kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۲۵۵
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
گاردین:

مکانیزم ماشه ریسک تجارت با ایران را بالا می‌برد

یک روزنامه انگلیسی در گزارشی نوشت: تحریم‌ها هنوز پابرجاست و قوانین محدود‌کننده می‌تواند سریع بازگردد (مکانیزم ماشه)، این احتمال وجود دارد تجار محتاطانه با ایران تجارت کنند و یا در قراردادهای خود شرایط محکم‌تری در صورت بازگشت تحریم‌ها لحاظ کنند.



روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: علی‌رغم توافق ماه جولای ایران و غرب در مورد کاهش فعالیت‌های هسته‌ای این کشور، تحریم‌های اتحادیه اروپا هنوز پابرجاست اما ایران تلاش می‌کند تا هرچه سریع‌تر این تحریم‌ها را لغو کند.
شرکت شل که به همراه هیئت انگلیسی برای بازگشایی سفارت کشورش در ماه آگوست به تهران سفر کرده بود، در مورد احداث جایگاه‌های سوخت در ایران اعلام کرد: ما از هیچ‌گونه توسعه بیشتری (در روابط) با ایران خبر نداریم.
سخنگوی این شرکت در لندن گفت: ما درخواست (احداث جایگاه سوخت) نکرده‌ایم یا هیچ امتیازی برای فعالیت سایت‌های خرده‌فروشی در ایران به ما داده نشده است. ما به تمام تحریم‌های بین‌المللی بطور کامل پایبندیم.
به گزارش فارس، به نوشته این روزنامه انگلیسی، اگر هرگونه توافقی باشد، نشان‌دهنده این است که برای نخستین بار ایران بر عدم تمایل پیشین خود برای حضور شرکت‌های خارجی در بازار خرده فروشی انرژی این کشور غلبه کرده است. مقامات اتحادیه‌های تجاری تاثیر به سزایی در امضا چنین قراردادهایی دارند.
بی‌پی که فعالیت خود را (قبل از انقلاب) با کمپانی نفت ایران و انگلیس
  (Anglo-Persian Oil company)
در ایران آغاز کرد، مدیران فنی و تجاری خود را ماه گذشته تحت هیئت تحقیق به ایران اعزام کرده است.
سخنگوی این شرکت در این‌باره گفت: بی‌پی اخیرا با مقامات صنعت نفت ایران ملاقات کرده است. جزئیات این مذاکرات محرمانه است. ما بارها گفته‌ایم که به بررسی فرصت‌ها در ایران به محض برداشته شدن تحریم‌ها علاقمندیم. ما کاملا به رژیم تحریم‌های کنونی پایبندیم.
عباس بیات مدیر تحولات تجارت بین‌الملل در شرکت پشتیبانی حفاری «بریتانیا پترولیوم» در این‌باره گفت: شرکت متبوعش امسال بارها به ایران سفر داشته است و امید دارد که بخشی از هیئت تجاری همراه جورج اسبرون وزیر دارایی انگلیسی در سفر اوایل سال آینده به ایران باشد.
البته این گزارش در بخشی دیگر با استناد به اظهارات یک کارشناس شرکت حقوقی کینگ و وود مالسونس می‌نویسد، مهم است که به خاطر داشته باشیم که هنوز تحریم‌ها پابرجاست و مقامات اتحادیه اروپا و آمریکا به اجرای آن متعهد هستند.
به گفته وی، «موانع راه به دلایلی هنوز پابرجاست – در نهایت تمامی قوانین محدودیت‌زای موجود می‌تواند دوباره بازگردد که از آن با عنوان «مکانیزم ماشه» یاد می‌کنند... این احتمال، سبب می‌شود که تجار با احتیاط با ایران تجارت کنند و حمایت‌های کامل و قوی قراردادی در صورت بازگشت تحریم‌ها را درنظر بگیرند و ایران نیز در حوزه با ریسک بالا باقی بماند.»
بانک‌ها و دیگر موسسات مالی که تمامی تجارت خود را با کشورهای با ریسک بالا و تحریمی متوقف کرده‌اند احتمالا تمایلی به مدیریت تراکنش‌های مربوط به ایران ندارند به ویژه اینکه تحریم‌های آمریکا در جای خود باقی مانده است. حقیقتا، ممکن است ورود به تجارت با ایران در واقع نقض پیمان‌های سخت مالی و بانکداری باشد.

 رویترز: بعد از اجرای توافق  تحریم‌ها ادامه می‌یابد
در همین حال، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: مقامات دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا می‌گویند که تحریم‌ها علیه ایران را در دوران مذاکرات به شدت اجرا کردند و همچنان نیز این تحریم‌ها را علیه ایران اجرا می‌کنند و بعد از اجرای توافق هسته‌ای نیز، تحریم‌های باقیمانده علیه ایران را ادامه خواهند داد.
«مارک ریموندی» سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا در اینباره می‌گوید: وزارت دادگستری همچنان تعقیب کیفری علیه آنهایی که به دنبال دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و همچنین کنترل صادرات می‌باشند را ادامه می‌دهد.
یکی از مقامات وزارت بازرگانی آمریکا می‌گوید که دفتر اجرای صادرات این وزارتخانه «همچنان به شدت تحریم‌ها علیه ایران را اجرا می‌کند» و موضوع ایران حجم زیادی از پرونده‌ کنونی این وزارتخانه را دربرمی‌گیرد.
«الیزابت بوراسا» سخنگوی دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که این وزارتخانه از زمان اعلام توافق چارچوبی با ایران در ماه آوریل سال گذشته میلادی، به همان سرعت یک سال و نیم قبل از مذاکرات هسته‌ای، تحریم‌ها علیه ایران را اجرا کرده است.
بوراسا ادامه داد: از زمان آغاز دوران مذاکرات، دفتر کنترل دارایی خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) تحریم‌هایی را بر بیش از یکصد موسسه و شخصیت مرتبط با ایران اجرا کرده است و بیش از 20 اقدام اجرایی مرتبط با ایران را نهایی کرده است و حدود 525 میلیون دلار جریمه برای نقض تحریم‌های مرتبط با ایران تعیین کرده است.