kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۱۵۵
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸

موفقیت یک زن کارآفرین در تاسیس دهکده اقتصاد مقاومتی

یک زن کارآفرین اهل ارومیه موفق به تاسیس دهکده اقتصاد مقاومتی شده است.

خانم معصومه رحیمی که تحصیل کرده رشته گیاهان دارویی است کار تولیدی خود را با یک راس گاو آغاز کرد و به سرعت موفق شد یک دهکده اقتصاد مقاومتی متشکل از عرصه‌های گوناگون تولیدی تاسیس کند.
رحیمی ابتدا درباره نحوه ورودش به عرصه دامداری به سایت بسیج سازندگی می‌گوید: «پیش از ورود به عرصه دامداری، به صورت جدی مشغول کار دوزندگی و اداره کارگاه تولیدی لباس بودم. اما در اثر کار دوزندگی برای مدت طولانی، عارضه‌ای در گردنم پیدا شد که اجازه ادامه فعالیت حرفه‌ای در این زمینه را مثل قبل نمی‌داد. در نتیجه تصمیم گرفتم در کنار کارگاه خیاطی کار جدیدی را شروع کنم. من یک راس گاو داشتم که همه نیازهای خانواده‌ام به شیر و محصولات لبنی را تامین می‌کرد . به همین دلیل تجربه نسبی در کار دامداری داشتم، زمین کافی نیز در اختیار داشتم و تنها مشکلم فقدان نقدینگی برای شروع به کار بود.»
او که یکی از دامداران موفق در ارومیه است می‌افزاید: «یکی از دامپزشکانی که برای معاینه گاو به منزل ما آمده بود، به من گفت که بسیج سازندگی از فعالیت‌های تولیدی در عرصه دام و طیور حمایت می‌کند و تسهیلات بانکی و مشاوره علمی و میدانی ارائه می‌دهد. من هم نیازم به تسهیلات را به بسیج سازندگی اعلام کردم و آن‌ها هم از زمین‌های من بازدید کردند و در نهایت 60 میلیون تومان تسهیلات از بسیج دریافت کردم. اکنون پس از سه سال، 100 راس گوسفند، 30 راس گاو گوشتی، 30 راس گاو شیرده و 3000 مرغ گوشتی و تخم‌گذار در مزرعه دارم. علاوه بر این به پرورش قارچ و خیاطی هم می‌پردازم. همه علوفه مورد نیاز دام‌ها را نیز در زمین‌های خودم کشت می‌کنم.»
این فعال اقتصاد مقاومتی خاطرنشان می‌کند: «دوستان بسیج سازندگی به این مزرعه می‌گویند دهکده اقتصاد مقاومتی چون در آن 6 عرصه تولیدی به صورت زنجیروار یا مستقل در آن تعریف شده است. در کنار مزرعه یک کارگاه تولید محصولات لبنی نیز راه‌اندازی کرده‌ایم و انواع محصولات لبنی مثل کره، ماست کیسه، ماست معمولی، سرشیر، روغن حیوانی و... را تولید می‌کنیم و به فروش می‌رسانیم. در حال حاضر امیدواریم بتوانم با خرید دستگاه صنایع تبدیلی، کار فرآوری شیر و تولید محصولات لبنی را گسترش دهم و ارزش افزوده بیشتری بیافرینم. تعریف عرصه‌های متعدد تولیدی در کنار هم موجب شده تا بالا و پایین شدن‌های بازار فشاری به واحد تولیدی‌ام وارد نکند و قدرت مانور بالایی داشته باشم. همسرم نیز با اینکه کارمند است و مشغله زیادی دارد، همواره از من حمایت کرده است.»
معصومه رحیمی کارآفرینی برای جوانان را دغدغه همیشگی‌اش عنوان می‌کند و می‌گوید: «فکر می‌کنم یکی از بزرگترین نیکی‌ها و خدمت‌ها کارآفرینی است، به خصوص برای جوانان. در حال حاضر 11 نفر در مزرعه من مشغول به کار هستند و عمدا آن‌ها را از میان دانشجویان و سربازان انتخاب کرده‌ایم زیرا نیاز بیشتری به حمایت دارند. در منطقه ما محصولات لبنی سهم مناسبی در سبد خانوار دارد اما در سایر نقاط کشور این طور نیست. مردم باید بیشتر شیر بخورند تا سلامت جامعه تضمین شود و رسانه‌ها وظیفه دارند فرهنگ‌سازی کنند. دولت هم باید قیمت شیر را عادلانه تعیین کند. شیر تنها محصول بازار است که قیمت آن را خریدار تعیین می‌کند نه فروشنده زیرا ماندگاری شیر کم است و دامداران مجبورند برای جلوگیری از فاسد شدن شیر، به قیمت‌های غیرعادلانه تن بدهند.
در حال حاضر سرانه مصرف سالانه انواع شیر دامی در ایران حدود 80 کیلوگرم در سال است، این در حالی است که سرانه مصرف شیر در اتحادیه اروپا 170 کیلوگرم و در آمریکا نزدیک به 300 کیلوگرم در سال است. همچنین در ایران میزان مصرف نوشابه به عنوان یک نوشیدنی مضر  حدودا 4 برابر میزان مصرف شیر به عنوان غنی‌ترین نوشیدنی طبیعی است که در نوع خود خطری بزرگ برای سلامت مردم تلقی می‌شود. فرهنگ‌سازی بین مردم برای افزایش مصرف شیر و فرآورده‌های دامی علاوه بر تضمین سلامت جامعه، موجب رونق دامداری‌ها و دامپروری‌ها و در نهایت اشتغالزایی می‌شود. از این حیث صنعت دامپروری یکی از مهمترین عرصه‌های اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.
صنعت دامپروری ایران به ویژه دامداری‌های خرد متاثر از سیاست‌های غلط در حوزه قیمت‌گذاری شیر طی سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای رو به رو شدند، با این وجود بسیاری از علاقمندان به عرصه تولید همچنان فعالیت دامداری را مورد توجه قرار می‌دهند.