kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۸۲۲
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
طرح و برنامه هوشمندانه کمیته امداد امام

سپاه و بنیاد مسکن مددجویان را صاحب خانه می‌کنند

مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با اشاره به تفاهم‌نامه این نهاد با قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، گفت: امسال ۵ هزار واحد مسکونی به صورت آزمایشی در روستاها ساخته می‌شود.


قادر صمدی با اشاره به اینکه مسکن از اساسی‌‌ترین نیاز آحاد جامعه محسوب می‌شود،‌ اظهار داشت:‌ اقشار کم‌ درآمد نیازشان به مسکن اساسی‌‌تر است و در واقع مسکن نه تنها در بُعد اقتصادی بلکه در ابعاد اجتماعی، امنیت، آموزش و بهداشت خانواده تأثیر می‌گذارد. ما براساس نیازسنجی که در سال 93 در سطح کشور انجام دادیم و به روز کردیم، 150 هزار خانوار فاقد مسکن و حدود 340هزار خانوار دارای مسکن غیرمقاوم و فرسوده هستند.
مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد ادامه داد: در حال حاضر کمیته امداد نیاز به حدود 500 هزار واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش خود دارد که در صورت تأمین این تعداد واحد، مشکل مددجویان برطرف خواهد شد.
صمدی با اشاره به چالش‌های پرداخت اقساط مددجویان به بانک‌های عامل خاطر نشان کرد: متأسفانه بانک‌ها در سال‌های گذشته رغبت کمتری برای ارائه تسهیلات به مددجویان نشان می‌دادند که خوشبختانه با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته و مذاکرات انجام شده مشکلات تا حدودی برطرف شده است.
مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد ادامه داد: اگر بطور متوسط برای هر واحد مسکونی صرف نظر از قیمت زمین‌، 40 میلیون تومان در نظر بگیریم برای ساخت 490 هزار واحد مسکونی به اعتبار 20 هزار میلیارد تومانی نیاز داریم و در صورت تأمین اعتبار می‌توانیم در یک بازه زمانی 10 ساله، مشکل مسکن مددجویان را برطرف کنیم.
وی گفت: 40 الی 50 درصد از هزینه ساخت مسکن از طریق تسهیلات بانکی و مابقی از طریق کمک‌های مردمی، خیرین، صدقات و منابع امدادی تأمین می‌شود. ‌برای سال جاری احداث 28 هزار واحد مسکونی در روستاها و همچنین 15 هزار و 600 واحد مسکونی در شهرها پیش‌بینی شده است ضمن اینکه در بخش تعمیرات و بازسازی برای 25 هزار واحد مسکونی برنامه‌ریزی شده است.
وی اظهار امیدواری کرد: با حمایت‌های دولتی و ارائه تسهیلات بانکی، کمیته امداد بتواند امسال گام‌های بلندی را در بخش مسکن مددجویی بردارد. طبق توافقی که با بنیاد مسکن صورت گرفته است امسال 20هزار واحد مسکن روستایی احداث خواهد شد که در این بخش بنیاد مسکن 15 میلیون وام 4 درصد در اختیار مددجو قرار می‌دهد و بقیه هزینه‌های مسکن از طریق منابع دولتی، کمک‌های خیرین و کمک‌های امدادی تأمین خواهد شد.
تفاهم با بنیاد مسکن و سپاه
صمدی خاطر نشان کرد: 20 هزار واحد مسکونی که قرار است در قالب تفاهم‌نامه بنیاد مسکن احداث شود به گونه‌ای خواهد بود که مددجویان برای دریافت وام به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند، ضمن اینکه بنیاد مسکن در روستاها به صورت رایگان زمین در اختیار مددجویان قرار می‌دهند؛ 2 میلیارد تومان نیز به عنوان کمک بلاعوض از سوی بنیاد مسکن در قالب تفاهم‌نامه به مددجویان اهدا خواهد شد.
وی اظهار داشت:‌ تفاهم‌نامه‌ای نیز با قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه در شرف امضا قرار دارد که قرار است براساس این تفاهم‌نامه 5 هزار واحد مسکونی به صورت آزمایشی توسط این قرارگاه در روستاها ساخته شود. ضمن اینکه منابع این واحدهای مسکونی نیز از تسهیلات بانکی، کمک‌های امدادی و همچنین کمک‌های قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه خواهد بود و تا پایان سال، 5 هزار واحد مسکونی به مددجویان واجدالشرایط تحویل خواهد شد.
آغاز به کار ساخت 6 هزار واحد مسکونی
صمدی در ادامه نشست خبری با اشاره به عملکرد امداد در 6 ماهه گذشته در بخش مسکن تصریح کرد: تا به حال احداث  6 هزار واحد مسکونی روستایی را شروع کرده‌ایم که 1400 واحد به مددجویان تحویل شده ضمن اینکه ساخت 3600 واحد مسکونی در شهرها شروع شده که از این تعداد نیز 375 واحد مسکونی تحویل مددجویان شده است و مابقی واحدها در دست اجرا قرار دارد و به مرور واگذار خواهند شد.
وی به یکی دیگر از برنامه‌های مجموعه امداد در حوزه احداث فضای خودکفایی و جانبی در شهرها و روستاها اشاره کرد و گفت:‌ در این بخش نیز در 6 ماهه ابتدایی سال جاری 800 واحد مسکونی را در قالب فضای جانبی ایجاد کرده‌ایم و تعمیرات و به ویژه گازکشی مسکن مددجویان نیز در 6 ماهه ابتدایی به 2هزار و 374 واحد رسیده است و مابقی ادامه پیدا خواهند کرد.
خانه‌های 30 الی 200 میلیون تومانی
صمدی با اشاره به قیمت مسکن در شهرهای بزرگ از جمله تهران خاطرنشان کرد: ما شاید در شهرهای کوچک بتوانیم با 30 میلیون تومان مشکل مسکن مددجویان را حل کنیم اما در تهران برای تأمین مسکن به مبلغی حدود 150 تا 200 میلیون تومان نیاز داریم که البته اولویت در بحث مسکن ابتدا ایتام، خانواده‌های سرپرست و بی‌سرپرست و در نهایت زنان سرپرست خانوار  هستند.مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: تمام سعی ما بر این است که در تمامی استان‌ها و شهرها، اولویت‌های مشخص شده در بخش مسکن را رعایت کنیم.
صمدی با تأکید بر اینکه مددجویان دستگاه‌های حمایتی از جمله افراد دهک‌های پایین جامعه محسوب می‌شوند، افزود: با توجه به تغییرات هیئت امنای کمیته امداد نگاه جدی‌تری به مقوله مسکن وجود دارد که امیدواریم با تحقق بودجه 300 میلیارد تومان امداد در بخش مسکن و سایر تسهیلات بانکی گام موثری را در بخش مسکن مددجویان برداریم.وی در پایان با اشاره به معوقه مددجویان به بانک‌های عامل گفت: هم اکنون 200 میلیارد تومان از سوی مددجویان به بانک‌های عامل در بخش مسکن به تعویق افتاده است که بخشی از این معوقات توسط امداد تأمین می‌شود.