kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۳۰۸
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲
مشاور رئیس سازمان تعزیرات:

تخلفات آرایشگاه‌های زنانه ۲ برابر شده است!

مشاور رئیس سازمان تعزیرات با اشاره به اینکه ایران یک دهم بازار مصرف لوازم آرایشی را به خود اختصاص داده، گفت: تخلفات آرایشگاه‌های زنانه در ۶ ماه نخست امسال ۲ برابر تخلفات سال گذشته است.


به گزارش فارس ویدا آزاد در نشستی برای طرح برخورد با تخلفات آرایشگاه‌های زنانه گفت: پژوهش‌های ما نشان داد که ایران به عنوان هجدهمین کشور پر جمعیت جهان جزء 10 کشور برتر جهان در استفاده از لوازم آرایشی و دومین کشور در خاورمیانه پس از عربستان است.
یک دهم بازار مصرف لوازم آرایشی جهان
 در ایران!
آزاد تصریح کرد: سالانه 10 میلیارد دلار لوازم آرایشی مصرف می‌شود که یک دهم آن یعنی یک میلیارد دلار در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: بیش از 80 درصد محصولات آرایشی موجود در بازار خارجی هستند که با توجه به برندها و اعتماد نکردن مصرف‌کننده به تولید داخلی، این حجم از مواد آرایشی خارجی در کشور مصرف باشد.
آزاد تاکید کرد: این محصولات خارجی ارائه شده همگی مرغوب نیستند بلکه بسیاری از آنان به شکل قاچاق، تقلبی و تاریخ مصرف گذشته وارد کشور شده است چرا که گاهی این لوازم آرایشی با برندهای معروف در کشورهای ثالث همچون چین و تایلند تهیه می‌شود، بنابراین اینگونه نیست که استفاده از لوازم آرایشی خارجی به معنای استفاده از محصولات با کیفیت باشد.
مشاور رئیس سازمان تعزیرات تاکید کرد: متأسفانه ایران الگوی مصرف خود را از دست داده و همین مصرف گرایی علل مصرف زیاد لوازم آرایشی در جامعه است و بانوان سعی می‌کنند با استفاده از مواد آرایشی، اعتماد به‌نفس خود را بالا ببرند.
آزاد خاطرنشان کرد: در سالهای 92 و93  شکایت از آرایشگاه‌های زنانه و مواد آرایشی جهت رسیدگی به سازمان تعزیرات ارسال شده است در حالیکه فقط در 6 ماهه اول امسال، 2 هزار و 461 پرونده در خصوص تخلفات آرایشگاه‌ها جهت رسیدگی به سازمان تعزیرات ارسال شده است که حدوداً رشد 2 برابری تنها در 6 ماه را نشان می‌دهد.
مشاور رئیس سازمان تعزیرات تاکید کرد: براساس احکام صادر شده، متخلفان 375 میلیون تومان جریمه شده‌اند و ما معتقدیم که تعداد تخلفات بسیار بیشتر است ولی به علت نا آگاهی مصرف کننده، این تعداد پرونده ثبت شده است.
آزاد خاطرنشان کرد: امروز آرایشگاه‌های زنانه به کلینیک‌های خدماتی درمانی تبدیل شده‌اند در حالی که براساس قانون نظام صنفی تنها باید به ارائه خدمات آرایشی بپردازند ولی اکنون به صنف‌هایی وارد شده‌اند که ارتباط موضوعی با موضوع فعالیت صنف ندارند.
وی گفت: عرضه و فروش لوازم آرایشی، پوشاک، کیف و کفش و آتلیه عکاسی(!) از دیگر اقداماتی است که در آرایشگاه‌های زنانه دیده می‌شود درحالی که این اقدام تداخل صنفی است و سازمان تعزیرات وظیفه ورود به موضوع را دارد.مشاور رئیس سازمان تعزیرات تاکید کرد: ما از جامعه هدف، یعنی بانوان آگاه و تحصیل کرده انتظار نداریم که برای اقدامات تخصصی به مکان‌های غیرتخصصی مراجعه کنند.
فعالیت ۱۰ تا ۲۰ هزار آرایشگاه زنانه فاقد مجوز
آزاد در ادامه نشست «طرح برخورد با تخلفات آرایشگاه‌های زنانه»، گفت: شهری به وسعت تهران دارای هزار و 47 آرایشگاه زنانه دارای مجوز است که خدمات آرایشی را ارائه می‌دهند، در حالی که پژوهش‌ها نشان می‌دهد 10 تا 20 هزار آرایشگاه فاقد پروانه کسب در حال فعالیت هستند که شناسایی آنها مشکل است.
نظارت ۸ بازرس بر ۱۰۴۷ آرایشگاه زنانه تهران
وی گفت: اتاق اصناف و اتحادیه مربوط به آرایشگاه‌های زنانه برای نظارت بر این آرایشگاه‌های دارای مجوز 4 تا 8 بازرس دارد و این نظارت‌ها بسیار پایین است. بنابراین به نظر می‌رسد دستگاه‌های ناظر و متولی باید جهت جذب متخصص این رشته که دارای علم کافی باشند اقدام کنند.
مشاور امور بانوان رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تخلفات آرایشگاه‌ها را عدم نصب نرخ‌نامه سالانه، گران‌فروشی، عدم صدور فاکتور، استفاده از مواد نامرغوب و تقلبی و همچنین تداخل صنفی عنوان کرد.
ویدا آزاد گفت: شاکیان از تخلفات آرایشگاه‌های زنانه می‌توانند شکایت خود را از طریق سامانه پیامکی 30009651 به سازمان تعزیرات ارسال کنند تا با اولویت به شکایات رسیدگی شود.
وی یکی از مشکلات این روزهای آرایشگاه‌های زنانه را انجام اقداماتی همچون بوتاکس و دستگاه سولاریوم عنوان کرد در حالیکه وزارت بهداشت ورود چنین دستگاهی در سالن‌های ورزشی و آرایشگاه‌های زنانه را ممنوع کرده است ولی از این دستگاه‌ها همچنان در این اماکن استفاده می‌شود که به پوست، کبد، کلیه و چشم آسیب وارد می‌کند، بنابراین نظارت بر این اماکن باید تشدید شود.
مشاور امور بانوان رئیس سازمان تعزیرات تأکید کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده، یکی از مشکلات این است که آرایشگاه‌ها را با توجه به متراژ و فضا به 4 درجه ممتاز، درجه یک، درجه دو و درجه سه تقسیم کردند در حالی که ما پیشنهاد دادیم براساس دانش فنی و تخصص، این رتبه‌ها ارائه‌ شود.آزاد خاطرنشان کرد: براساس این رتبه‌بندی آرایشگاه‌های زنانه ممتاز دارای چند طبقه و بیش از چند پرسنل دارند، آرایشگاه‌های زنانه درجه یک بیش از 50 متر، درجه دو بیش از 30 متر و درجه سه کمتر از 20 متر فضا دارند.وی افزود: مجازات‌های اعمال شده درخصوص تخلفات آرایشگاه‌های زنانه بازدارنده نیست، برای مثال جریمه فقدان نرخ‌نامه که موضوعی بسیار مهم است فقط 67 هزار و 700 تومان بوده در حالی که این آرایشگاه‌ها تنها در یک مورد رنگ کردن مو 200 هزار تومان دریافت می‌کنند.
مشاور امور زنان رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: عدم صدور فاکتور تنها 59 هزار و 200 تومان جریمه دارد و قطعاً این مقدار و جریمه بازدارندگی ندارد.
وی درخصوص شروع گشت‌های تعزیرات مشترک با اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه آرایشگاه‌های زنانه، تصریح کرد: این گشت‌ها از هفته آینده شروع می‌شود.