‌های خود را افزایش دهند.
وی افزود: افغانستان اهمیت فراوانی برای روابط خود با جمهوری اسلامی ایران قائل است و اطمینان می‌دهیم که کابل آمادگی دارد در عرصه‌های مختلف از جمله استفاده از فرصت‌های مشترک، مقابله با تهدید تروریسم و مبارزه با مواد مخدر همکاری‌های خود را با تهران افزایش دهد.