kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۰
یک مسئول:

فرصت کشاورزان را نباید برای تولید دانش داخلی هدر داد!

مدیرعامل شرکت دولتی خدمات حمایتی کشاورزی مدعی شد فرصت کشاورزان را نباید برای تولید دانش داخلی هدر داد!


یزدان سیف دیروز در نشست خبری در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه کشاورزان برای تامین بذر مناسب، برای کشت دانه‌های روغنی با مشکل مواجه هستند، این شرکت چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: در زمینه کشت کلزا چند مشکل بزرگ داشتیم، یکی اینکه از بذوری استفاده کنیم که مقاوم به سرما باشد و همچنین ریزش کمتری داشته باشد.
وی افزود: با تلاش معاونت زراعت مذاکراتی با شرکت‌های مختلف انجام شده و شرکت‌هایی که بذرهایی با این دو ویژگی‌ تولید می‌کردند، شناسایی شد.
سیف با بیان اینکه فرانسه یکی از کشورهایی است که مناطق سردسیر آن شرایطی مشابه با ایران دارد، اظهار داشت: بنابراین بخشی از بذور مورد نیاز را از این کشور برای کشت دانه‌های روغنی وارد کردیم.
وی بیان داشت: در مجموع شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، 125 تن بذر وارد کشور کرد که 90 تن آن با دو ویژگی مذکور از کشور فرانسه وارد شد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بیان داشت: البته شرکت خدمات حمایتی تمام بذر مورد نیاز کشت دانه‌های روغنی را وارد نکرده است و قسمتی از بذر مورد نیاز توسط شرکت‌های دیگر یا تولیدات داخل تامین شده است.
وی افزود: ما از هرگونه تحقیقات در زمینه تولید بذر استقبال می‌کنیم، اما اگر قرار باشد فرصت کشاورزان برای تولید دانش داخلی به هدر رود، از طریق دیگر برای تامین بذر مثلا واردات، اقدام می‌کنیم.
سیف افزود: فرصت کشاورزان برای اقتصادی کردن بنگاه کم است و ما نمی‌توانیم این فرصت را به هدر دهیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: شرط ما برای واردات بذر انتقال تکنولوژی آن بوده است.
گفتنی است واردات شدید بذر از فرانسه در حالی صورت می‌گیرد که این کشور سابقه فروش خون‌های آلوده به ایران را در کارنامه خود دارد و همواره دولت فرانسه در مقاطع مختلف سیاست‌های خصمانه‌ای بر ضد کشورمان اعمال کرده است بنابراین آیا واردات فراوان بذرهای استراتژيک از این کشور به مصلحت ماست؟
نکته دیگر اینکه با مراجعه به سایت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درمی‌یابیم که «تولید بذرهای مادری محصولات استراتژیک» از جمله خط مشی‌های اجرایی این شرکت عنوان شده است اما با این وصف ما شاهدیم که در اظهارات دیروز ایشان به شدت از واردات بذور حمایت شده بنابراین آیا با این وضعیت می‌توان امید به تولید بذرهای مادری از سوی شرکت مذکور را داشت؟
آیا کسی که تولید دانش داخلی در تهیه بذور را هدر دادن فرصت کشاورزان می‌داند قادر است از تولید ملی و بومی حمایت کرده و مقابل واردات بایستد؟
متاسفانه در حال حاضر ایران تا 90 درصد در بذر دانه‌های روغنی به خارج وابسته است.