اخبار ویژه
روزگاری که کارگزاران علیه ناطق ولخرجی میکردند!
آیا آقای عطریانفر یادش رفته که ویژهنامههای انتخاباتی را در همشهری چاپ میکردیم اما چون غیرقانونی بود توسط روزنامههای دیگر توزیع میکردیم؟!
نیکآهنگ کوثر کاریکاتوریست نشریات زنجیرهای با اشاره به انکار تخلفات کارگزاران در همشهری از سوی محمد عطریانفر نوشت: عطریانفر در پاسخ به برخی از سؤالهای خبرگزاری فارس که برگرفته از خاطرات من بوده، بر همان روند کتمان همیشگیاش تکیه میکند. عطریانفر، نمیخواهد بگوید که از پایان سال 74 در اتاق کنار دفتر سردبیر، با تنبان ماماندوز با یاران ستادی مینشستند و گعده میکردند و سعید لیلاز و تعدادی دیگر دائما بین تحریریه و آن دفتر بالا و پایین میرفتند و نتیجه کار سر از بخش فنی در طبقه بالای همشهری درمیآورد. آقای عطریانفر یادش رفته که برخی کارتونهای من در ویژهنامههای روزنامههای دیگر که در همشهری بسته میشد منتشر شدند؟ آقای عطریانفر یادشان هست اسامی آن ویژهنامهها چیست؟ آقای عطریانفر یادشان رفت روزی که میخواستند آگهی کارگزاران به عصر آزادگان را بدهند، اشتباهی وارد بخش فنی روزنامه شدند و بعد به دفتر آقای شمس راهنماییشان کردند؟
وی یادآور شد: عطریانفر خاطرش نیست وقتی به من درباره یکی از کارتونهای سانسور شدهام در همشهری چه گفت؛ گفت که اینجا اگر چاپش نمیکنیم، اما در ویژهنامه میگذاریم. به عبارتی، سردبیر همشهری ارادهاش این بود که محتوای تولید شده در روزنامه، در ویژهنامه یک روزنامه دیگر منتشر شود. چطور میتوان بدون تسلط بر صفحه بندی روزنامه و بخش فنی، چنین دستوری داد؟ مگر جنابشان فراموش کردند که همکاران سرویس گرافیک به بخش فنی میرفتیم و گاهی در انتخاب رنگ صفحات کمک میکردیم؟ مگر خاطرشان نیست که بعضی از صفحات دیرتر بسته میشدند چون بقیه درگیر ویژهنامهها بودند؟ مگر یادشان رفته که میگفتند با این کار، قدرت ناطق در تبلیغات استانهای دیگر محدود میشود؟
وی در ادامه یادآوری کرد: محمد عطریانفر ماجرای دادگاه کرباسچی و چاپخانه و طرح اسم احمد ستاری را به کل فراموش کرده است! ژنرال ستاری را همکاران روزنامههای صبح امروز، آفتاب امروز، بهار و... میشناسند! باور ندارید، خاطرات ژيلا بنییعقوب در این باره را بخوانید. خداوند احمد بورقانی را بیامرزاد، که در حاشیه جلسه هیئت مدیره انجمن صنفی، از سود 750 میلیون تومانی ستاری و مجموعهاش خبر داد و اظهار تاسف کرد که این پول چرا به روزنامهنگاران بیکار شده تعلق نگرفته است. ستاری از سوی خیلیها ژنرال خوانده میشد. شاید عطریانفر او را به ژنرالی قبول نداشته باشد.
اعتراف اوباما به ناتوانی و خطای محاسبه روحانی
در حالی که رئیس جمهور برای چندمین بار گفت کشور در مسیر خطرناک جنگ قرار داشت و با برجام آن را برطرف کردیم، باراک اوباما اذعان کرد آمریکا از جنگهای قبلی پشیمان است و قادر به دخالت نظامی حتی در سوریه نیست.
آقای روحانی دیروز در ساری گفت: تاریخ به ما خواهد گفت که ملت ایران در این مقطع تاریخی چه کار عظیم و بزرگی را به ثمر رساندند، شما در تاریخ پیدا کنید، اتفاق نیفتاده که کشوری را شورای امنیت به فصل هفت ببرد و در مسیر خطرناک جنگ و فشار قرار دهد و آن کشور با استدلال و ایستادگی از آن مسیر خارج شود.
روحانی پیش از این هم گفته بود ما سایه و شبح جنگ را از سر کشور برداشتیم.
همزمان با این اظهارات باراک اوباما در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سیبیاس گفت: اولویت شماره یک آمریکا باید حفظ امنیت مردم آمریکا باشد. اولویت شماره دو این است که آماده باشیم هم به شکل دیپلماتیک اقدام کنیم وهم هر جا که بتوانیم از مخالفان میانهرو حمایت کنیم و هم روسیه و ایران را متقاعد کنیم به اسد برای انتقال سیاسی در سوریه فشار بیاورند. اما سعی میکنیم خودمان را درگیر جنگ در سوریه نکنیم.
وی افزود: اوضاع در افغانستان را مثال میزنم. ما حدود 13 سال است در افغانستان هستیم و اوضاع در افغانستان هنوز هم دشوار است، این در حالی است که ما هزینه زیادی برای افغانستان صرف کردیم و هنوز هم هزاران نیرو در آنجا داریم. شما انتظار دارید مسئله سوریه در عرض یک سال حل شود.
راه حل سوریه در نهایت این نیست که آمریکا مشتی نیروی نظامی در آن کشور مستقر کند.
اوباما افزود: با اعزام نیرو به خاورمیانه عده بیشتری از آمریکا- هزاران نفر- کشته میشوند. ما هم اکنون حضوری گسترده در منطقه خاورمیانه داریم. ما در آنجا شمار زیادی پایگاه نظامی داریم. ما در آنجا ناوهای هواپیمابر داریم. خلبانان ما در سراسر آسمان آن منطقه پرواز میکنند. ما هم اکنون به تقویت نیروهای عراقی کمک میکنیم. مسئلهای که بسیاری از این منتقدان هرگز به آن پاسخ ندادهاند این است که نفع آمریکا در چیست؟
اوباما گفت: اگر تنها معیار این است که صد یا دویست هزار نیروی دیگر به سوریه اعزام کنیم یا دوباره به عراق برگردیم یا شاید به لیبی یا یمن نیرو اعزام کنیم، و هدف ما این باشد که نه فقط پلیس بلکه حاکم منطقه نیز باشیم، این استراتژی بدی است. اگر ما این اشتباه را دوباره تکرار کنیم، تأسفآور خواهد بود.
عملکرد اقتصادی صفر شد مراکز آماری دولت کرکره را پایین کشیدند؟
عملکرد دولت در زمینه رشد اقتصادی صفر شد و مراکز آماری دولت در این زمینه سکوت کردهاند.
مرکز آمار و بانک مرکزی به عنوان دو متولی اصلی اعلام آمار کشور در حالی درباره نرخ رشد اقتصادی فصل بهار سال 94 سیاست سکوت را در پیش گرفتهاند که صندوق بینالمللی پول نرخ رشد اقتصادی فصل بهار اقتصاد ایران را نزدیک به صفر اعلام کرد، این در حالی است که قائم مقام بانک مرکزی به شکل تلویحی نیز آمار صندوق بینالمللی پول را تأیید کرد.
به گزارش «جوان»، بانک مرکزی در حالی رشد اقتصادی بهار سال 93 را تنها ظرف 86 روز محاسبه و منتشر کرد که هماکنون با گذشت بیش از 110 روز از فصل بهار سال 94 هنوز نرخ رشد اقتصادی این بازه زمانی اعلام نشده است که کارشناسان اقتصادی علت این تأخیر را مسائل سیاسی و جناحی اعلام میکنند زیرا پیش از این رئیسجمهور مدعی شده بود اقتصاد از رکود خارج و رشد اقتصادی مثبت شده اما حالا خبرها از کاهش نرخ رشد اقتصادی بهار و رسیدن این نماگر به مرز صفر درصد حکایت میکند.
«جوان» میافزاید: به نظر میرسد محاسبه رشد سه ماهه اول سال 94 آنگونه نبوده که دولت بتواند از آن برای سخنرانیهای سیاسی و اقتصادی استفاده کند و از این نرخ رشد برای خود عملکرد و کارنامه مثبتی تهیه کند. بیشک رشدها پایینتر از انتظارات بوده زیرا روحانی از رونمایی بسته دوم دولت برای خروج از رکود طی روزهای آتی توسط رئیسجمهور خبر داده است.
گفتنی است پیش از این وزیر اقتصاد مدعی شده بود برای تهیه این بسته سه ماه زمان صرف شده است، بدین ترتیب میتوان متوجه شد که پیش از هر فردی خود دولت متوجه نزول نرخ رشد اقتصادی و هویدا شدن رکود شده است.
در سالهای اخیر هرگاه نرخ رشد اقتصادی در وضعیت تقریبا مناسبی بوده، بین بانک مرکزی و مرکز آمار مسابقه انتشار زودتر آمار به وجود آمده که نمونه این مسابقه را در گزارش رشد اقتصادی سال 93 دیدیم.
اکبر کمیجانی قائممقام بانک مرکزی با بیان اینکه احتمالا رشداقتصادی بهار امسال منفی خواهد بود، با اشاره به افت درآمدهای نفتی، بابت احتمال «بازگشت رکود» ابراز نگرانی کرد و گفت: تحریک تقاضا میتواند خطر «افزایش تورم» را به دنبال داشته باشد.
قائم مقام بانک مرکزی، دلیل تأخیر در اعلام آمار رشد اقتصادی بهار امسال را بازنگری در آمارهای چند شرکت بزرگ عنوان کرد.
اصغرزاده: روحانی نامزد مورد نظر ما نبود
ابراهیم اصغرزاده، یکی از مشکلات مهم دولت را چگونگی استفاده از دوران پساتحریم برای بهبود اوضاع اقتصادی دانست.
وی ضمن سخنانی در بیرجند که از سوی ایرنا مخابره شد، گفته است: حسن روحانی نامزد مورد نظر ما نبود اما رئیسجمهور و دولت باید اولویت کارها را بر اصلاح و بهبود مراوده با دنیا قرار دهند.
اصغرزاده میگوید متاسفانه دولت روحانی نمیتواند به خوبی از دستاورد برجام استفاده کند.
او میافزاید: مهمترین مشکل دولت روحانی در ماههای آینده این است که چگونه از دوران پساتحریم برای بهبود اقتصادی استفاده کند.
وی یادآور شد: روحانی برای حفظ دستاوردها باید دست به مبارزه بزند و اگر این کار را نکند این پولها در انتخابات مورد سوءاستفاده قرار میگیرد و او به عنوان رئیسجمهور و شخص دوم کشور نمیتواند از زیربار مسئولیت قانون اساسی شانه خالی کند.
اصغرزاده این را هم گفته که «اگر مجلس آینده که انتخابات آن اسفندماه برگزار میشود قدرتمند نباشد، ممکن است با بهانه قرار دادن توافق هستهای، حسن روحانی و محمدجواد ظریف را محاکمه کنند.»
اصغرزاده پیش از این از دولت حسن روحانی به عنوان رحم اجارهای اصلاحطلبان یاد کرده بود. عضویت کسانی چون 15 اصلاحطلب از قبیل اصغرزاده و تبدیل آنها به دو گروه 7 و 8 نفره باعث بنبست در شورای شهر اول تهران و اعلام انحلال این شورا از سوی دولت اصلاحات شد.
جا خوردند و نسخه سانسور پیچیدند؛ همین!
واقعیتهای اقتصادی و نامه هشدار 4 وزیر به رئیسجمهور، خبر سال گذشته روحانی را به چالش کشیده اما سخنگوی دولت به جای چارهجویی برای اصل مسئله دعوت به محرمانه کردن موضوع میکند.
رئیسجمهور 15 شهریور 93 در جمع مردم مشهد گفت اعلام میکنم که دولت از رکود عبور کرده است.
به دنبال این سخنان، روزنامههای حامی دولت تیترهای اول خود را به عناوینی از این دست اختصاص دادند؛
- روحانی: از رکود خارج شدیم
- روحانی: از رکود عبور کردهایم
- عبور اقتصاد از رکود
- از رکود عبور کرده و به دوران رونق اقتصادی رسیدهایم
به گزارش جهاننیوز، اما در جا زدن دو ساله دولت در حوزه اقتصادی- خاصه رکود- موجب گردید که چند روز قبل نامه چهار وزیر روحانی با خطاب قرار دادن شخص رئیسجمهور، به خبر یک رسانهها تبدیل شود.
همه مشکلات کشور در مدت 24 ماه گذشته از آب آشامیدنی مردم گرفته تا دیگر مشکلات اقتصادی نظیر بیکاری و تورم و گرانی توسط دولت گره خورد به تحریمها و همین امر نیز موجب شد که حتی رکود نیز به تحریم ربط داده شود. امضای 4 وزیر زیر نامه اعتراضی به روحانی، مهر تاییدی بر غلط بودن سیاستهای اقتصادی دولت در دو سال گذشته است که با تمرکز به رفع تحریمها، اقتصاد را در رکود عمیقی فرو برده و مردم نیز به خوبی آن را درک میکنند.
درک رکود شدید توسط مردم و فرکانسهای نامفهوم توسط روحانی در مورد رفع رکود را، شاید باید مهمترین عاملی دانست که موجب شده وزرای کابینه روحانی نامهای به این مهمی را رسانهای کنند تا در آینده حجتی برای جوابگویی به مردم داشته باشند. بار روانی رکود به روی مردم مهمترین عامل روانیای بوده که وزرای روحانی علیرغم هزینه رسانهای کردن این نامه، آن را بپذیرند و آن را در اختیار رسانهها قرار دهند.
در یکی از مهمترین بندهای این نامه آمده: «همانطور که مستحضرید از دیماه 1392 تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغیرهای کلان بینالمللی و داخلی از جمله کاهش بهای نفت و کالای اساسی از جمله فلزات و همچنین تحریمها و برخی تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاهها در داخل کشور شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال 1392 تاکنون ظرف مدت 19 ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت 42 درصد کاهش یافته و به لحاظ افت ارزش، بازار کاهشی معادل 180 هزار میلیارد تومان را شاهد است. (ارزش بازار از 511 هزار میلیارد تومان در دی ماه 1392 امروز به عدد 330 هزار میلیارد تومان رسیده است) و امروز در پی دستاورد بسیار ارزشمند و بزرگ هستهای ملت ایران و در عین وجود پیآمدهای مثبت اقتصادی فراوان آن ابهاماتی نیز در بازار ایجاد شده که باید سریعا واکنش نشان داد.»
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خود با خبرنگاران چند روز پس از نامه چهار وزیر به روحانی گفت: «اگر 4 وزیر از من نظر میخواستند توصیه میکردم یک مهر محرمانه به نامه بزنند، اگر چیزی خلاف مسیر خودش رسانهای شود موجب تعجب خواهد شد.»
ولی سوال مهم در اینجا این است که آیا جناب نوبخت فهم اقتصادی مردم را در بررسی شرایط کشور خود نادیده گرفته است که توقع داشتهاند این نامه هشدارگونه وزرا مهر محرمانه بخورد؟
برخی روزنامهها برای سخنان نوبخت، تیترهایی نظیر «حیرت دولت از نامه 4 وزیر»، «از انتشارنامه جا خوردیم» و... را برگزیدند.