kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۶۰۸
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲

حمایت از هیتلر کار دست اردوغان داد

تعریف و تمجید رئیس‌جمهور ترکیه از «آدولف هیتلر» و دوران حکومت وی به عنوان «نظام ریاستی موفق»، موجی از اعتراضات داخلی را در پی داشته و موجب شده دولت اظهارات اردوغان را اصلاح کند.


«رجب طیب اردوغان» یک‌بار دیگر نیت باطنی و حرف دل خود را میان خبرنگاران در آنکارا بر زبان آورد. به گزارش تسنیم، او برای دفاع از نظام «ریاستی» مورد نظر خود که مدت‌هاست برای آن تلاش می‌کند، رژیم «نازی» آلمان و شخص «آدولف هیتلر» را به عنوان نمونه موفق ذکر کرد و گفت: «در یک سیستم «یونیتری» (متمرکز مثل ترکیه)، نظام ریاست جمهوری  می‌تواند به خوبی جواب دهد. نمونه‌هایی از این دست در جهان و تاریخ وجود دارد و شما می‌توانید این مورد را در آلمان دوران هیتلر مشاهده کنید.»
لازمه تبدیل نظام پارلمانی به ریاستی در ترکیه، تغییر قانون اساسی تصویب شده در دهه 1980 است.اردوغان که از حدود 12 سال قبل بر اریکه قدرت تکیه زده، چند سالی است که شدیدا به دنبال تغییر نظام سیاسی ترکیه به ریاستی است. برخی از کارشناسان معتقدند، اردوغان به دنبال اجرای مدل «پوتین،  مدودف» روسیه، در ترکیه است و می‌خواهد مثل پوتین و «دیمیتری مدودف» پست‌های نخست‌وزیری و ریاست جمهوری را بین خود و «احمد داود اوغلو» نخست‌وزیر ترکیه دست به دست کند.اردوغان هر چند با رای مردم به قدرت رسیده؛ اما به نظر می‌رسد مدتی است که دچار عارضه کیش شخصیت شده است؛ او که سال‌هاست به رای‌دهندگان اسلامگرای خود پشت کرده و سیاست‌های همسو با آمریکا و ناتو را در پیش گرفته است، طی سال‌های  2013 و 2014 اعتراضات داخلی را به شدت سرکوب کرده است و رویه حکومتداری او به‌گونه‌ای است که جریان‌های سیاسی در داخل به او لقب «سلطان» داده‌اند.
آفت دیگری که عارض رئیس‌جمهوری ترکیه شده، سودای احیای دوران امپراتوری عثمانی برای ترکیه است که آن را اردوغان در ماجرای استقبال جنجالی خود از «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان، در آنکارا با به کارگیری نمادهای دوران عثمانی به نمایش گذاشت.حمایت اردوغان از جریان‌های تکفیری در منطقه نیز در همین چارچوب «عثمانی‌گری» قابل تحلیل است.البته، رویه استبدادی رئیس‌جمهور ترکیه چیزی است که غرب هم به آن خیلی امید بسته است و به نظر می‌رسد که اروپا و آمریکا از همین رویه و خلق و خو برای تامین منافع خود در خاورمیانه استفاده می‌برند. سرنگونی جنگنده‌ روسی در آسمان سوریه، اعزام نیرو به داخل خاک عراق و اظهارات خارج از نزاکت دیپلماتیک نسبت به ایران و در کل، مشکل داشتن با همه همسایگان، مثال‌های خوبی از خصلت دیکتاتور منشی اردوغان است. خصلتی که به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور ترکیه آن را با آدولف هیتلر و دیگر دیکتاتورها شریک است.
سایر رویدادها
* اردوغان در ارتباط با از سر گیری مناسبات میان آنکارا و تل‌آویو گفت: اسرائیل در منطقه به ترکیه نیاز دارد.
* در جریان درگیری میان نیروهای ارتش ترکیه و شورشیان «پ.ک.ک» در جنوب شرق این کشور، 12 شورشی و سه نظامی ارتش کشته شدند.
*‌ کارشناسان اعلام کرده‌اند، ترکیه در نتیجه تحریم‌های روسیه، حدود 11 میلیارد دلار ضرر می‌کند. این تحریم‌ها پس از سرنگونی سوخوی روسی توسط جنگنده ارتش ترکیه، بر این کشور اعمال شده است.