kayhan.ir

کد خبر: ۶۱۶۱
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۸
25 کشته و 361 مجروح

نارنجی‌های تحت حمایت آمریکاپایتخت اوکراین را به آتش کشیدند

یک روز پس از حمایت‌های اروپا و آمریکا از نارنجی‌های اوکراین، اپوزیسیون این کشور «کیف» را به آتش کشیدند.

یک روز پس از حمایت‌های اروپا و آمریکا از نارنجی‌های اوکراین، اپوزیسیون این کشور «کیف» را به آتش کشیدند.
ساعاتی پس از دیدار مقامات بلندپایه غرب با رهبران اصلی نارنجی‌های اوکراین خبر رسید، «کیف»، پایتخت اوکراین درگیر جنگی تمام‌عیار شده است.
آنطور که رسانه‌های خبری گزارش کرده‌اند، در جریان این درگیری‌های شدید، از طرفین دست‌کم 25 نفر کشته و 361 تن نیز مجروح شده‌اند.
خبرگزاری «ریانووستی» در تکمیل این گزارش آورده، 9 نفر از قربانیان سه‌شنبه خونین اوکراین پلیس هستند و 70 نفر از مجروحان نیز در بیمارستان بستری شده‌اند. این جنگ ناگهانی خیابانی در حالی آغاز می‌شود که طرفین ضمن دادن امتیازاتی به یکدیگر توانسته بودند آرامش نسبی بر این کشور حاکم سازند. به عنوان مثال مخالفان در مقابل آزادی زندانیان، ساختمان شورای شهر کیف را که به عنوان «مرکز فرماندهی انقلاب» از آن استفاده می‌کردند را تخلیه کرده بودند اما آخرین گزارش‌ها حاکی است، در جریان درگیری‌های روزسه‌شنبه نه تنها این ساختمان مجدد از سوی نارنجی‌ها تصرف شد بلکه ساختمان وزارت کشور شهر «لویر» نزدیک مرز لهستان نیز به تصرف آنها درآمده است.
ساعاتی قبل از آغاز این جنگ خیابانی، دو تن از رهبران اصلی نارنجی‌های اوکراین یعنی «آرسنی یاتسنیوک» و «ویتالی کلیچکو» در برلین با صدراعظم آلمان دیدار کردند که از محتویات این دیدار و گفت‌وگوها چند جمله کلی و دیپلماتیک رسانه‌ای شد! طی روزهای گذشته سایر رهبران اروپایی و تنی چند از سناتورهای با نفوذ آمریکایی نیز با سفر به «کیف» راهنمایی‌های لازم را به اپوزیسیون غربگرای این جمهوری مهم اروپایی داده بودند. ناآرامی‌های اخیر اوکراین بلافاصله از سوی کشورهای غربی نیز با واکنش‌هایی روبه‌رو شد. استفن‌هارپر، نخست‌وزیر کانادا پس از انتشار برخی اخبار در خصوص پناهندگی شماری از نارنجی‌ها به سفارت این کشور در «کیف» گفت: به شدت از اوضاع حاکم بر این کشور نگران است. وی دولت اوکراین را به ارعاب و خشونت علیه مردم خود متهم کرد. «جو بایدن»، معاون اوباما نیز ضمن ابراز نگرانی از اوضاع اوکراین از رهبران این کشور خواست «به خواسته‌های مشروع» مردم توجه کرده و دستور عقب‌نشینی نیروهای امنیتی را صادر کند.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز ضمن محکوم کردن «خشونت‌های» اوکراین طرفین را به مذاکره فرا خواند!
سازمان ملل متحد اما ضمن ابراز «نگرانی شدید» از آنچه امروز در اوکراین می‌گذرد، از طرفین خواست هر چه سریعتر مذاکرات را از سر بگیرند.
«ویکتور یانوکوویچ»، رئیس جمهور اوکراین در واکنش به خشونت‌هایی که همچنان در کشورش ادامه دارد از مخالفان خواست به اعتراضات پایان دهند. وی روز گذشته ضمن دعوت مخالفان به «آشتی» از آنها خواست به خاطر آینده اوکراین آشتی کنند.
رئیس جمهوری اوکراین خطاب به معترضان گفت: برای اینکه مجبور نشویم هزینه سنگین‌تری را پرداخت کنیم به آرامش روی بیاورید و به ناآرامی‌ها پایان دهید.
یانوکوویچ افزود: از راه تظاهرات در خیابان نمی‌توان به قدرت رسید بلکه باید در انتخابات شرکت کرد.
رئیس جمهوری اوکراین با بیان این که همواره بکارگیری زور را رویکرد اشتباه دانسته و در حال حاضر هم بر این عقیده هستم، اظهار داشت: راه بهتر یافتن زبان مشترک است و باید برای توافق و سازش تلاش کرد.
وی اضافه کرد: پیش‌تر اعلام کردم در این صورت حکومت و مخالفان چیزهایی را از دست می‌دهند اما اوکراین پیروز می‌شود.
وی افزود: همه ما باید به این واقعیت توجه کنیم که حتی شدیدترین رویارویی‌ها سرانجام به پایان می‌رسد اما اوکراین باید برای همیشه باقی بماند و این هدف اصلی ما است. وی خطاب به مخالفان مسلح که به سوی مردم و نیروهای امنیتی آتش گشودند، گفت: به زودی با «این افراطی‌ها» به شدت برخورد خواهد شد.
تازه‌ترین خبرها حاکی است، آخرین دیدار رهبر نارنجی‌های اوکراین با رئیس جمهور این کشور نیز به نتیجه نرسیده است. آنطور که خبرگزاری جمهوری اسلامی نوشته، «یاتسنیوک» دیروز پس از دیدار با «یانوکوویچ» گفت: به اعتراضات ادامه خواهیم داد. وی حکومت اوکراین را به «کشتار مردم» متهم کرد و گفت «آنها به دنبال توافق با مخالفان نیستند». به نظر می‌رسد روزهای ناآرام اوکراین همچنان ادامه خواهد داشت.
اوکراین از 21 نوامبر 2013 به دنبال مخالفت رئیس جمهور این کشور از امضای یک توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا ناآرام شد. از زمان آغاز این ناآرامی‌ها غرب به رهبری آمریکا تمام‌قد از نارنجی‌های این کشور حمایت کرده و فشارها به دولت فعلی را به اشکال مختلف از جمله تحریم آغاز کرده‌اند. وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است امروز برای بررسی تحولات اوکراین تشکیل جلسه دهند!
اتحادیه اروپا
همزمان با تشدید موج جدید خشونت ها در اوکراین، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وزرای خارجه این اتحادیه را برای برگزاری نشستی فوق العاده در روز پنج شنبه فراخواند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، «کاترین اشتون» همچنین در بحبوحه اعلام انزجار رهبران اروپایی نسبت به موج جدیدخشونتها در اوکراین دربیانیه‌ای اعلام کرد اتحادیه اروپا درمورد اعمال تحریم‌هایی که عامل بحران و خشونت های اخیر در اوکراین بوده اند، بررسی هایی را انجام خواهد داد.
وی دراین بیانیه عنوان کرد: تمامی گزینه های محتمل مورد بررسی قرار خواهدگرفت که ازجمله این گزینه‌ها اتخاذ تدابیر محدودکننده علیه آنهایی که عامل نقض حقوق بشر و سرکوب معترضان بوده اند، خواهد بود.
براساس اعلام سخنگوی کاترین اشتون، وی قرار است نشستی فوق‌العاده را فردا با حضور وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار کند.
همچنین قرار است کمیته سیاست و امنیت اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه نشستی را برگزار کند که اوضاع اوکراین در راس دستور کار این نشست قرار خواهد داشت.
درهمین حال تلویزیون شبکه خبری رویترز از قول معاون وزیر خارجه لهستان گزارش داد کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره وضع تحریم علیه مقامات اوکراین به اجماع رسیده‌اند.
دستگاه امنیتی اوکراین روز چهارشنبه از آغاز عملیات «ضد‌تروریستی»‌ در سراسر کشور علیه گروه‌های افراطی که عامل تشدید خشونت‌ها در کیف هستند، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیف، دستگاه امنیتی اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد« گروه‌های تندرو و افراطی با اقدامات خود جان میلیون‌ها اوکراینی را در معرض تهدید قرار می‌دهند. »
در این بیانیه آمده است « دستگاه امنیتی و مرکز ضدتروریستی اوکراین دیروز چهارشنبه تصمیم گرفت عملیاتی ضدتروریستی را در خاک اوکراین آغاز کند. »
در این بیانیه آمده است « هم اکنون ما شاهدیم گروهی به طور عمدی و هدفمند با انجام اقداماتی مانند آتش سوزی،کشتار، گروگان‌گیری، ارعاب مردم با اهداف جنایتکارانه متوسل به زور شده اند. همه این اقدامات با سلاح گرم انجام می‌گیرد. »
بنابراعلام این منبع، بیش از 1500 سلاح گرم و 100 هزار مهمات از روز سه شنبه « بین مجرمان در حال گردش است. »در این بیانیه آمده است اوکراین از این پس با « اعمال تروریستی ملموسی » مواجه است.
خشونت‌های مرگباری روز سه‌شنبه در کیف پایتخت اوکراین بین تظاهر کنندگان مخالف و نیروهای پلیس رخ داد. در پی این خشونت‌ها 26 نفر کشته شدند. این خشونت‌ها اروپایی ها را برآن داشت لحن شدیدی علیه اوکراین به کار گیرند و عاملان این اقدامات را تهدید به تحریم کنند.
خبر دیگر این که رئیس جمهور اوکراین به دلیل خشونت های جاری وجان باختن شماری از شهروندان این کشورسه روز عزای عمومی اعلام کرد.