وزیر جهاد کشاورزی:
10 درصد نیاز روغن خوراکی در داخل تولید میشود
وزیر جهاد کشاورزی با اعلام بررسی برنامه تولید دانههای روغنی در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت برای تصویب نهایی، گفت: هماکنون 10 درصد نیاز بازار به روغن خوراکی در داخل تولید میشود.
به گزارش صدا و سیما، محمود حجتی با اشاره به اینکه تولید دانههای روغنی باید براساس برنامه ریزی دقیق و علمی در کشور افزایش یابد، افزود: هماکنون 10 درصد نیاز بازار به روغن خوراکی در داخل تولید و تامین میشود. بنابراین افزایش تعرفه واردات روغن نمیتواند راهکار مناسبی برای حمایت از تولید داخل باشد.
وی گفت: افزایش تعرفه روغن وارداتی قیمت این ماده خوراکی را برای مصرفکننده افزایش میدهد. بنابراین برای تولید دانه روغنی و حمایت از کشاورزان ساز و کار دیگری را در برنامه پیشنهادی به دولت ارائه کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید دانههای روغنی را کشت کنیم و از طرف دیگر نیز کشت این محصول باید برای کشاورز اقتصادی باشد.
حجتی گفت: در برنامه پیشنهادی راهکارهای مدیریت قیمت تمام شده تولید دانههای روغنی در داخل باید با قیمت وارداتی قابل رقابت و فاصله قیمتی قابل توجهی نداشته باشد.
وی افزود: قیمت خرید تضمینی دانههای روغنی باید با توجه به تورم سالانه و نرخ تسهیلات بانکی بهگونهای طراحی شود که قیمت تمام شده تولید داخلی با نمونه وارداتی قابل رقابت باشد.