پیشنهاداتی که کارشناسان برای کمک به تیم ملی والیبال مطرح کردند
تغییر کادرفنی و تقویت روحی و روانی تیم
حفظ کواچ به عنوان سرمربی به شرط تقویت کادر فنی تیم ملی والیبال،تغییر در برنامه آمادهسازی تیمهای ملی براساس نیازها،استفاده از روشهای جدید بدنسازی و ایجاد انگیزه از جمله پیشنهادات کارشناسان شرکتکننده در کارگروه بررسی عملکرد تیمهای ملی والیبال در سال 94 است.
پس از پایان تلخ مسابقات جام جهانی 2015 و کسب نتایج ناامیدکننده والیبالیستهای ایران در این رقابتها، فدراسیون والیبال با تشکیل یک کارگروه تخصصی با حضور کارشناسان و صاحب نظران فعال در این رشته ورزشی ضمن بررسی عملکرد تیمهای ملی در سال 1394 راهکارها و پیشنهادات ارائه شده برای کمک به موفقیت والیبال را مورد ارزیابی قرار داد.
روز دوشنبه نخستین نشست این کارگروه با حضور 17 کارشناس از مجموع 26 نفر صاحبنظر دعوت شده در فدراسیون والیبال برگزار شد.برخی از کارشناسان شرکتکننده در این نشست در پایان این جلسه دیدگاههای خود را درباره عملکرد تیم ملی و راهکارهای کمک به این تیم ارائه کردند که شرح آن به قرار زیر است:
کارخانه: باید کادر فنی
تیم ملی تقویت شود
مصطفی کارخانه سرمربی تیم والیبال بانک سرمایه گفت: نشست کارگروه خیلی خوب بود و مطالب مفیدی برای بهتر شدن عملکرد تیم ملی والیبال در آینده در این گروه ارائه شد.
وی تصریح کرد: 90 درصد کارشناسان و اعضای کارگروه بر این عقیده هستند که باید کادر فنی کواچ تقویت شود. عملکرد تیم ملی والیبال ایران در لیگ جهانی و جام جهانی نموداری رو به پایین است که باید جهت این نمودار به بالا تغییر کند.سرمربی اسبق تیم والیبال جوانان گفت: اکثر اعضای کارگروه دلسوزانه و عاشقانه درباره تیم ملی اظهار نظر کردند و این موضوع نشاندهنده نگرانی آنان آینده برای والیبال ایران است. وی گفت: تیم ملی والیبال در حال حاضر شرایط سنی خاصی دارد و با برطرف کردن نقاط ضعف میتواند با استفاده از تجربه بازیکنان سهمیه المپیک 2016 را کسب کند.
لاهوتی: مشکل تیم ملی انگیزشی است
احمد لاهوتی نیز گفت: در حال حاضر انتقاد از تیم ملی والیبال بیش از حد معمول است که نشان از تسویه حسابهای شخصی برخی افراد دارد. مشکل تیم ملی والیبال ایران در جام جهانی انگیزشی و دست کم گرفتن حریفان بوده است که با برنامهریزی برطرف میشود.وی گفت: بازیکنان ایران به لحاظ فنی مشکل خاصی ندارند و اگر در جام جهانی موفق عمل نکردند به دلیل مسایل غیرفنی است. نخستین موضوع در این زمینه نداشتن تجربه لازم از سوی کادر فنی است که تاکنون در مسابقات به این حساسی شرکت نکرده بودند.لاهوتی افزود: امیدوارم با استفاده از نتایج این کارگروه بتوانیم تیم ملی والیبال ایران را به روزهای اوج خود بازگردانیم.
حسینی: برنامههای آمادهسازی نیاز به بازنگری دارد
امیرحسینی گفت: در نشست بررسی عملکرد تیمهای ملی در سال 94 به نکات و ضعفهای خوبی از تیم ملی اشاره شد که با برطرف کردن آنها میتوانیم در مسابقات پیش رو عملکرد به مراتب بهتری داشته باشیم.
وی گفت: برنامهریزیها برای آمادهسازی تیم ملی والیبال خالی از مشکل نیست و نیاز به بازنگری دارد. به نکات و ضعفهای خوبی از تیم ملی اشاره شد که با برطرف کردن آنها میتوانیم در مسابقات پیش رو عملکرد به مراتب بهتری داشته باشیم.پاسور سابق تیم ملی والیبال گفت: به نظر میرسد که تمرینات خوبی برای آمادهسازی نداشتیم .کادر فنی نیز تحلیل دقیقی از حریفان و توانایی تیم ایران نداشته است. حسینی درباره تغییر سرمربی تیم ملی والیبال نیز گفت: به نظر من اکنون فرصت مناسبی برای این کار نیست و باید کادر فنی تقویت شود، چون انتخابی المپیک را در پیش داریم. سرمربی تیم ملی والیبال در مسابقه مقابل حریفان تصمیم گیرنده است اما باید این تصمیمات براساس همفکری با دیگر اعضای کادر فنی باشد.
خوش خبر: سرپرست تیم ملی نیز بدون اشتباه نیست
سرپرست تیم ملی والیبال نیز گفت: در کارگروه انتقاداتی به تیم ملی والیبال مطرح شد که کارشناسان حاضر درباره آنها بحث کردند و من فکر میکنم در نهایت این مباحث باعث بهبود عملکرد تیم ملی در مسابقات انتخابی آینده خواهد شد تا بتوانیم سهمیه المپیک کسب کنیم.
امیر خوش خبر درباره تقویت کادر فنی تیم ملی والیبال گفت: هرچه دایره افرادی که میتوانند به تیم ملی کمک کنند وسیعتر باشد، به مراتب بهتر خواهد بود و فدراسیون نیز از این موضوع استقبال میکند.کمک افراد با تجربه به کادر فنی در نهایت کمک به موفقیت این تیم خواهد بود.وی تصریح کرد: من به عنوان سرپرست نیز حتما ضعفهایی دارم که اگر افراد دیگری در کنارم باشند، میتوانند کمک حال تیم باشند.سرپرست تیم ملی والیبال درباره ادامه همکاری خود با تیم ملی گفت: من کارمند وزارت ورزش و جوانان هستم. این وزارت در نامهای به فدراسیون با ادامه حضورم در والیبال مخالفت کرده است و من چون کارمند آنجا هستم هر جا تصمیم بگیرند، حضور خواهم داشت.
تفاوت سبک کاری ولاسکو و کواچ
این در حالی است که رئیس فدراسیون والیبال نیز در حاشیه نشست کارگروه گفت: عمده صحبتهای کارشناسان در این جلسه درباره تفاوت سبک کاری بین خولیو ولاسکو و اسلوبودان کواچ و عدم تطابق بازیکنان با این موضوع بود. این ناهمگونی، مشکلاتی از نظر روحی و روانی به وجود آورده است.وی افزود: کارشناسان از زاویههای مختلف اظهار نظر کردهاند و همه آنها اعتقاد داشتند همین بازیکنان در تورنمنتهای قبلی نتایج خوبی کسب کردهاند اما برای موفق عمل کردن یک تیم باید سه ضلع یک مثلث که شامل کادر فنی، بازیکنان و سرپرست، تعامل خوبی داشته باشند که به نظر میرسد در جام جهانی اینگونه نبوده است.داورزنی خاطرنشان کرد: به نظر ما کادر فنی باید تقویت شود اما کواچ با این دیدگاه مخالف است. اگر کواچ بپذیرد که کادر فنی تقویت شود همچنان به کار با او ادامه خواهیم داد و گرنه مجبوریم به دنبال سرمربی دیگری باشیم.