خطیب جمعه تهران:
برخی از داوطلبان مجلس خبرگان حتی نمیتوانند یک عبارت عربی را درست بخوانند!
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه شورای نگهبان در سال 88 از 40 میلیون رأی مردم و حقالناس حراست کرد، گفت: برخی شیاطین از صحبتهای رهبری برداشتهای سوء کرده و میگویند حقالناس یعنی اینکه همه در انتخابات تایید صلاحیت شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله جنتی، در خطبههای نماز جمعه پایتخت با اشاره به اقدامات نیروی انتظامی در برخورد با مظاهر بیحجابی، اظهار داشت: خداوند به برادران ناجا توفیق عنایت کند که مردانه و قاطعانه مقابل هتک حرمت حجاب و عفاف در جامعه ایستادند و با کسانی که حجاب را رعایت نمیکنند و در خودروی شخصیشان با شرایط و وضعیت بسیار بدی نشستند، برخورد میکنند، با همه وجودم از آنان تقدیر و تشکر میکنم و به آنان خداقوت میگویم و امیدوارم خداوند کمکشان کند.
وی یادآور شد: اگر خداوند عذابی بر حکام دیکتاتور برخی کشورهای منطقه نازل کند، حقشان است، واقعا این حکام دیکتاتور برخی کشورهای منطقه باید بلایی را تحمل کنند، اگر در دنیا هم نشد، در آخرت حتماً خداوند بدترین بلاها را بر این حکام دیکتاتور منطقه نازل خواهد کرد.
امام جمعه موقت تهران گفت: متأسفانه هر یک از سرزمینهای اسلامی برای خودشان سازی میزنند و همه آنان به یک معنا تسلیم قدرتهای استکباری هستند، با این وضعیت چه میشود کرد؟
وی بیان داشت: به برکت امام بزرگوارمان ما از نظر شیعه و سنی در کشور هیچ مسئلهای نداریم و به لطف خداوند همه در رفاه زندگی میکنند و به آنها خدمترسانی میشود و اگر خدماترسانی به سنیها در کشور ما بیشتر از شیعیان نباشد قطعا کمتر نیست.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: احساس میکنیم سنیهای کشورمان برادران ما هستند و ما با هم در این کشور زندگی میکنیم و مشکلی نداریم، منهای مسئله شیعه و سنی اختلافات دیگر هم باید کنار گذاشته شود، نباید یکپارچگی را از بین ببریم، دستهبندیهای سیاسی نباید موجب اختلاف شود. در هر مناسبتی باید با هم و یکصدا باشیم، همه باید درباره فتنه با هم آن را محکوم کنیم.
آیتالله جنتی بر همین اساس یادآور شد: با توجه به اینکه در آستانه 9 دی قرار داریم، این روز مبارک را به همه مردم عزیز ایران تبریک میگویم. وحدت ملت بزرگ ایران با یک اشاره مقام معظم رهبری در روز 9 دی تجلی یافت و همه ملت به صحنه آمدند و در یک روز آتش فتنه 88 را خاموش کردند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: الحمدلله مشکل ناامنی نداریم و اختلافات در این انتخابات اثرگذار نیست به لطف خداوند، انتخابات کاملا آزاد است و هر کسی به هر کاندیدایی که دلش بخواهد میتواند رای دهد، متاسفانه آمار ثبتنامیها مدام در حال افزایش است، آمار ثبتنام کاندیداهای خبرگان رهبری بالا رفته است، آمار ثبتنامیهای مجلس هم بالا رفته و همچنان در حال افزایش است؛ این موضوع برای بنده بسیار مبهم است، آیا واقعا افرادی که در انتخابات خبرگان رهبری ثبتنام کردند، خودشان را مجتهد میدانند؟ آیا بین خودشان و خداوند معتقدند که اجتهاد دارند؟
وی خاطرنشان کرد: برخی از این کاندیداهای خبرگان رهبری اگر یک عبارت عربی به دستشان بدهید، نمیتوانند آن را درست بخوانند حتی نمیتوانند قرآن را هم به درستی بخوانند، اگر یک کتاب عربی به دست این افراد بدهید نمیتوانند آن را بخوانند. بنابراین چرا در انتخابات ثبتنام و برای ما زحمت درست میکنند؟
آیتالله جنتی گفت: این موضوع درباره کاندیداهای مجلس شورای اسلامی هم مطرح است، برخی از این کاندیداها واقعا چه انتظاری دارند؟! عدهای میگویند صلاحیت کاندیداها را مردم باید تعیین کنند. من نمیدانم این فرهنگ از کجا آمده است؟ میگویند مردم به هر کسی رای میدهند یعنی صلاحیت آن فرد را قبول کردهاند و به کسی که رای ندادند هم به معنای آن است که صلاحیت آن فرد را قبول نکردهاند.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: این سخنان به چه معناست؟ این به معنای آن است که قانون را باید کنار بگذاریم، شورای نگهبانی نباید در کار باشد بلکه به اختیار مردم بگذاریم. یعنی کاری که در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد. در هر کجای دنیا تشکیلاتی وجود دارد. در ایران هم این شورای نگهبان است که صلاحیت کاندیداها را باید احراز کنند؛ در دنیا هم وقتی انتخاباتی برگزار میشود مراکزی وجود دارد که نظارت میکند و صلاحیت افراد را بررسی میکنند.
وی همچنین گفت: عدهای توقع دارند شورای نگهبان همه کاندیداها را بهطور کامل تائید صلاحیت کند، چون به گفته آنان این حقالناس است، مقام معظم رهبری مطلبی را فرمودند و برخی شیاطین این موضوع را مورد سوءاستفاده قرار دادند و مدام گفتند حقالناس است. به این معنا که هر کسی در انتخابات ثبتنام کرد حق دارد تایید شود، پس در این میان قانون اساسی و قوانین دیگر چه میشود؟! این قانونی است که نمایندگان همین ملت نوشتند و در آن آمده که کاندیداها باید التزام عملی به اسلام داشته باشند. یعنی باید نماز بخواند و دروغگو نباشد و شرابخوار نباشد و قاچاقچی نباشد و غاصب حقوق مردم نباشد و رباخوار نباشد و مواردی از این دست.
آیتالله جنتی در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: اگر کسی به صلاحیت کاندیداها رسیدگی کرد و متوجه شد که کاندیدایی به دلیل آنکه رعایت اسلام را نمیکند و صلاحیت ندارد، آیا در این مورد حقالناس از بین رفته است؟! این فرد حقی ندارد، حق را کسی دارد که شرایط ورود به انتخابات را داشته باشد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: حقالناس این است که اجازه ندهند کسانی که به ضرر مردم کار میکنند وارد مجلس شوند. نظارت استصوابی شورای نگهبان حقالناس است، رهبر معظم انقلاب فرمودند که نظارت استصوابی از مصادیق والای حقالناس است.
وی تصریح کرد: بر حسب مسئولیتی که دارم و به خاطر شرایطی که امروز در کشور حاکم است، باید مطالبی را بگویم. حرفهای زیادی برای گفتن دارم، یک پژوهشگر ژاپنیالاصل که تبعه آمریکاست، به آمریکاییها میگوید که «شما باید ولایت فقیه را بزنید، اگر میخواهید در ایران موفق شوید باید ولایت فقیه را هدف قرار دهید».
آیتالله جنتی گفت: وقتی از او میپرسند چگونه میتوان ولایت فقیه را زد، میگوید «در قانون اساسی ایران آنچه موجب قوام و بقای ولایت فقیه است، شورای نگهبان است، اگر بتوان این رکن را از قانون حذف کرد، ولایت فقیه هم در یک رفراندوم از بین میرود، شورای نگهبان هم جز با حمله به نظارت استصوابی این شورا از بین نمیرود»؛ بنابراین کسانی که نظارت استصوابی شورای نگهبان را زیر سؤال میبرند یا خودشان نمیفهمند یا دیگران گمراهشان میکنند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مسائل زیادی درباره انتخابات داریم، تاکید کرد: کسانی که مدام حقالناس را مطرح میکنند، باید بدانند در انتخابات سال 88 که 40 میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند، چه کسی 40 میلیون رای ملت را حفظ کرد؟ این 40 میلیون رای مگر حق مردم و حقالناس نبود؟ این شورای نگهبان و مقام معظم رهبری بودند که رای 40 میلیون ایرانی را حفظ کردند که حقالناس بود، شما میگفتید انتخابات را باطل کنید. یعنی حقالناس 40 میلیون نفر را باطل کنید، هنوز هم در همین خط بازی میکنید.
وی تصریح کرد: کسانی که در فتنه سکوت کردند و با عناوین مختلف از فتنه حمایت کردند و هنوز هم گاهی دفاع میکنند، آنان جزو این مردم نیستند
آیتالله اراکی: وحدت بزرگترین نعمتی است که
پس از رهبری صالح به یک جامعه اهدا میشود
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران ابراز داشت: هفته پیش رو دو مناسبت بزرگ را در پی دارد. مناسبت اول سالروز میلاد پیامبر اکرم(ص) و فرزند گرامی ایشان امام صادق(ص) است. مناسبت دوم روز 9 دی و سالروز قیام عمومی ملت ایران برای خاموش کردن آتش فتنه سال 88 است.
وی افزود: عدهای در آن سال میخواستند راه را برای تهاجم دشمن به مقدسات ما فراهم کنند که به حمدالله با حمایت ملت بابصیرت ما این توطئه خنثی گردید و آتش فتنه خاموش شد. این دو حادثه بیپیوند با یکدیگر نیستند.
آیتالله اراکی اظهار داشت: میلاد پیامبر اکرم و امام صادق یادآور نعمت الهی است؛ خدای متعال به ما دستور داده است که نعمتهای بزرگ او را پاس بداریم و یکدیگر را به این نعمتها تذکر دهیم و از این نعمتها بهره بگیریم. بزرگترین نعمتی که در قرآن کریم به عنوان نعمت تام یاد شده و معرفی شده است نعمت رهبری الهی است که برترین این نعمت در وجود نبی اکرم جلوه کرده است.
وی ضمن اشاره به حدیث پیامبر اسلام که میفرمایند خداوندا رحمت خود را شامل خلفای من بفرما، بیان داشت: پیامبر اسلام میگویند خلفای من کسانی هستند که علم من و دانش من و حدیث من را و مردم را با حدیث و تعالیم و سنت من آشنا میکنند، این یعنی همان فقهای عادل. بزرگترین نعمت، نعمت رهبری الهی و شایسته و رهبری است که راه را بلد باشد و رهبری که مردم را در مسیر خدا فرمانروایی کند. این نعمت الهی است که میتواند مردم را یکپارچه و یکدل کند. کشورهای منطقه را ببینید و آنها را با ایران مقایسه کنید، تنها کشوری که مردمش یکپارچه بوده و سنی و شیعه این مردم با هم هستند ایران است. ممکن است اختلاف نظر داشته باشند اما این غیر از نزاع و ستیز و دشمنی است همانگونه که در یک خانواده ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد. بهحمدالله جامعه ما جامعه واحدی است و باید از این وحدت پاسداری کنیم.
آیتالله اراکی با اشاره به تدبیرهایی که دشمنان برای از بین بردن این وحدت به کار میبرند، گفت: یکی از مهمترین راههای نابودی این وحدت ایجاد فتنه است. اینکه ما میگوییم فتنه بد است به همین خاطر است. اینکه مردم ما در روز 9 دی برخاستند و یکدست و یکدل گفتند ما از فتنه به دوریم و فتنه را محکوم کرده و چرا چنین کردند؟ چون مردم میدانستند فتنه بستر پراکندگی ملتها است. آنها میخواهند ملتها را پراکنده کنند تا در آنها نفوذ کنند. دشمنان ملتها میخواهند در بین مردم نفوذ کرده تا استقلال را از آنها گرفته و منافع ملی را غارت کنند. وحدت یک ملت دژی مستحکم است که ملتها را آسیبناپذیر میکند و هم در برابر چالشهای داخلی مقاوم میشود. ملت مقاوم و توانا با صبر راه را برای حل آن مشکلات فراهم میکند. آنها که میخواهند اراده و فرهنگ و منافع اقتصادی یک ملتی را غارت کنند اولین کاری که میتوانند بکنند این است که وحدت این ملت را بشکنند. برای این کار باید فتنه کنند و راه را برای مردم غبارآلود کنند و اگر فضای دید مردم غبارآلود شد راه بر مردم پراکنده خواهد شد. وقتی مردم پراکنده شدند میتوانند نفوذ کنند.
ما در سال 88 با این مسئله مواجه بودیم که راه را برای مردم غبارآلود و تیره کنند و در نتیجه پراکندگی و ستیزگی و نابودی یک ملت نتیجه آن میشد. کسانی که دست در فتنه داشتند واقعا به این ملت خیانت کردند.
وی گفت: حضرت امام حسین(ع) به دشمنان خودشان در روز عاشورا گفتند که اگر دین ندارید و از خدا نمیترسید به ارزشهای قومی خود برگردید و چنین رفتاری با رفتارهای قومی شما سازگار نیست. اکنون هم باید به آنهایی که به فکر فتنه در ایران بودند، گفت که اگر دین ندارید و اگر به قرآن اعتقاد ندارید و اگر به رسول اکرم معتقد نیستید لااقل به منافع ملی بیندیشید. برخی میگویند ملی هستند در حالی که بیگانهپرست هستند و سنگ آمریکا را به سینه میزنند. به آنها باید گفت حداقل در اندیشه منافع ملی باشید. سیاستهایی که رهبر انقلاب اعلام میکند به نفع ملت هست یا نیست؟ سیاستهای کلان مگر به نفع ملت نیست؟ اگر دین ندارید به نفع ملت فکر کنید.
آیتالله اراکی اظهار داشت: آنها در تلاش هستند دین تشیعی، ضد تشیع حقیقی بتراشند و کسانی را معرفی کنند که بیشتر از ما سینه میزنند. شیعههایی را درست کنند که انگار بیشتر از شیعیان حقیقی دلشان به حال ائمه میسوزد و به شعائر بیشتر اهمیت میدهند. آنها میخواهند اینها را به عنوان عامل نفوذی وارد کنند. اینها شیعیان انگلیسی هستند. در مقابل یک عده را به نام سنی و به نام داعش و جبههالنصره در جوامع سنی وارد میکنند تا نشان دهند که از همه سنیها سنیترند. میخواهند سنیها را تقسیم کرده و شیعهها را جدا کنند. آنها میخواهند عراق و سوریه و اردن و حتی عربستان را چندپاره کنند. باید مراقب این توطئه باشیم.