kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۳۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۳
روحانی در گفت‌وگو با رادیو عمومی ملی آمریکا:

پذیرفته‌ایم پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کنیم

رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با رادیوی عمومی ملی آمریکا تاکید کرد: آنچه ما پذیرفته‌ایم این است که پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا بکنیم.



به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در حاشیه سفر به نیویورک که چندی پیش انجام شد، در گفت‌وگو با رادیوی عمومی ملی آمریکا مشهور به «ان‌پی‌آر» در پاسخ به این سوال که بعد از توافق هسته‌ای بین ایران و 1+5 چه فرصت‌های جدیدی برای کشورتان به وجود خواهد آمد گفت: به نظر من در کل این توافق یک فضای جدیدی را هم در منطقه بوجود آورده و هم برای جهان. آن فضای مهم این است که معلوم است مسایل هر چقدر هم پیچیده باشد، می‌شود، با صبر و تحمل پای میز مذاکره آن را به حل و فصل رساند. وی افزود: این یک پیام بسیار مهمی برای جهان بوده و معنایش این است که یک موضوع پیچیده‌ای که سال‌ها روی آن بحث بوده و عده‌ای معتقد بودند با مذاکره راه حل ندارد، دیدیم وقتی دو طرف با صبر و تحمل و به رغم اینکه مذاکرات طولانی حدود 2 سال طول کشید، در عین حال مهم این است که این به نتیجه رسید. روحانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه رهبر عالی ایران آیت‌الله خامنه‌ای گفته‌اند که فقط در موضوع هسته‌ای با آمریکا مذاکره می‌کنند ؛  آیا ایالات متحده آمریکا و ایران می‌توانند به استراتژی مشترکی برای حل مشکل سوریه برسند؟ ابراز داشت: امنیت سوریه و یا عراق برای ما بسیار مهم است و برای اینکه کل کشورهای منطقه امنیت داشته باشند و هر راه‌حلی که منجر به ثبات و امنیت شود ما آن راه‌حل را دنبال خواهیم کرد.
وی  ادامه داد: رهبری انقلاب هم  اعلام کردند که اگر موضوع هسته‌ای بطور کامل اجرا شود و ما ببینیم که آمریکا به تعهدات خودش در مقام عمل پایبند است، ممکن است موضوع دیگری را هم بررسی کنیم. بنابراین در صورتی که این روند خوب پیش برود، شاید برای شرایط دیگر و در موضوعات دیگری هم بتوانیم گفت‌وگو داشته باشیم.
روحانی تصریح کرد: امروز در سوریه اولویت‌ مبارزه با تروریسم است. ممکن است اصلاحات سیاسی هم ضروری و لازم باشد اما اولویت امروز بیرون راندن تروریست‌هاست.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نگرانی‌های فرماندهان سپاه پاسداران از توافق هسته‌ای گفت: برخی در ایران، مخالف این توافق بودند. از جمله گروهی استدلالشان این بود که اجرای این توافق ممکن است در مسایل دفاعی کشور اخلالی ایجاد بکند و مشکلاتی را برای دفاع کشور و بنیه دفاعی کشور ایجاد بکند. به این دلیل مخالف بودند و یا ممکن است مخالف باشند. توضیحات من این بود که ما هرگز نپذیرفتیم و نمی‌پذیریم که هیچگونه محدودیتی در زمینه دفاع کشور بوجود بیاید.
روحانی در خصوص اینکه آیا شما ضمانتی دارید که در طول این بازرسی و چارچوب بازرسی توافق، همکاری خواهید کرد؟ خاطرنشان کرد: کشور من اگر تعهدی را بپذیرد و قبول کند و توافقی را متعهد شود به آن عمل خواهد کرد. ایران در طول تاریخ هر جا که تعهدی را چه اقتصادی،‌ سیاسی تعهد کرده به آن عمل کرده است.
وی با اشاره به اینکه ما در چارچوب حفظ امنیت ملی‌مان و مقررات با آژانس همکاری خواهیم کرد  ادامه داد: ما هیچ وقت تعهدات را زیر پا نمی‌گذاریم. این چارچوب فرهنگی، دینی و اخلاقی ما است. در این زمینه آنچه ما پذیرفته‌ایم این است که پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا بکنیم. به هر حال در دنیا بیش از 120 کشور پروتکل الحاقی را پذیرفته و قبول کرده‌اند و البته در زمینه بازرسی‌ها، کشور ما استثنا نخواهد بود.
رئیس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص آزادی‌های مدنی تاکید کرد: سیستم ما یک سیستم تک حزبی نیست. در کشورها اگر رقابت‌های سیاسی آزاد باشد و اگر مردم همیشه در هر 4 سالی مطمئن باشند که صندوق رأی است که سرنوشت کشور را تعیین می‌کند، هیچ‌وقت مشکلی پیش نخواهد آمد. اما اگر ملتی از صندوق رأی مأیوس شوند و یا صندوق رأی را تشریفاتی ببینند، آن وقت برای کشور خطرناک است. خوشبختانه امروز در ایران همه به صندوق رأی اعتماد دارند و یک رقابت واقعی بین احزاب و گروه‌ها وجود دارد.