دهن کجی آمریکا به چراغ سبز روحانی
اینجا کسی انتظار حضور تجاری در ایران را ندارد
معاون سیاستهای تحریمی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که بخش بسیار کوچکی از تحریمهای ایران برداشته میشود و تحریمهایی که بیشتر آمریکاییها را از ورود به اکثر فعالیتهای بازرگانی (مشترک با ایرانیان) بازمیدارد، هیچ تغییری نمیکند.
«کریس بکمِیِر» معاون سیاستهای تحریمی وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با نشریه «پولیتیکو» گفت: اینجا کسی انتظار حضور تجاری در ایران را ندارد.
بکمِیِر افزود: بیشتر مسائل تغییری نمیکند، ما باز هم روابطی پیچیده با ایران خواهیم داشت و البته تحریمهایی که بیشتر آمریکاییها را از ورود به اکثر فعالیتهای بازرگانی (مشترک با ایرانیان) بازمیدارد.
وی تاکید کرد: بخش بسیار کوچکی از تحریمها برداشته میشود.
معاون سیاستهای تحریمی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت: هیچ تخفیف تحریم واقعی برای تحریمهای اولیه ما در این توافق دیده نشده است.
بکمِیِر افزود: ایران باید آماده انجام کارهایی شود؛ آماده از بین بردن 98 درصد اورانیوم غنیشده خود و همچنین از بین بردن 2 سوم سانتریفیوژهای نصب شده.
وی در ادامه گفت: ما هیچ وقت نگفتیم که رئیسجمهور تحریمها را لغو میکند چون وی بدون کمک کنگره چنین توانایی را نخواهد داشت. ما معتقدیم که در صورت پایبند ماندن ایران به توافق، دولت آینده آمریکا، ادامه اجرای مفاد توافق هستهای را به نفع خود خواهد دید.
به گزارش فارس، معاون سیاستهای تحریمی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: بزرگترین سوءتفاهم در خصوص توافق هستهای این است که همه تحریمها از جمله تحریمهای مربوط به]ادعای حمایت ایران از[ تروریسم و ]ادعای نقض[حقوقبشر، به صورتی جامع تخفیف مییابد.
اظهارات معاون وزارت خارجه آمریکا در حالی است که روحانی، رئیس جمهور ایران در سفر به نیویورک در نشست با مدیران شرکتهای تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا گفته بود: یکی از راههای کاستن از فاصله میان ایران و آمریکا، همکاریهای اقتصادی است.
روحانی افزود: بعد از توافق شرایط برای حضور سرمایهگذاران مناسبتتر شده است... از طرف ایران مانعی هم برای صاحبان سرمایه و فناوری و شرکتهای آمریکایی نیست که در اقتصاد ایران حضور رقابتی و شفاف داشته باشند.
نقشه کنگره آمریکا برای پولهای
بلوکه شده ایران قبل از آزاد شدن
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا در حال معرفی طرحی هستند که خواستار پرداخت غرامت به دستهای از شهروندان آمریکا از محل داراییهای مسدود شده ایران در آمریکا است.
این طرح دولت آمریکا را موظف میکند قبل از هر گونه اقدام برای آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران طبق تعهداتش در «برجام»، ابتدا به شهروندانی که مطابق ادعاها، «قربانیان تروریسم ایران» خوانده شدهاند، غرامت پرداخت کند.
طبق قوانین آمریکا، حدود 43/5 میلیارد دلار در محاکم قضایی آمریکا برای قربانیان اقدامات تروریستی ایران در نظر گرفته شده است.
«جان بینر» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در حمایت از این طرح گفت که غیرمنصفانه است که اوباما به ایران 100 میلیارد دلار بدهد، اما قبل از آن غرامتهای قربانیان تروریسم ایران را پرداخت نکند.
عباس عراقچی معاون حقوقی و امور بینالمللی وزارت امور خارجه گفت: وزرای امور خارجه 1+5 با اظهار خوشوقتی از روند تحولات مربوط به برجام طی حدودا دو ماه گذشته و طی مراحل قانونی در کشورهای 1+5، ابراز امیدواری کردند با پایان روند بررسی قانونی برجام توسط مجلس شورای اسلامی ایران، روند اجرایی شدن آن آغاز شود.
لازم به ذکر است که مقامات دولت تاکنون به دفعات از جایگاه قانونی مجلس در رد یا تصویب برجام چشم پوشی کردهاند.
پایگاه خبری «هیل» در گزارشی نوشت: «بیل کلینتون» رئیسجمهور پیشین آمریکا با رد انتقادات درباره «کارنامه ضعیف هیلاری کلینتون در وزارت خارجه» گفت وی بود که با تلاشهایش سبب اعمال تحریمها و در نهایت ممکن شدن توافق هستهای ایران شد.