kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۱۹۵
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۷

خواص فوق‌العاده گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون بدون پوست، به‌طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل 1 گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است، لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم‌چربی هستند، می‌توانند از آن استفاده کنند.


150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک موردنیاز روزانه را تأمین می‌کند. همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی، پتاسیم و ویتامین‌های B12, B6, B1, B3 و اسید آمینه تریپتوفان است.
بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‌کند، از سرطان جلوگیری می‌کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‌دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.
گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است. کسانی که باید غذاهای کم‌چرب بخورند، می‌توانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده کنند.
اثرات مفید گوشت بوقلمون بر سلامتی بدن
- کاهش کلسترول بد خون:
قسمت روشنتر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، دارای چربی، چربی اشباع و کلسترول کمتری از گوشت مرغ و گاو است.
- جلوگیری از سرطان:
اسید آمینه تریپتوفان برای فعالیت سلول‌های T لازم است. سلول‌های T یک نوع از سلول‌های سیستم ایمنی بدن هستند که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند. در فقدان تریپتوفان، سلول‌T فعال می‌میرند.
- ایجاد آرامش و سرحالی:
ناقلان عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل می‌شوند و ناقل عصبی به نام «سروتونین» از اسید آمینه تریپتوفان تشکیل شده است. سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می‌شود. لذا مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث سرحالی می‌شود.
در یک بررسی، به 15 خانمی که سابقه ابتلا به افسردگی داشتند، دو نوع ترکیب اسید آمینه‌ای دادند، یک نوع ترکیب دارای اسید آمینه تریپتوفان بود و دیگری آن را نداشت. بعد از مصرف ترکیب بدون تریپتوفان، ۱۰نفر از این خانمها دچار علائم افسردگی موقتی، ولی قابل توجه شدند. ولی بعد از مصرف ترکیب حاوی اسید آمینه تریپتوفان هیچ نوع تغییری در روحیه و حالت روانی این خانم‌ها مشاهده نشد.
- تقویت سیستم ایمنی بدن
مدارک زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد اسید آمینه تریپتوفان، نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن به عهده دارد. یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که متابولیت‌های تریپتوفان (مولکول‌های ناشی از تجزیه تریپتوفان در بدن) اثر داروهایی را دارند که برای کاهش علائم بیماری ام‌اس استفاده می‌شوند. بیماری ام‌اس یک نوع بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن است.
- افزایش هورمون تستوسترون
پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به‌طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، درحد مطلوب نگه می‌دارد. ولی هورمون‌هایی که در پرورش بوقلمون‌های صنعتی استفاده می‌شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوسترون را کاهش می‌دهند.
کمبود پروتئین در برنامه غذایی مردان مسن، منجر به افزایش گلوبولین باند شده با هورمون جنسی و کاهش فعالیت هورمون تستوسترون می‌شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسی و توده عضلانی و گلبول‌های قرمز خون می‌شود و در نهایت منجر به پوکی استخوان خواهد شد.
- بهبود کم‌خوابی
اسید آمینه تریپتوفان نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی‌خوابی مزمن می‌شود.
هشدارها:
1- گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.
2- گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است. لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید آن را بخورند.
3- بوقلمون‌هایی که به‌طور طبیعی و ارگانیک پرورش داده می‌شوند، هیچ نوع هورمون و آنتی‌بیوتیکی در بدن خود ندارند.
4- تقریباً تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشنتر (سفید) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید. همچنین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت روشنتر آن استفاده کنند.