کد خبر: ۶۰۷۷۹
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
معاون پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس:

دایره‌ًْ‌المعارف دفاع مقدس در دست تالیف است

معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: دایره‌ًْالمعارف دفاع مقدس در دست تالیف است که تاکنون تألیف سه جلد آن به اتمام رسیده و جلد چهارم در دست اقدام می‌باشد.

سرتیپ علی‌اصغر محسن شیخی در جمع خبرنگاران بیرجند افزود: برای دایره‌ًْ‌المعارف دفاع مقدس چهار هزار مدخل پیش‌بینی شده و در صورت فراهم بودن امکانات، سالی یک جلد آن تألیف می‌شود تا مجموع آن را به 14 جلد برسانیم.
وی با اشاره به اینکه تالیف دایره‌ًْ‌المعارف استانی دفاع مقدس هم توسط ادارات کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در دست پیگیری است گفت: هر استانی باید دایره‌ًْ‌المعارف خاص منطقه‌ای داشته باشد تا اطلاعات ارزشمند آن استان در حوزه دفاع مقدس در آن درج شود.
وی ثبت تاریخ شفاهی مربوط به دفاع مقدس را از دیگر برنامه‌های پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس ذکر کرد و افزود: در این راستا سهمیه‌ای برای هر استان در قالب تالیف کتاب‌هایی مربوط به جمع‌آوری خاطرات دفاع مقدس تعیین شده است. معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس ادامه داد: ثبت تاریخ جنگ هم در حال تدوین است که برنامه‌ای گسترده برای بهره‌مندی سیستم دفاعی کشور و ماندگاری تاریخ جنگ است.
شیخی همچنین از افزوده شدن 6 رشته در حوزه دفاع مقدس به رشته‌های دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: این رشته‌ها شامل کارشناسی ارشد ادبیات، حقوق، تاریخ، جغرافیا، جامعه‌شناسی و روانشناسی دفاع مقدس است.
وی گفت: همچنین برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس در عرصه قبل از دانشگاه برای دانش‌آموزان نیز اقدامات اساسی در حوزه تالیف کتاب‌های درسی در حال پیگیری و اقدام است.
وی با اشاره به اینکه از سال 87 درس دو واحدی آشنایی با مبانی دفاع مقدس با تصویب شورای عالی فرهنگی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود گفت: در این راستا اساتیدی که در جبهه‌ها حضور داشتند در دوره‌های آموزشی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شرکت کرده و در دانشگاه اقدام به تدریس این درس می‌کنند به‌طوری که در ترم دانشگاهی جاری 200 هزار دانشجو این درس را فرا می‌گیرند.
وی ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از تحریف کتاب‌های مربوط به دفاع مقدس، قبل از اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ این کتاب‌ها را صادر کند محتوای آن توسط این پژوهشگاه رصد و تایید می‌شود که تاکنون در این زمینه وزارت ارشاد دو هزار کتاب ارسال کرده است.
معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس از همه دست‌اندرکاران در حوزه دفاع مقدس خواست مفاهیم دفاع مقدس به صورت صادقانه در اختیار جامعه قرار گیرد.