سوسیس و کالباس بیکیفیت از کجا مجوز میگیرد؟
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از استفاده از خمیرمرغ در تولید فرآوردههای گوشتی غیراستاندارد، گفت: مواد نگهدارنده موجود در فرآوردههای غیراستاندارد و زیرپلهای احتمال بروز سرطان دستگاه گوارش را افزایش میدهد.
احمد آریایینژاد بر ضرورت برخورد جدی و قاطع با تولیدکنندگان موادغذایی غیراستاندارد تاکید کرد و اظهار داشت: چرا باید عدهای سودجو با تولید محصولات غیراستاندارد و بیکیفیت با سلامت مردم بازی کنند و هیچ مسئولی پاسخگو نباشد؟ اگر سوسیس و کالباسها بیکیفیت هستند چرا مجوز تولید و عرضه میگیرند؟ مسئولان ذی ربط چرا برندهای استاندارد را به شهروندان معرفی نمیکنند.
درجه بندی برندهای مجوزدار
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، بر لزوم معرفی برندهای استاندارد سوسیس و کالباس از سوی مسئولان ذی ربط تاکید کرد و گفت: در راستای جلوگیری از ابتلای شهروندان به بیماریهای گوارشی و شیوع سرطانها ضروری است کیفیت فرآوردههای گوشتی درجه بندی و همچنین مضرات استفاده از چنین غذاهایی مانند سیگار به شهروندان اطلاع رسانی شود.
آریایینژاد با بیان اینکه مسئولان حوزه سلامت باید در خصوص سلامت موادغذایی با شهروندان صادق باشند، تصریح کرد: لازم است مسئولان واقعیتها را در خصوص مواد غذایی و آشامیدنی بیکیفیت به شهروندان اطلاع رسانی کرده و از تولید دوباره آنها جلوگیری کنند؛ مسئولان نباید در این زمینه فقط شعار داده اما اقدامات عملی مناسبی را در جهت جلوگیری از تولید و عرضه نداشته باشند.
شیوع مصرف سوسیس و کالباس
این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از شیوع مصرف سوسیس و کالباس در کشور گفت: در حالی که بارها متخصصان و پزشکان در خصوص عوارض سوسیس، کالباس، نوشابه و سیگار به شهروندان هشدار دادند ولی متاسفانه افراد با استفاده بیش از حد، سلامت خود را به خطر میاندازند که شیوع سرطانها نیز نتیجه بیتوجهی به این امر است.نماینده مردم ملایر در مجلس نهم، ادامه داد: با شیوع مصرف فست فودها و غذاهای آماده در کشور، تولید و عرضه سوسیس و کالباسهای ناسالم و غیراستاندارد گسترش یافته و به دلیل قیمت پایین بازار مصرف بسیار خوبی در کشور پیدا کردهاند.
نگهدارندههای سرطانزا
وی با اشاره به استفاده از مواد نگهدارنده در تهیه سوسیس و کالباس، تصریح کرد: متاسفانه مواد نگهدارنده موجود در فرآوردههای غیراستاندارد و زیرپلهای، احتمال بروز سرطانهای دستگاه گوارش را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است مضرات و آسیبهای ناشی از مصرف این فرآوردهها و همچنین نحوه تولید آنها به شهروندان اطلاع رسانی شود.
معمای خمیرمرغ!
آریایی نژاد بر ضرورت برخورد قاطع با واحدهای غیرقانونی تولید خمیرمرغ تاکید کرد و گفت: عمده خمیر مرغی که در تولید فرآوردههای گوشتی غیراستاندارد به کار برده میشود غیرمجاز و بیکیفیت است.در راستای بهبود سلامت شهروندان دستگاههای متولی باید نظارت بیشتری بر عملکرد کارخانجات سوسیس و کالباس داشته تا بتوانند به راحتی متخلفان را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی کنند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان، با انتقاد از موازی کاری دستگاههای متولی در حوزه نظارت بر مواد غذایی، گفت: متاسفانه سلامت شهروندان فدای موازیکاری دستگاهها شده است، به طوری که به خاطر برتری ندادن نظر یک سازمان بر دیگر سازمانها محصولات غذایی از سوی یک سازمان، باکیفیت و از طرف سازمان دیگر بیکیفیت معرفی میشوند! لذا تعیین یک متولی واحد برای نظارت درست بر تولید و عرضه مواد غذایی امری بسیار لازم و حائز اهمیت است.آریایی نژاد به تسنیم گفت: چرا سازمانها در خصوص کیفیت محصولات تولید شده در کشور اختلاف دارند؟ آیا اختلاف آنها علمی است یا دستهایی پشت پرده قرار دارد که دارای قدرت هستند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از مصرف فست فودها، گوشتهای فرآوری شده، نمک و نوشابه را در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر ضروری خواند.