kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۶۷۷
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
مدیرعامل فولاد اکسین انتقاد کرد

تامین 100 هزار تن ورق فولادی از چین به جای حمایت از تولید داخل

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین گفت: در حالی که صنعت فولاد کشور در رکود به سر می‌برد، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، سفارش 100 هزار تن ورق فولادی را از یک شرکت چینی داده است.


عزیز قنواتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، برای پروژه خط لوله بندرعباس سیرجان - رفسنجان، 100 هزار تن ورق فولادی از چین سفارش داده است و این در حالی است که تولید داخلی فولاد از نظر کیفیت و قیمت مناسب‌تر از نمونه چینی است و پیش از این شرکت‌های داخلی توانمندی‌های خود را در تولید ورق‌های عریض فولادی ثابت کرده بودند و انتظار می‌رفت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، پروژه‌های خود را به تولیدکنندگان داخلی واگذار می‌کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس سفارش شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، چینی‌ها 100 هزار تن ورق مورد نیاز خط لوله 24 اینچ بندرعباس - سیرجان - رفسنجان را تامین می‌کنند که مقرر شده ورق‌ها پس از ورود توسط لوله‌ساز به صورت دستمزدی تبدیل به لوله 24 اینچ شود.
وی میزان سرمایه‌گذاری این پروژه را سه هزار میلیارد ریال و 320 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: با واگذاری چنین طرح‌هایی به شرکت‌های تولیدی داخل، که توان تولید مناسب‌تر و با کیفیت‌تر محصول را دارند، از خروج این ارز جلوگیری می‌شود.
قنواتی ادامه داد: این سفارش در حالی است که هم امکان تولید ورق مذکور و هم تهیه مواد اولیه (اسلب) آن در داخل کشور وجود دارد و چنین سفارش‌هایی به شرکت‌های داخلی فولاد، می‌تواند این صنعت را از رکود خارج و موجب اشتغال‌ هزاران نفر در این صنعت شود.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین گفت: سفارش 100 هزار تن ورق فولادی از یک شرکت خارجی، در حالی قرار است اتفاق بیفتد که رهبر معظم انقلاب چند سالی است موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح و مسئولان نظام و دولت بر حمایت از تولید داخل تاکید می‌کنند، در شرایطی که رکورد حاکم بر بازار فولاد و صنایع تولیدی،‌ باعث کاهش سطح تولید کارخانجات و ایجاد مشکلات مالی برای شرکت‌های فولادی شده است، تامین ورق‌های فولادی از خارج به سود نظام و کشور نیست. گفته می‌شود شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران قصد دارد تامین لوله مورد نیاز این پروژه را به شرکت لوله‌سازی اهواز واگذار و ورق مورد نیاز ساخت لوله را از  یک شرکت چینی خریداری کند.
به گزارش ایرنا، طرح احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس - سیرجان - رفسنجان،‌ پروژه‌ای است که شامل احداث تاسیسات بین‌ راهی، پست برق و همچنین احداث یک رشته خط لوله به طول 469 کیلومتر به قطر 26 اینچ از مرکز انتقال نفت بندرعباس تا پایانه رفسنجان است. این خط لوله با هدف انتقال فرآورده‌های تولید شده در پالایشگاه ستاره خلیج ‌فارس از طریق خط لوله از بندرعباس به سیرجان و رفسنجان و تامین سوخت مورد نیاز مرکز و شمال کشور در دستور کار قرار گرفته است.