kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۲۶۸
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱
نامه سرگشاده آیت‌الله مکارم شیرازی به رئیس الازهر

هشدار نسبت به خروج الازهر از خط اعتدال و گرایش به افراط‌گری

استاد درس خارج حوزه با صدور نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس الازهر مصر در مورد اقدامات اخیر ضد مذهب شیعه واکنش نشان داد و تاکید کرد که اقدامات تفرقه افکنانه اخیر از سوی آن مرکز زنگ خطر انحراف از خط اعتدال و گرایش به افراط گرایی را به صدا درآورد.


به گزارش خبرگزاری رسا، متن نامه این مرجع تقلید به شرح زیر است:
فضیلهًْ الشیخ الدکتور أحمد الطیب
السلام علیکم و رحمهًْ الله
ایام میلاد مبارک خاتم النبیین (صلی الله علیه وآله) را به شما و همه علماى الازهر الشریف تبریک عرض مى‌کنم، حقیقت این است مواضع منطقى و وحدت‌گرایانه الازهر در طول تاریخ و دیدگاه‌هاى اعتدالى جنابعالى در گذشته نقطه روشنى است که امت مسلمان در گرماگرم جنجال‌هاى جریان‌هاى تکفیر و تندرو به آن امیدوار هستند، اما اقدامات تفرقه‌افکنانه اخیر که به نام الازهر انجام گرفته، مانند: اشکال‌گیرى در رسانه‌ها بر عقاید مکتب اهل‌بیت(علیهم السلام) و نسبت غیرواقعى یک سرى دیدگاه‌هاى غلط به شیعه به سبب بعضى از شبکه‌هاى مزدور و وابسته به بیگانگان که ما جداً از آنها بیزاریم، برگزارى مسابقات مقاله و کتاب و نمایشنامه نویسى برضدّ مذهب شیعه و تحقیر و ناچیز شمردن جمعیت پیروان مکتب اهل بیت در مصر با تعبیرات بسیار زننده و پیشگیرى از حضور حتى یک نماینده از هموطنان مصرى در پارلمان و مانند آن زنگ خطر انحراف الازهر از خط اعتدال و توجه به افراط‌گرى که نتیجه آن جنگ مذهبى و از دست دادن آن افتخار تاریخى است را به صدا درآورد.
آیا در نظر شرع و عقل راه حل چالش بین مذاهب اسلامى گفتمان عالمانه بین پیشوایان مذاهب است یا ردیه‌نویسى و جنگ تبلیغاتى و مسابقه بر ضدّ یکدیگر؟
آیا براى شناخت عقاید یک مذهب باید معارف را از پیشوایان آن مذهب و منابع مورد وثوق آنان گرفت یا از چهره‌هاى منفور و شبکه‌هاى وابسته به دشمنان و جستجوى نقاط ضعف از لابلاى کتاب‌هاى مورد نقد پیشوایان؟
آیا در شرایطى که با گذشت 35 سال از تأسیس جمهورى اسلامى ایران، تاکنون هیچ مرجع تقلیدى در صدا و سیما به نقد عقاید و فقه اهل سنت نپرداخته و هیچ مسابقه مقاله‌نویسى بر ضدّ اهل سنت توسط مرکز مدیریت حوزه‌هاى علمیه ما انجام نگرفته، اقدام الازهر به این دو برنامه‌هاى تفرقه‌انگیز نشان عشق الازهر به وحدت اسلامى و تقریب مذاهب است؟ در ایران و افغانستان شیعه و سنى در کنار هم حتى در انتخابات و حکومت همکارى مى‌کنند و مشکلى ندارند.
اگر خداى نکرده این هجمه تبلیغاتى خشم عده‌اى از متعصبان اهل سنت را برانگیزد و خون شیعیان هموطن شما را بریزند و عکس‌العمل مشابه صورت بگیرد، مسئولان الازهر در پیشگاه الهى مسئول این خون‌هاى به ناحق ریخته مسلمانان نخواهند بود؟
اینجانب با نگاه خوش‌بینانه‌اى که همیشه به شما داشته و دارم، امیدوارم با صلابت جلوی این انحراف و سقوط الازهر را به دام توطئه دشمنان اسلام و وهابیون و تکفیرى‌ها و وسوسه‌هاى خناسان تفرقه‌افکنى که ممکن است در اطراف شما وسوسه کرده و از مسیر اعتدال منحرف کنند بگیرید و چونان شیخ محمود شلتوت و دیگر مشایخ و مفاخر تاریخ الازهر در تاریخ خطه اعتدال و تقریب الازهر همچنان بدرخشید و این است امید درباره شما.
والسلام علیکم ورحمهًْ الله وبرکاته