یک تولیدکننده موفق خبر داد
سود 2 میلیارد تومانی از پرورش 300 هزار ماهی کپور
یک تولیدکننده موفق از سود 2 میلیارد تومانی از پرورش 300هزار قطعه ماهی کپور خبر داد.
احمد زائری درباره ویژگیهای کپور میگوید: «زیستگاه اصلی ماهیکپور در چین است اما بدلیل رشد سریع، زندگی گلهپذیر، امکان تکثیر مصنوعی و کیفیت مطلوب گوشت به عنوان مطلوبترین ماهی پرورشی جهان معرفی و در تمام جهان تکثیر و پرورش داده میشود. از ویژگیهای بارز ماهیکپور، پذیرش شرایط گرماست. ماهیکپور در دمای 18 درجه سانتیگراد به بالا به خوبی تغذیه میکند و رشد و تکثیر مییابد. بهترین شرایط رشد آنها در دمای 25-28 درجه سانتیگراد محقق میشود. در دمای 12 درجه سانتیگراد سرعت فرآیند تبدیل غذا به گوشت در ماهیهای کپور کاهش مییابد و در دمای 4 درجه سانتیگراد به خواب زمستانی فرو میروند.»
او درباره نحوه ورودش به عرصه پرورش ماهی کپور خاطرنشان میکند: «من در دانشگاه در رشته ریاضیات تحصیل کردم و در عین حال به کار تولیدی و ایستادن روی پای خود، علاقمند بودم. کار اداری و حقوقبگیری با روحیاتم جور در نمیآمد. به دنبال عرصهای بودم برای فعالیت تولیدی در همین حین با تاکیدات عمومی رهبر انقلاب بر امر اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی و افزایش تولید ملی مواجه بودم که انگیزههای من را افزایش میداد. با مطالعاتی که انجام دادم نهایتا به عرصه پرورش ماهی کپور رسیدم.»
این تولیدکننده موفق میافزاید: «تحصیل در رشته ریاضیات به من کمک کرد تا ذهن خلاقی داشته باشم و منتظر شغل اداری نمانم. پس از گذراندن دورههای آموزش کار احداث مجتمع پرورش ماهی گرمابی را با توکل به خدا آغاز کردم. این مجتمع در حال حاضر برای 5 نفر به صورت مستقیم و برای 10 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.»
احمد زائری درباره میزان تولید ماهیکپور و سود حاصله از آن در مجتمع تولیدیاش، اظهار میکند: «در حال حاضر مشغول پرورش 300 هزار قطعه ماهی کپور هستم. حدود 8 ماه طول میکشد تا بچههای کپور به وزن 1 کیلوگرم برسند. قیمت هر کیلو ماهی کپور در بازار داخل حداقل 10 هزار تومان است. این بدین معنی است که پس از رشد کافی ماهیها، از فروش آنها در بازار 3 میلیارد تومان بدست میآورم که حداقل 2 میلیارد تومان آن سود خالص است. ماهی کپور بازار بسیار خوبی در داخل دارد و هیچ نگرانی بابت فروش آن ندارم.»
این فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به بازار صادراتی ماهی کپور، میگوید: «ماهی کپور را میتوان به عراق و کشورهای حاشیه خلیجفارس و حتی روسیه صادر کرد و در حال حاضر بسیاری از همکاران من در حال صادرات این محصول هستند. تقریبا صادرات هر 15 ماهی کپور به کشورهای همسایه معادل یک بشکه نفت برای کشورمان ارز آوری دارد. بنابراین باید تولید ماهی کپور را جدی گرفت.»
او میافزاید: «برای افزایش ظرفیت تولید تا 600 هزار قطعه در سال نیازمند احداث استخرهای بیشتر هستم. بعد از فروش این 300 هزار قطعه و بازگشت سرمایه فاز دوم توسعه مجتمع تولیدی را شروع میکنم. علاوه بر این میخواهم با خرید زمین کشاورزی، خودم اقدام به تولید غذای ماهیها کنم تا هزینههای تولید کاهش یابد.»
احمد زائری درباره مشکلات منطقه میناب و سیریک، خاطرنشان میکند: «استان هرمزگان به دلیل استعداد بالقوه خدادادی میتواند قطب اقتصاد مقاومتی در جنوب کشور باشد. اما متاسفانه بیشتر جوانان بعد از دریافت دیپلم، برای کارگری به شهرهای بزرگتر مهاجرت میکنند. هیچکس به آنها نمیآموزد که چگونه میتوانند روی پای خودشان بایستند و با استفاده از نعمتهای خدادادی تولید ثروت کنند. پرداخت وامهای خوداشتغالی در کنار آموزش کارآفرینی به صورت بومی میتواند بسیاری از جوانان را از کارگری به کارآفرینی سوق دهد. من کار تولید را با وام 40 میلیون تومانی بسیج سازندگی شروع کردم اما لازم است همه دستگاهها به فکر اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی باشند. من آمادهام تا به صورت رایگان پرورش ماهی کپور را به صورت عملی به جوانان علاقمند هرمزگانی آموزش دهم.»
این فعال اقتصاد مقاومتی در کنار پرورش ماهی کپور، عرصه تولیدی دیگری نیز پیشروی خود گشوده است. احمد زائری در حال حاضر مشغول پرورش 10 هزار بلدرچین است و در این عرصه نیز برای 2 نفر اشتغالزایی کرده است.