کد خبر: ۶۴۱۷۰
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸

دریافت حق سرویس در رستوران‌ها غیرقانونی است

رئيس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف‌سرویس تاکید کرد: دریافت حق سرویس از مشتریان که توسط برخی رستوران‌ها انجام می‌شود، خلاف و غیرقانونی است.


سیدعلی‌اصغر میرابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: برخی از رستوران‌ها کم‌لطفی کرده و از مشتریان حق سرویس دریافت می‌کنند که این کار صحیح نیست و نباید اینگونه باشد.
وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد، هزینه سربار که بسته به نوع رستوران، تعداد کارگران، پرسنل و فاکتورهای دیگر مشخص می‌شود و در نهایت قیمت تمام شده غذا عواملی هستند که قیمت غذا را تعیین می‌کنند.
میرابراهیمی با بیان اینکه قیمت‌گذاری غذا در رستوران‌ها و سلف سرویس‌ها رقابتی است، گفت: 60 تا 70 درصد قیمت غذا را نوع مواد مورد استفاده در آن تعیین می‌کند که براساس نوع کیفیت مواد مورد استفاده در غذاها قیمت‌گذاری انجام می‌شود.
رئيس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف‌سرویس همچنین با بیان این‌که حدود 30 سلف‌سرویس در تهران داریم ادامه داد: رستوران‌ها و سلف‌سرویس‌ها براساس نوع جدولی که تعیین کرده‌ایم قیمت‌گذاری خود را انجام می‌دهند و بعد از تعیین قیمت غذا 20 درصد سود حاصله خود را منظور کرده و قیمت نهایی غذا تعیین می‌شود.
وی در عین حال تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که واحدهای ما دارند کارگران فصلی است، چون برخی از کارگران رستوران ها که کشاورز هستند فقط در فصل سرما و زمستان به تهران می‌آیند و در رستوران‌ها مشغول به کار می‌شوند و همین موضوع مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.
میرابراهیمی یادآور شد: در رده‌بندی رستوران‌ها سه نوع درجه‌بندی داریم که عواملی از جمله دکور و طراحی، پارکینگ، متراژ، همکف بودن و فاکتورهای دیگر از عواملی است که در تعیین نوع درجه رستوران تاثیرگذار است.