kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۸۶۶
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۹

کارون دیگر برای آشامیدن و کشاورزی مناسب نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نسبت به شرایط بحرانی رودخانه کارون هشدار داد و گفت: آب رودخانه کارون، از اهواز تا خرمشهر، از حالت متعارف خارج شده و فاقد استانداردهای لازم برای آشامیدن وکشاورزی است.


حیدرعلی کشکولی با اشاره به مسیر رودخانه کارون از سرشاخه‌ها تا خرمشهر اظهار کرد: آب این رودخانه در بالا دست کیفیت خوبی دارد اما با وارد شدن به دشت انواع آلاینده‌ها وارد آن می‌شود که هم شوری و هم تیرگی را افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به تأثیر افزایش سالانه شوری کارون بر کشاورزی و محیط زیست خوزستان گفت: شوری کارون در این سال‌ها افزایش یافته به ویژه در خشکسالی سال 86 با جهش ناگهانی شوری مواجه بودیم و علاوه بر آن سایر عناصر مانند کلر و سدیم نیز بیشتر شد که افزایش این عناصر روی کشاورزی تأثیر زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه آب کارون از اهواز به سمت جنوب فاقد استانداردهای لازم برای آشامیدن و کشاورزی است، گفت: به ویژه در زمینه آشامیدن آبی که به اهواز می‌رسد علاوه بر شوری بالا دارای مقادیر زیادی تیرگی و آلودگی‌های دیگر است؛ اگر چه شوری آب به وسیله آب شیرین‌کن‌های خانگی کم می‌شود.
کشکولی با بیان اینکه آب با کیفیت کارون از سرشاخه‌ها به نام آشامیدن به شهرهای دیگر منتقل می‌شود، افزود: ما راضی نیستیم که مردم اصفهان آب آشامیدنی نداشته باشند اما متأسفانه آب با کیفیت کارون برای کشت برنج و یونجه و آبیاری چمن در اصفهان و برای توسعه کشت گلخانه‌ای و صیفی جات در یزد منتقل شود که به هیچ وجه منطقی نیست.
وی با انتقاد از تخلیه زهاب به تالاب‌های استان اظهار کرد: تخلیه پساب برای احیای تالاب‌ها و دریاچه‌های خشک شده، تفکر باطلی است و با وارد کردن پساب سموم این زهکش‌ها زندگی در سرزمین خوزستان را به عاقبت غم‌انگیزی دچار خواهد کرد. کشکولی گفت: افزایش شوری کارون به دلیل ورود حوضچه‌های شور، سیلاب‌های فصلی، ورود زهاب‌ها، برداشت مصارف کشاورزی و کاهش آورد رودخانه از بالا دست است و آنهایی که سرگرم پروژه انتقال آب هستند بدانند که راه خشک کردن کارون را در پیش گرفته‌اند که نتیجه آن فقر و تنگدستی و بیماری برای خوزستانی‌هاست.