از سوی یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی
جزئیات طرح خوداتکایی تولید گوشت قرمز اعلام شد
یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ضمن تشریح جزئیات طرح خوداتکایی تولید گوشت قرمز گفت: تا پایان برنامه ششم تولید گوشت قرمز به 900 هزار تن افزایش خواهد یافت.
محمدرضا ملاصالحی در گفتوگو با مهر درباره جزئیات طرح خوداتکایی تولید گوشت قرمز اظهار کرد: پیشبینی ما این است که در پایان برنامه ششم توسعه، تولید گوشت قرمز به 900 هزار تن افزایش خواهد یافت.وی اضافه کرد: در این راستا ما دو طرح خاص برای جمعیت گوسفند در جهت افزایش تولید گوشت قرمز داریم، که طرح اول مربوط به تولید ترکیبهای نژادی جدید است.رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برخی صفات در جمعیت گوسفند بومی از جمله صفات مربوط به تولید مثل و راندمان ضریب تبدیل علوفه به گوشت نیاز به اصلاح دارند و ما در طرح مذکور این صفات را با استفاده از نژادهای خارجی اصلاح میکنیم، گفت: با ترکیب نژادهای خارجی و بومی، نژادهای جدیدی را تولید خواهیم کرد که ضمن به ارث بردن خصوصیات خوب دامهای بومی از جمله مقاومت، کیفیت و طعم گوشت، کمبودها را نیز جبران خواهند کرد به نحوی که دامها بتوانند در سیستم غیر مرتعی بهرهوری اقتصادی مثبتی داشته باشند.ملاصالحی، طرح دوم را «طرح تلاقی یکطرفه» عنوان کرد و ادامه داد: در این طرح با استفاده از پایههای بومی گوسفند و تلاقی آنها با برخی نژادهای وارداتی، برههایی را تولید خواهیم کرد که راندمان خوبی از لحاظ پرواربندی خواهند داشت و به افزایش تولید گوشت قرمز کمک میکنند.وی درباره وضعیت کنونی تولید گوشت قرمز در کشور اظهار داشت: در حال حاضر تولید گوشت قرمز در کشور حدود 785 هزار تن برآورد میشود، ضمن اینکه سرانه تولید این محصول در کشور حدود 10 کیلوگرم است.رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 50 درصد گوشت قرمز کشور از دامهای سنگین (گاو، گاومیش و شتر) و مابقی از جمعیت دام سبک تامین میشود.ملاصالحی افزود: ما به دلیل شرایط خاص اقلیمی که در کشور وجود دارد، قادر به پرورش نژادهای خالص گاو گوشتی نیستیم، چرا که مراتع با کیفیت و مناسب برای این کار در اختیارمان نیست.
وی با بیان اینکه هدف اصلی وزارت جهاد از توسعه پرورش و نگهداری جمعیت گاو، تولید شیر است، اظهار داشت: گوسالههای نر و دامهای حذفی حاصل از این جمعیت وارد چرخه تولید گوشت میشوند.