kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۶۵۰
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۹

راه‌حل مقابله با جریانات ضدورزش پاک عمل به قانون است!(نکته ورزشی)

سرویس ورزشی - چند روز پیش وزیر محترم ورزش در واکنش به شایعه استعفای دکتر سجادی، یکی از معاونان وزیر که از طرف برخی رسانه‌ها منتشر شده بود، گفت: «متأسفانه برخی رسانه‌ها به این قبیل حاشیه‌ها دامن می‌زنند و به جای کمک به ورزش و دلگرمی مسئولان سعی در دلسرد کردن آنها دارند که امیدواریم این دوستان دست از رویه ناپسند خود بردارند».
فکر می‌کنیم ما به اندازه کافی درباره رسانه‌ها و عملکرد غلط و معیوب و حتی مخرب برخی از آنها، حرف زده و نوشته‌ایم و البته باز هم اگر عمری بود، براساس وظیفه‌ای که در قبال ورزش و فرهنگ جامعه داریم، خواهیم نوشت، اما در اینجا به بهانه سخنان آقای دکتر گودرزی، می‌خواهیم به یک نکته دیگر اشاره و در واقع آن را یادآوری کنیم. نکته این است که همه می‌دانیم یکی از رموز بی‌بدیل موفقیت در امور اجتماعی «همبستگی و همدلی» است. همدلی و همبستگی یکی از اصلی‌ترین عناصری است که هر جمعی برای کسب موفقیت و رسیدن به هدف آن را در کنار سایر عناصر لازم، باید فراهم آورد و به کار بندد. این اصل آنقدر تعیین کننده است که عمل و اجرای آن جزو اولین اقدامات رسول گرامی، حضرت محمد(ص) بعد از هجرت و ورود به شهر مدینه بود. شهری که قرار بود پایگاه مسلمانان و مرکز تمدن اسلامی باشد. پیامبر بزرگوار خدا برای دستیابی به این اهداف و تحقق این آرمان‌ها، مانند رهبری مدبر و مدیری با درایت، در یکی از اولین اقدامات خود میان مردم مدینه که از گذشته میان خود اختلاف و درگیری داشتند و به تازگی هم مسلمانان مهاجر مکی، به آنها پیوسته بودند، اعلام «برادری» کرد و... بعد از آن هم برای حفظ وحدت و همبستگی اجتماعی، و جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان تلاش‌ها کرد و خون دل‌ها خورد و... از مسیر پیامبر(ص) که اسوه و الگوی ما در همه زمینه‌ها باید باشد - اما متأسفانه خیلی جاها نیست!- مثال آوردیم تا تکلیف سایرین و بقیه امور اجتماعی مشخص شود.
فضای سالم و آرام کاری
ورزش اگر می‌خواهد پیشرفت کند، موانع و مشکلات را از سر راه بردارد و مسئولان و دست‌اندرکاران بدون دغدغه و درگیری با حواشی، به سازندگی و حرکت رو به جلو فکر کنند، نیاز به فضای آرام و سالم کاری دارد، یکی از عواملی که این فضا را ایجاد می‌کند، وحدت میان عناصر و اجزاء تشکیل دهنده سیستم ورزش است، به ویژه ضرورت این وحدت در میان دست‌اندرکاران و مدیران ورزش احساس می‌شود.
ایجاد این وحدت و عمل به الزامات آن در خنثی کردن خیلی از تلاش‌های مخرب و تفرقه‌افکن می‌تواند مؤثر باشد و... این نکته را ما بیش از چند بار یادآور شده‌ایم و این بار نیز چون گذشته از سر وظیفه بر آن تأکید کردیم. این که وزیر محترم بعد از رد شایعه استعفای معاون ورزشی خود، انتشار این نوع اخبار نادرست را ناشی از عملکرد برخی رسانه‌ها برای دامن زدن به حاشیه‌ها می‌داند، خود حکایت از این دارد که جریانات منفعت‌جو و ضد ورزش، نفع خود را و تحقق اهداف خود را در حاشیه‌ها، در تفرقه و اختلاف میان مسئولان ارشد ورزش که عزم خود را برای اصلاح وضع ورزش جزم کرده‌اند، می‌دانند، و چون در سایه آگاهی و هوشیاری این اختلاف و جدایی رخ نداده، به حاشیه‌سازی و دروغ‌پردازی می‌پردازند تا وضع مدیریت ورزش را آشفته و متزلزل نشان دهند و... آنگاه از طریق برخی مراجع و دستگاه‌های ذی‌نفوذ، مراحل بعدی پروژه خود را تکمیل کنند.
واکنش‌های عصبی بی‌نتیجه
با کمال تأسف باید گفت و هشدار داد که یکی از اصلی‌ترین و کارآمدترین ابزار در اختیار جریانات ذکر شده، برای اجرای نقشه‌ها و برنامه‌های ایشان، برخی رسانه‌ها هستند، که در سایه عدم نظارت لازم و عدم دغدغه کافی در نزد مسئولین، درباره ورزش و فرهنگ و اخلاق جامعه به ضد کارکرد خود تبدیل شده و منفی و مخرب عمل می‌کنند. در چنین وضعیتی آنچه از مسئولان انتظار می‌رود، عمل هر چه بیشتر به اصول پیشرفت و موفقیت از جمله حفظ همبستگی و تداوم روحیه برادری و تعادل است. یعنی همان چیز و چیزهایی که وجودش جریانات ضد ورزش رخنه کرده در ورزش را زجر می‌دهد و آنان را وادار به واکنش‌های عصبی و بی‌نتیجه می‌کند که بیش از هر چیز نقاب از چهره بعضاً بزک کرده آنان برمی‌دارد. بارها گفته‌ایم، شعار هم نمی‌دهیم بلکه بر این موضوع باور داریم که بساط این جریانات مخرب و مداخله‌گر و باج‌خواه در ورزش به سرعت قابل جمع شدن است، منتها به شرط آنکه اراده و همت و شجاعت آن در نزد مسئولان باشد.
سست‌تر از تار عنکبوت!
برای برهم زدن بساط جریانات پدرخوانده و مافیایی و... که در سایه غفلت یا ساده‌اندیشی یا وادادگی برخی مسئولان در گذشته و حال، در ارکان وزیر نفوذ کرده و حالا خود را صاحب ورزش می‌دانند و به مسئولان ورزش به چشم مهمانانی که دیر یا زود صندلی خود را ترک خواهند کرد، نگاه می‌کنند، باید از قبل همت و اراده را بسیج کرد، آنگاه با مدیریتی جهادی و عزمی همه جانبه، به سراغ برچیدن این جریانات که خانه‌شان از تار عنکبوت هم سست‌تر است و به خاطر ناحق بودن، ایستادگی‌شان بسیار کوتاه مدت و ضعیف خواهد بود، رفت و... وزیر محترم ورزش در بخشی دیگر از همان سخنان به این باج خواهی‌ها و زیاده‌طلبی‌های وقیحانه اشاره می‌کند که: «وزارت ورزش در دولت تدبیر و امید همواره تلاش کرده در چارچوب قانون و مقررات حرکت کند و از حیطه قانون خارج نشود ولی برخی‌ها مطالبات و انتظارات ناحق و نابجایی دارند که با قدرت مقابل این‌گونه باج‌خواهی‌ها ایستاده‌ایم.» در ادامه ایشان به برخی «توصیه‌ها» و «سفارش‌ها» که از این سو و آن سو به مسئولان وزارتخانه می‌شود و... اشاره و تأکید می‌کند: «افرادی نیستیم که توصیه‌پذیر باشیم و به هر خواسته‌ای تن دهیم...».
امروز همان روز است!
در این باره چند نکته لازم به اشاره و یادآوری است. اول اینکه این سنگ‌اندازی‌ها، مانع تراشی‌ها و مخالفت‌ها و... طبیعی است و حداقل به سهم خود از همان اولی که مسئولان فعلی ورزش سکان هدایت ورزش را به دست گرفته و برخی شعارها مثل قانونگرایی، رویکرد فرهنگی، سلامت محوری و... را سر دادند، عرض کردیم این حرف‌ها زیبنده و این شعارها درست است، اما اگر قرار است اجرا هم شود، مقاومت‌ها و فشارها و... از هر جانب شروع می‌شود... و امروز همان روز است! تازه این در حالی است که به گمان ما هنوز مسئولان محترم ورزش به قلب ماجرا نزده‌اند و درست و درمان به مبارزه با پلشتی‌ها برای حاکم کردن ورزش پاک، سالم، پویا و در خدمت مردم، اقدام نکرده‌اند. هر چقدر تلاش مسئولان برای سالم کردن محیط ورزش و ایجاد شرایط برای دستیابی به «ورزش پاک» بیشتر می‌شود ناله و فغان جریانات آنارشیست رخنه کرده در ورزش اما ضد ورزش بیشتر و بیشتر می‌شود... نکته بعد این که راه‌حل مقابله با جریانات هرج و مرج طلب و ضد ورزش پاک، «قانون» است. اگر مسئولان ورزش همه جا قانونی عمل کنند و جایی در این باره «گاف» ندهند، راحت و آسان می‌شود با سلاح کارساز و مشکل‌گشای «قانون» به جنگ جریانات ضد قانون رفت. البته در کنار قانون، برنامه‌های سازنده و ریشه‌ای و به اصطلاح ساختاری مثل همین داستان «استعدادیابی» - که هفته پیش نمایشگاه آن در تهران برگزار شد نیز می‌تواند در جلوگیری و خنثی کردن اقدامات تخریبی و محو جریانات ناسالم و مناسبات مفسده برانگیز و... نقش کارسازی بازی ‌کند.
فشار از داخل دولت
نکته آخر هم این که دولت محترم باید پشت وزیر و وزارتخانه‌ای که می‌‌‌‌‌‌خواهند به «اصول» عمل کنند، با تدبیر و فکورانه برنامه‌ریزی کنند و نور امید را در دل مردم بتابانند، بایستد و از آنها  حمایت کند، این را از آن جهت عرض می‌کنیم که گاهی از داخل دولت‌ها، عناصری ذی‌نفوذ به بهانه‌ها و دلایل مختلف و بدتر از همه تحت تأثیر اتفاقات وجریانات مخرب بیرونی، ترمز عناصر دلسوز و اصولگرا و قانونمدار را می‌کشند و به آنها «توصیه» این و سفارش آن جریان را می‌کنند و از آنها می‌خواهند زیاد شلوغ!! نکنند و با روش «زیرسبیلی» خیلی مسائل را رتق و فتق کنند و حربه «مدارا» را به جای «قانون» به کار گیرند و...