نرخ سود تسهیلات خرید ماشینآلات کشاورزی 3 درصد کاهش یافت
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی برای نوسازی تجهیزات و مکانیزاسیون بخش کشاورزی از 21 به 18 درصد خبر داد.
به گزارش ایرنا، کامبیز عباسی در آئین آغاز به کار نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات، ادوات، تجهیزات، صنایع وابسته و نهادههای کشاورزی در گرگان، افزود: کاهش سه درصدی نرخ سود تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی و حمایت شورای پول و اعتبار انجام و اجرای آن از چند روز آینده عملیاتی خواهد شد.
وی اظهار کرد: خط اعتباری پرداخت تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی از نیمه دوم سال 92، 19 و 17 درصد بوده و با ایجاد وقفه 5 تا 6 ماه دوباره فرایند صعودی به خود گرفته و به 21 درصد افزایش یافته است.
عباسی ادامه داد: کاهش نرخ سود ارائه تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی، فضای خوبی را برای سرمایهگذاری تولیدکنندگان در این حوزه فراهم خواهد کرد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در 2 سال اخیر 25 هزار و 500 میلیارد ریال ظرفیت برای ارائه تسهیلات در بخش نوسازی و مکانیزاسیون بخش کشاورزی کارسازی شده است. وی افزود: تاکنون 17 هزار میلیارد ریال این تسهیلات برای خرید ماشینآلات، ادوات، تجهیزات، صنایع وابسته و نهادههای کشاورزی هزینه شده است.
عباسی اضافه کرد: در سال 94 نیز 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای جذب در بخش نوسازی و مکانیزاسیون کشاورزی ظرفیتسازی شد و تاکنون هفت هزار و 500 میلیارد ریال آن برای جذب به استانها ابلاغ شده است.
به گفته وی از ابتدای سال مالی تاکنون هزار و 100 میلیارد ریال برای نوسازی و مکانیزاسیون بخش کشاورزی جذب شده است. عباسی پیشبینی کرد تا پایان سال مالی جاری 10 هزار میلیارد ریال اعتبار ظرفیتسازی شده برای نوسازی و مکانیزاسیون توسط استانها جذب و تبدیل به ماشینآلات و ادوات کشاورزی شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از ترسیم نقشه راه برای استفاده بهینه از امکانات کشاورزی خبر داد و کاهش تقاضای آب در حوزه کشاورزی را از جمله موارد نقشه راه برای بهرهبرداری بهینه از انرژی در تولیدات برشمرد و افزود: جهاد کشاورزی به دنبال اجرای روشهای نوین است که تقاضای آب را در تولید محصولات کشاورزی کاهش دهد.
عباسی توسعه کشتنشایی، گسترش روشهای آبیاری زیرسطحی، توسعه کشت گلخانهای و توجه به سرمایهگذاری بیشتر در حوزه حفاظت کشاورزی را از دیگر رویکردهای جهاد کشاورزی در استفاده بهینه از منابع موجود برشمرد. وی با اشاره به محدودیتهای کشور در بحث تأمین آب، گفت: امسال تنها در استانهای گیلان و مازندران کشت شالی مجاز بوده و در سایر استانها باتوجه به مشکلات و محدودیتها در تأمین آب، ممنوع است.