kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۴۴۶
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲

اظهارات ظریف درباره دست دادن با اوباما

ظریف درباره این‌که دست دادن با اوباما برنامه‌ریزی شده، نبوده است گفت: اینکه بگویم اوباما برای دست دادن با یک وزیر برنامه‌ریزی کرده بوده این اهانت به اوباما محسوب می‌شود!

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با نشریه نیویورکر در پاسخ به این سوال که آیا می‌دانستید اوباما قصد دارد با شما دست بدهد: گفت: خیر، اصلا مرسوم نیست که رئیس یک حکومت برای دست دادن با یک وزیر خارجه برنامه‌ریزی کند. اینکه یک رئیس‌جمهور در این باره برنامه‌ریزی کند یک کسرشان برای خود وی محسوب می شود. اوباما دو ساعت پیش از آن در مجمع عمومی سخنرانی کرده بود و ما انتظار نداشتیم که به سالن مجمع عمومی بازگردد. در حالی که من در حال خروج از سالن بودم باراک اوباما به دلیلی که من نمی‌دانم در حال ورود به سالن بود و ما تنها با یکدیگر روبرو شدیم. به نظر من بیشتر این یک تصادف بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا این مسئله پیامدهایی برای شما در کشورتان خواهد داشت؟ پاسخ داد: همین حالا هزینه‌هایی در کشورم داشته است. با این حال هر کاری که می‌کنم در کشورم برایم هزینه دارد. بنابراین این یک رویداد خیلی غیرمعمول نیست.
ظریف دلیل عدم گفت‌وگو روحانی با اوباما را این گونه توضیح داد که «به این علت که ما معتقدیم در حال حاضر برنامه ما اجرای توافق است و اولویت نخست ما این است. نباید کاری صورت گیرد که شرایط پیچیده شود. آنچه برای ما مهم است محتوا است نه ظاهر، منظور من عکس گرفتن با یکدیگر است».
ظریف در بخش دیگری از گفت‌وگویش با نیویورکر در پاسخ به این که شما هجده ماه است که از طرح چهار ماده‌ای درباره سوریه حرف می‌زنید. این طرح به کجا رسیده است؟ گفت: این طرح وجود دارد اما چهار جز دارد. اصل آن تشکیل دولت وحدت ملی، آتش بس، مقابله با تروریسم، اصلاحات اساسی و ایجاد ساختار دولت پایدار براساس نهادهای جدید قانون اساسی است که ایجاد شده‌اند. ما معتقدیم که اینها باید اساس هر طرحی باشد که می‌خواهد برای سوریه کارساز باشد. البته هر طرحی باید اصولی داشته باشد و هر کسی باید احترام به حق حاکمیت، تمامیت ارضی، مقابله با تروریسم، فرقه‌گرایی و دخالت نکردن در امور داخلی سوریه، راه حل سیاسی، احترام به حقوق اقلیت و حقوق بشر را بپذیرد. ما فقط در حال مطرح کردن پیشنهاداتی هستیم. ما در حال ارائه پیشنهاد سختی نیستیم. ما در روند گفت‌وگو و رایزنی با بازیگران مختلف منطقه‌ای و خارجی برای این موضوع قرار داریم.
وی در پاسخ به این که نظر ایران درباره بشار اسد رئیس جمهور سوریه چیست؟ گفت: ما همواره از همان ابتدا گفته‌ایم که این تصمیم مربوط به مردم سوریه است. ما مخالف این مسئله هستیم که مردم و دولت‌های خارج از سوریه پیش شرط‌هایی را برای راه حل سیاسی در سوریه بگذارند. ما هیچ پیش شرطی نمی‌گذاریم و معتقدیم این وظیفه ما نیست. ما معتقدیم مردم سوریه باید در این زمینه تصمیم بگیرند. ما باید وحدت ملی، آشتی ملی در بین سوری‌ها را تسریع سازیم و سپس باید نتیجه‌ای را تسریع کنیم که پایدار و دموکراتیک است و به سوری‌ها اجازه دهیم درباره این که چه کسی بر آنها حکومت کند و نحوه حکومت تصمیم بگیرند.
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از این طرح اطلاع دارد؟ افزود: متحدان اروپایی و سازمان ملل متحد به صورت مرتبط به آمریکا گزارش داده‌اند و همه آنها در این تفکر ما شریک بوده‌اند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بمباران روسیه در سوریه شما را متعجب نکرد؟ ادامه داد: لزوما خیر زیرا این نیاز در تلاش بین‌المللی وجود دارد و ما خواستار تلاش بین‌المللی برای مقابله با داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی نظیر جبهه النصره و احرار الشام و گروه‌های مشابه که هر ساعت در سوریه به وجود می‌آیند، شدیم.