معترضان در پايتخت اوکراين مجسمه لنين را پايين کشيدند
مخالفان دولت اوکراين مجسمه «لنين»، بنيانگذار شوروي را سرنگون و آن را تکهتکه کردند.
مخالفان دولت اوکراين مجسمه «لنين»، بنيانگذار شوروي را سرنگون و آن را تکهتکه کردند.
در ادامه ناآراميهاي سه هفتهاي «کيف» پايتخت اوکراين به بهانه «امضا نشدن توافقنامه تجاري با اتحاديه اروپا» خبر ميرسد روز يکشنبه گروهي از مخالفان دولت با حمله به مجسمه «ولاديمير ايليليچ لنين» آن را به زير کشيده و با پتک و تبر تکهتکه کردند.
مخالفان غربگراي اوکرايني سپس با حمل قطعات اين مجسمه از ميدان «بسارابايا» به ميدان «استقلال» آن را در ميان جمعيت معترضان به نمايش گذاشتند.
معترضان پس از سرنگوني مجسمه تاريخي بنيانگذار اتحاد شوروي روي دست نوشتههاي خود نوشتند «يانوکوويچ شما نفر بعدي هستيد.»
آنطور که خبرگزاري «رويترز» نوشته در تجمعات روز يکشنبه «کيف» حداکثر 300هزار نفر مشارکت داشتند و اين درحالي است که مخالفان اعلام کرده بودند بيش از يک ميليون نفر را به خيابانها ميکشانند.
رهبران مخالفان اوکراين همچنين به دولتمردان کشورشان 48ساعت فرصت دادند تا از قدرت کنارهگيري کنند.
به گزارش «صداي روسيه»، يکي از رهبران مخالفان روز يکشنبه اعلام کرد درصورتي که ظرف 48 ساعت وزير کشور بازداشت، دولت آزاروف برکنار و زندانيان سياسي آزاد نشوند، معترضان به سوي ساختمان رياستجمهوري حرکت و تمام مسير منتهي به آن را مسدود خواهند کرد.
خبرگزاري اينترفکس گزارش داده که «بانکيمون» دبيرکل سازمان ملل و همچنين «خوزه مانوئل بارسو» رئيس کميسيون اتحاديه اروپا تلفني با ويکتور يانوکوويچ، رئيسجمهوري اوکراين، گفتوگو کردهاند و قرار است ظرف روزهاي آتي «کاترين اشتون» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به کيف سفر کرده و با مقامات اوکراين در اين رابطه گفتوگو کند.
اتحاديه اروپا در سال 2009 برنامه موسوم به مشارکت شرقي را به شش عضو پيشين اتحاد جماهير شوروي پيشنهاد کرد. هدف از اين برنامه يکپارچهسازي قوانين و مواضع اقتصادي و سياسي اعلام شد.
نمايندگان اتحاديه اروپا و کشورهاي ارمنستان، جمهوري آذربايجان، گرجستان، بلاروس، مولداوي و اوکراين در هفتم ماه مه 2009 درپراگ گردهم آمدند و بيانيه مشترکي را در اين زمينه امضا کردند. اما طي سالهاي اخير، روابط سياسي اقتصادي بين اتحاديه اروپا و بلاروس به حداقل کاهش يافت و بلاروس نيز مانند ارمنستان ترجيح داد براي حفظ روابط بهتر با روسيه به اتحاد گمرکي موردنظر مسکو بپيوندد.
اوکراين نيز در همين مسير حدود دو هفته قبل در تصميمي ناگهاني عضويت در برنامه مشارکت شرقي را به حالت تعليق درآورد. اهميت استراتژيک اين شش کشور بديهي است البته در اين ميان، اوکراين با جمعيتي 46ميليوني و منابع طبيعي و انساني از اهميت ويژهاي برخوردار است. اتحاديه اروپا، در سه سال اخير بيش از دو ميليارد و 500ميليون يورو در اين زمينه سرمايهگذاري کرده اما اکنون با اقدامات روسيه برنامههاي بروکسل درحال ازهم پاشيدن است.
يادآور مي شود روزشنبه يعني يک روز قبل از اين تظاهرات صدهاهزار نفر از طرفداران دولت اوکراين در حمايت از سياستهاي دولتمردان خود در قبال غرب راهپيمايي کرده بودند.