رئیس مؤسسه تحقیقاتی سرمسازی رازی خبر داد
تولید واکسن جدید تب برفکی با افزایش 2 برابری کیفیت
رئیس مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرمسازی رازی از تولید واکسن جدید تب برفکی در این مؤسسه با کیفیت دو برابر بهتر از واکسنهای تولیدی گذشته خبر داد.
به گزارش ایرنا، حمید کهرام به مناسبت روز دامپزشکی در جمع خبرنگاران گفت: در سال جاری به تولید این واکسن دست یافتیم که میزان نیمه عمر این دارو در خون دام قبل از این 3pd50 بود و اکنون این میزان به 6pd50 افزایش یافته است.
وی، تب برفکی را یکی از بیماریهای خطرناک دامی و همهگیر در کشور توصیف کرد و افزود: سالانه 18 تا 25 میلیون دز واکسن تب برفکی در مؤسسه سرمسازی رازی تولید میشود که در سال جاری این واکسن را با افزایش کیفیت دو برابری و با فناوری جدید تولید میکنیم.
کهرام با اشاره به اینکه واکسنهای جدید وارد بازار مصرف شده، اظهار داشت: در فاز اول انجام واکسیناسیون تب برفکی در بعضی از استانها از واکسنهای جدید تولیدی ایران و در بعضی از استانها از واکسنهای خارجی استفاده شد که واکسنهای ایرانی به لحاظ سازگاری پاسخ بهتری داده است.
کهرام گفت: امسال یکی از بهترین سالها در کنترل تب برفکی طی 10 سال گذشته در کشور بوده است و تکنولوژی تولید واکسن تب برفکی به بخش خصوصی منتقل میشود.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرمسازی رازی از تولید واکسن فرمانتوری شده قانقاریای گوسفند تا سه ماه آینده خبر داد و افزود: تاکنون واکسن قانقاریا به صورت سنتی در شعب استانی مؤسسه رازی تولید میشد اما شعبه این مؤسسه در مشهد واکسن جدید قانقاریا را تولید میکند.
کهرام با اشاره به اینکه شیوع این بیماری سبب تلف شدن گوسفندان میشود، اظهار داشت: واکسن جدید علاوه بر اثربخشی مناسب با حدود 100 برابری نسبت به واکسن سنتی آن تولید میشود.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی واکسن و سرمسازی رازی یکی دیگر از محصولات تولیدی این مؤسسه را واکسن نیوکاسل مقاوم به گرما اعلام کرد و گفت: هم اکنون این واکسن تولید شده و در اختیار سازمان دامپزشکی قرار گرفته است.
وی گفت: به تازگی نیز مجوز تولید واکسن کلن را دریافت کردهایم و تا سه ماه آینده وارد بازار میشود.
وی اظهار داشت: این مؤسسه با تولیدات خود با 60 شرکت واردکننده واکسنهای خارجی رقابت میکند و این در حالی است که فعالیت بعضی از شرکتهای ایرانی برای وارد کردن محصولات خارجی با سیاست اقتصاد مقاومتی برابر نیست به طوری که مجبور هستیم واکسنها را با ظرفیت کمتر تولید کنیم، در حالی که کیفیت واکسنهای مؤسسه رازی از بهترینهای دنیا کمتر نیست.