kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۶۲۱
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۵
به دلیل نبود کارخانه‌های بسته‌بندی مناسب

فقط 10 درصد خرمای کشور صادر می‌شود

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه 7/5 میلیون تن خرما در کشور برداشت می‌شود اما به دلیل نبود کارخانه‌های بسته‌بندی مناسب، فقط 10 درصد آن صادر می‌شود.


ابوالقاسم حسن‌پور در دومین جشن شکرگزاری برداشت خرما در شهرستان فراشبند فارس افزود: عمده‌ترین مشکل فراروی باغداران و نخلداران، نبود کارخانه و مراکز بسته‌بندی مجهز و مناسب است و به همین دلیل بخش عمده‌ای از دسترنج و تلاش‌ آنان برای تولید محصول، نصیب دلالان می‌شود.
وی بیان کرد: دلالان و واسطه‌ها، محصول تولیدی باغداران و نخلداران را با قیمت نازل خریداری و آن را به سایر کشورها عرضه می‌کنند و کشورهای مقصد که در برخی از آن‌ها شاید حتی یک درخت نخل هم وجود ندارد، محصول ایران را در بسته‌بندی‌های با کیفیت‌ و مناسب و با نام کشور خود به بازار مصرف ارائه می‌کنند.
حسن‌پور اظهار کرد: برای حل این مشکل باید در استان‌‌های مختلف کشور به ویژه مناطقی که نقش عمده‌ای در زمینه‌ تولید محصولات باغی و خرما دارند، به ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی توجه ویژه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم در این آیین گفت: این استان قابلیت‌های ارزشمندی در تولید انواع میوه‌ دارد که بخش اعظم آن را خرما تشکیل می‌دهد اما متاسفانه به علت کمبود آن، سطح زیر کشت این محصول به 6/5 هکتار رسیده است.
محمد مهدی قاسمی بیان داشت: با توجه به ارزش افزود‌ه‌ای که تولید خرما دارد باید برای مصرف بهینه آب برنامه‌ریزی اصولی صورت گیرد و از کشت محصولاتی که نیاز به مصرف آب فراوان دارد و بازده خوبی هم ندارند مانند برنج، ذرت و برخی از محصولات صیفی جلوگیری شود.
اینک 31 رقم خرمای مرغوب در سه هزار و 500 هکتار از نخلستان‌های فراشبند تولید می‌شود که عمده‌ترین آن‌ها از نوع کبکاب، شاهانی، لشت، بریمی، خاصویی، خوش خوراک و شهابی است اما بهترین نوع آن زاهدی است که علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود.
از 15 شهریور 94 تاکنون 20 هزار تن خرما از نخلستان‌های این شهرستان برداشت شده و برداشت این محصول تا اواخر آبان ادامه دارد.