توصیه وزارت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان سیب
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان سیب توصیه کرد سیبهای صنعتی را با سیبهای با کیفیت تازهخوری یکجا نگهداری نکنند.
رمضان رویینتن در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سطح زیرکشت سیب در استانهای مختلف کشور 334 هزار هکتار است که 290 هزار هکتار آن بارور بوده و عمده استانهای تولیدکننده این محصولات آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، اصفهان، خراسان رضوی، همدان و چهارمحال و بختیاری هستند.
وی افزود: متوسط عملکرد سیب در واحد سطح بیش از 17 تن است که البته باغداران نمونه تا 130 تن نیز رکورد خود را در این زمینه ثبت کردهاند.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد که امسال سه میلیون و 500 هزار تن سیب در کشور تولید شود که 600 هزار تن آن تولید تابستانه، 600 هزار تن تولید صنعتی و حدود یک میلیون و 800 هزار تن آن تولید پاییزه است.
رویینتن ادامه داد: سال گذشته 396 هزار تن سیب به ارزش 172 میلیون دلار به کشورهایی مانند روسیه، عراق، پاکستان، افغانستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای تازه استقلال یافته مانند قزاقستان صادر شد که پیشبینی میشود امسال حدود 500 هزار تن سیب به ارزش 200 میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شود.
رویینتن با تاکید بر افزایش کیفیت سیب تولید شده در داخل به دلیل شرایط اقلیمی و بارندگیهای مناسب گفت: معمولا سیب تازهخوری که حدود 600 هزار تن تولید آن است به دلیل قیمت بالا و داشتن مشتری صادر نمیشود و صادرات سیب از استانهایی مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان، فارس و خراسان رضوی از مهر ماه آغاز میشود.
وی با اشاره به این که مصرف هر عدد سیب در روز باعث ارتقای سلامت و کمک به باغدار در جهت افزایش درآمد و بهبود معیشتش میشود، اظهار کرد: ظرفیت سردخانههای کشور حدود یک میلیون تن است و از باغداران درخواست داریم سیبهای صنعتی را با سیبهای با کیفیت تازهخوری با هم در یکجا نگهداری نکنند تا موجب افت کیفیت و قیمت محصول نشود.