اخبار ویژه
تحریمها باز هم فرو پاشید باور نمیکنید؟ ببینید!
روزنامههای مختلف دیروز به شیوههای متفاوت فرا رسیدن روز اجرای تعهدات یکطرفه ایران را در صفحات اول خود منتشر کردند.
طبق متن برجام، روز 26 مهرماه، روز تصویب این توافق بود و از این روز، زمان اجرای تعهدات مختلف ایران در زمینه از کار انداختن و جمع کردن 14هزار سانتریفیوژ، خارج کردن 98 درصد ذخایر اورانیوم غنیشده از کشور، توقف غنیسازی در فردو، تغییر کاربری رآکتور آب سنگین اراک، اجرای پروتکل الحاقی و... فرا میرسد. در این روز در مقابل فقط آمریکا و اروپا اعلام میکنند که بخشی از تحریمها را پس از عمل به همه تعهدات و تأیید و اعلام رضایت آژانس، متوقف یا تعلیق میکنند، اما برخی روزنامهها تیترهای انحرافی و غلطانداز برای این مقطع انتخاب کردند و طبق معمول آدرسهای غلط به افکار عمومی دادند.
تیتر روزنامههای مختلف به این شرح است:
- جام جم: آزمون لغو تحریمها
- رسالت: منتظر اقدام آمریکا و اروپا برای لغو تحریمها هستیم
- جوان: لغو تحریمها فعلا روی کاغذ
- قدس: لغو تحریمها، شاید 2 ماه دیگر...
- وطن امروز: آغاز تخریب هستهای، وعده تعلیق تحریمها
- آفتاب یزد: دستور لغو تحریم از سوی آمریکا و اروپا
- بهار: رژیم تحریمها فرو ریخت
- شرق: آغاز لغو عملی تحریمها
- شهروند: تمام شد (دستور لغو تحریمهای ایران را صادر کردند)
- ایران: دستور آمریکا و اروپا برای لغو تحریم ایران
- روزنامه اعتماد هم تیتر بزرگ تمام صفحه خود را به کلمه «تحریم» در حال تکهتکه شدن و فروریختن اختصاص داد.
- آرمان: روز تصویب، روز گام بزرگ برجام. فهرست لغو تحریمها اعلام شد.
یادآور میشود نشریات زنجیرهای و برخی محافل دولتی ظرف 2 سال گذشته دستکم 3 بار مدعی شدهاند تحریمها فرو پاشیده و رژیم تحریمها درهم شکسته است! از جمله پس از توافق موقت ژنو در آذر 92 گفته شد میدانید این توافق یعنی چه، یعنی فروپاشیدن تحریمها.
ایل جورناله: جنگ نرم علیه ایران مدتهاست که شروع شده است
یک روزنامه ایتالیایی نوشت جنگ نرم علیه ایران مدتهاست که آغاز شده و جنبش سبز نمونهای از این جنگ نرم بود.
روزنامه ایلجورناله مینویسد: جنگ نرم علیه ایران مدتهاست که آغاز شده است. کسانی، تلاش «انقلاب سبز» به هدایت واشنگتن، لندن و پاریس جهت واژگونی دولت اسلامی ایران را به یاد میآورند. برنامه این بود که بلافاصله پس از انتخابات 2009، یک بسیج تودهها از خارج با استفاده از «اتهام تقلب» توسط برندگان انتخابات ایجاد و سپس یک دولت انتقالی به ریاست میرحسین موسوی تشکیل شود، فردی که باید بخش نفت را خصوصیسازی میکرد و پسر شاه سابق را نیز بازمیگرداند.
این روزنامه میافزاید: هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا نیز در مصاحبهای با سیانان گفته بود ما از پشت صحنه فعالیت میکنیم و برای تقویت تظاهرکنندگان، خیلی کار کردهایم.»
ایل جورناله نوشت: با وجود تلاش رسانههای غربی، این مخالفتها محدود به طبقات شمال شهر تهران به ویژه جوانان شد بدون اینکه بتواند به عمق ایران نفوذ پیدا کند.
این روزنامه خاطرنشان میکند: انقلاب سبز، شبحی است که همواره به ویژه در این ماهها و در پی توافق هستهای دیده میشود. اجرای این تفاهم شامل از میان برداشتن تحریمها در دو مرحله میشود و تاکنون تنها امتیازی که ایران داده است ورود ناظران آژانس هستهای به سایت پارچین بود اما همه این برگشتپذیر است، چه زمانی که ایران به توافق هستهای احترام نگذارد و چه زمانی که آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمها را مجددا و بدون توجیه اعمال کنند.
ایل جورناله افزود: قبلا غربیها ایران را یک «شر مطلق» تصور میکردند ولی امروز ناگهان یک تمدن هزارهای به شمار میرود که با او میتوان گفتوگو کرد. هرگز نباید به پشتکهای دیپلماتیک و روزنامهنگاری اطمینان کرد. آیتالله علی خامنهای بهعنوان یک سیاستمدار واقعبین، مانع هیجان شد و در این خصوص هشدار داد. وی اخیراً در طی دیدار با مدیران رادیو و تلویزیون ایران اظهار داشت که یک جنگ نرم در حال انجام است که هدف آن استحاله جمهوری اسلامی ایران و واژگونی اصول انقلاب است. وی همچنین بر نقش اساسی رسانهها بهعنوان ابزار مبارزه علیه این دشمن نامرئی، تاکید کرد.
ایل جورناله افزود: خطاب آیتالله خامنهای بیشتر رو به جوانان بود. او گفت که هدف جنگ نرم، القا نظریات نادرست مربوط به دنیای غرب میان جوانان با انتشار تصاویر جذاب از کشورهای ثروتمند که ظاهرا امن و بدون مسائل اجتماعی هستند است. اینگونه القا میشود که اوضاع کنونی ایران شرمآور است و باید پیشرفت کنند.
روزنامه ایتالیایی با اشاره به ترویج مظاهر سبک زندگی غربی از طریق شبکههای مجازی و ماهوارهای و رستورانها و مغازههای لوکس مینویسد: چنین محیطهایی در زندگی شمال شهری، دیگر ایران نیست بلکه غرب است. جنگ نرم مدتی است که آغاز شده است.
قرار بود 30 هزار میلیارد تومان به تولید اختصاص داده شود!
بسته جدید دولت برای حمایت از تولید و خروج از رکود درحالی رونمایی میشود که پیش از این سهم یارانه بخش تولید از افزایش حاملهای انرژی پرداخت نشده است.
روزنامه فرهیختگان ارگان دانشگاه آزاد اسلامی در گزارشی نوشت: براساس وعدههای جدید رئیسجمهور، بسته خروج از رکود رونمایی میشود. آنطور که پیشبینی شده، قرار است در این بسته 7/5 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشهای اقتصادی تزریق شود اما موضوع مورد بحث این است که این میزان اعتبار به چه بخشهایی از اقتصاد اختصاص یابد تا اقتصاد کشور از رکود خارج شود. در این میان برخی از فعالان بخش خصوصی معتقدند که این تسهیلات مشکلی از اقتصاد کشور حل نمیکند و برخی دیگر بر این باورند که این 7/5 هزار میلیارد تومان بهتر است در بخش تولید هزینه شود.
«تسهیلات 7/5 هزار میلیارد تومانی گرهای از مشکل اقتصاد باز نمیکند.» اینها بخشی از اظهارات مسعود دانشمند، یکی از اعضای اتاق بازرگانی در پاسخ به هزینهکرد این میزان تسهیلات برای اقتصاد کشور است. وی در گفتوگو با «فرهیختگان» تأکید میکند که «اصولاً این میزان رقمی نیست که بتواند در مجموعه اقتصاد کشور تحرکی ایجاد کند.»
این عضو اتاق بازرگانی علاوه بر این اضافه میکند: «در گذشته همچنین تسهیلاتی به واحدهای تولید داده شد اما اتفاق خاصی ایجاد نشد و عملاً این تسهیلات بدون اینکه نتیجهای داشته باشد، از بین رفت. موضوع دیگر این است که قرار بود 30 درصد از وجوه پسانداز شده از افزایش قیمت حاملهای انرژی یعنی 30 تا 35 هزار میلیارد تومان به تولید داده شود، اما پرداخت نشد؛ حال این 7/5 هزار میلیارد تومان رقمی نیست که بتواند مشکلی از اقتصاد کشور و بخشهای آن حل کند.»
وی میگوید: «این تسهیلات، عددی نیست که بخواهیم درباره اولویت بخشیدن آن به بخشهای اقتصادی صحبت کنیم. به نظر شما چنین رقمی باید به کدام بخش تخصیص داده شود؟ بخش نساجی، خانگی، پتروشیمی، ساختمانی، خودرو، کدام یک؟ بنابراین تا زمانی که اهداف و برنامه دولت در اینباره مشخص و جزئیات این بسته تشریح نشود، نمیتوان به روشنی درباره آن سخن گفت.»
هشدار بنیاد آمریکایی عربستان بر لبه پرتگاه است
یک مقام سابق آمریکایی گفت شاه سعودی و پسرش، عربستان را به سمت پرتگاه نابودی میبرند.
جان هانا از مقامات دولت بوش از اعضای بنیاد دفاع از دموکراسی اخیرا گزارشی را تهیه کرده و در جمع کارشناسان این بنیاد ارائه کرد. به گزارش شبکه خبری المیادین جان هانا گفته است: پیچیدگی و تشدید اوضاع امنیتی در منطقه عربی میتواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد که قبل از همه میتواند عربستان سعودی را در معرض خطر قرار دهد و امنیت و ثبات آن را تهدید کند. شاید بتوان گفت که عربستان به سمت پرتگاه در حرکت است.
وی افزود: عربستان با مشکلات متعددی روبهرو است بدون این که راه حلی برای آنها داشته باشد، این مشکلات فقط محدود به مشکلات اقتصادی نیست، بلکه بیش از همه منازعات داخلی است که در درون خانواده سلطنتی جریان دارد که به قضایای مختلفی کشیده شده و میتواند کشور را به پرتگاه ببرد.
هانا گفت: جنگ در یمن بدون این که راه حلی در افق دیده شود، ادامه خواهد یافت و به دنبال آن عاملی به تقسیمبندیها و چند دستگیهای داخلی در عربستان تبدیل خواهد شد.
وی نسبت به حکومت ملک سلمان و پسرش نیز هشدار داد و گفت: «این دو، کشور را به سمت ویرانی سیاسی و اقتصادی و نظامی خطرناکی هدایت میکنند.»
هانا سپس به اوضاع اقتصادی عربستان پرداخت و گفت: «کسری بودجهای که دامنگیر عربستان شده نتیجه جنگ یمن، کاهش قیمت نفت، افزایش نرخ بیکاری و کاهش ذخایر ارزی است که باعث نگرانی بازارهای جهانی نیز شده و این مسئله سهم بسزایی در فرار سرمایه از عربستان ایفا میکند.»
هانا خاطرنشان کرد: مشروعیت پادشاه عربستان در پی حوادث منا به شکل بیسابقهای مورد تهدید قرار گرفته است.
تاکنون مشروعیت هیچ پادشاهی به اندازه او در محاق نبوده است. این مسئله میتواند عواقب وخیمی بر مشروعیت سیاسی و دینی نظام پادشاهی حاکم بر عربستان بگذارد.
دلالی و فسادهای نفتی بزرگتر از کرسنت و استات اویل؟!
وزیر نفت شرکتهای خارجی از دلالان فاصله بگیرند، این افراد حقه بازند.
بیژن زنگنه در همایش نفت و نیرو، اظهار داشت: شرایط تحریم اقتضائات خاصی را داشت که تمام شد اما در پساتحریم باید با شفافیت کامل، معاملات دولتی و نفتی را انجام داد.
وی با بیان اینکه افراد فاسد شاید به شرکتهای خارجی بگویند که حرفهای زنگنه برای تبلیغات است و تا زمانی که حق حساب و پورسانت دلالی را نپردازند، کارشان انجام نمیشود، تصریح کرد: اما من به شرکتهای خارجی میگویم که این حرفها را باور نکنند من دسترسی به خود و مدیران نفتی را در آینده راحتتر میکنم تا اگر مشکلی وجود داشته باشد به ما مراجعه کرده و به سراغ دلالان نروند.
وی ادامه داد: این افراد فاسد هیچ توانی جز حقه بازی ندارند و متاسفانه در دوران تحریم تعدادشان بالاتر رفته است.
زنگنه خطاب به شرکتهای نفتی اضافه کرد: کار فاسد در نهایت یک روزی آشکار میشود که باعث از بین رفتن اعتبار شرکتها شده و گرفتاریهای حقوقی را به دنبال دارد.
شایان ذکر است برخی پروندههای مهم فساد و دلالی نفتی از جمله کرسنت و استات اویل در دوره وزارت زنگنه در دولت اصلاحات رخ داده که از جمله یک قلم خسارت کرسنت بنابر اعلام علی جنتی وزیر ارشاد برابر 14/5 میلیارد دلار برای کشور است. در پرونده کرسنت برخی مسئولان ارشد وزارت نفت در دولت اصلاحات نقش داشتند.
بنابر این به نظر میرسد ضرورت دارد آقای زنگنه فهرست دلالان مذکور را باید منتشر کند.