kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۵۰۰
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۹
کارخانه‌ای:

دولت حداقل در مرحله اجرای برجام مراقب نفوذ باشد

رئیس کمیته هسته‌ای مجلس تاکید کرد: همه دولت‌ها و مجالس می‌آیند و می‌روند، اما آنچه اهمیت دارد آثار عملکرد آنهاست که نباید دریچه نفوذ دشمن را باز کنند.


ابراهیم کارخانه‌ای در گفتگو با مهر، با اشاره به پایان یافتن فرآیند بررسی برجام در مجلس و تایید مصوبه هفته گذشته مجلس در شورای نگهبان و ابلاغ آن، اظهار داشت: به نظر من مسائل حاشیه‌ای سیاسی که در روند بررسی و تصویب برجام پیش آمد، متاسفانه محتوای برجام را که راه‌های نفوذی فراوانی در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی باز می‌کند، تحت‌الشعاع قرار داد.
وی با اشاره به اظهارنظرهایی که از سوی رئیس مجلس درباره توافق‌های صورت گرفته درباره شکل بررسی طرح مجلس مطرح شده بود، تاکید کرد: ممکن است عده‌ای در بیرون از مجلس توافق یا تفاهمی کرده باشند، اما نباید فراموش کنیم که رهبر معظم انقلاب همواره انتظار بررسی دقیق و کارشناسانه را نسبت به این موضوع داشته‌اند، اما متاسفانه مجال بررسی دقیق داده نشد. کارخانه‌ای با بیان اینکه مسئله اصلی در تمام این حواشی به دولت برمی‌گردد، اظهار داشت: حرف ما این است که چرا دولت در این رابطه لایحه به مجلس ارائه نداد!؟ به نظر من مهمتر از ماده واحده مجلس و ۹ بند آن، تصویب خود برجام بوده است. یعنی در آن طرح برجام با آن همه ایرادات اساسی عملا تایید شد. عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام، تصریح کرد: حتی اگر مجلس در این رابطه مطلقا سکوت هم می‌کرد، باز هم دولت برجام را اجرا می‌کرد. حالا تفاوت این است که مجلس با این مصوبه یکسری شروط را برای اجرای برجام تعیین کرده که برخی از آنها قبل از این هم شفاف و روشن بوده و دولت هم قبول داشته، از جمله اینکه ورود به اماکن نظامی و امنیتی مطلقا ممنوع است؛ این مسئله که چیز جدیدی نیست. کارخانه‌ای ادامه داد: البته جمهوری اسلامی به اماکن امنیتی و نظامی اجازه دسترسی نخواهد داد، اما وقتی می‌دانیم که به هیچ عنوان چنین دسترسی را به آنها نمی‌دهیم، پس چرا آن را قبول می‌کنیم که بعد از دسترسی ندادن، آن را به عنوان نقض برجام به شورای امنیت اعلام کنند. رئیس کمیته‌ هسته‌ای مجلس همچنین به قید و بندهای ایجاد شده برای موضوع تحقیق و توسعه هسته‌ای کشورمان در برجام اشاره کرد و گفت: این قید و بندها به گونه‌ای است که در هشت ساله اول فقط وقت می‌گذرانیم. اینکه ۱۰ سال فقط بر روی یک عدد سانتریفیوژ 4IR کار کنیم عملا یعنی وقت‌گذرانی. وی با اشاره به مسکوت ماندن غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران در آینده، تصریح کرد: غنی‌سازی ۲۰ درصد گلوگاه فناوری هسته‌ای است و اهمیت بالایی دارد، اما صورت مسئله در برجام پاک شده و خودمان را به ۳.۶۷ درصد محدود کرده‌ایم؛ در حالی که اگر صدها تن اورانیوم زیر ۵ درصد هم داشته باشیم، تا زمانی که گلوگاه آن یعنی غنی‌سازی بالای ۵ درصد را در اختیار نداشته باشیم، دیگر کاری نمی‌توان کرد.
رئیس کمیته‌ هسته‌ای مجلس با اشاره به نهایی شدن برجام با وجود این هشدارها، تاکید کرد: آنچه امروز اهمیت دارد این است که حداقل در مرحله اجرا به هشدارها و سخنان دلسوزانه توجه کنند و تلاش نکنند تا انتقادها را حمل بر دشمنی کنند و به وسیله آن شکاف در جامعه ایجاد کنند.
کارخانه‌ای خاطرنشان کرد: همه دولت‌ها و مجالس می‌آیند و می‌روند، اما آنچه اهمیت دارد آثار عملکرد آنهاست که نباید دریچه نفوذ دشمن را باز کنند.