مدیرکل میوههای گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی:
ایران چهارمین تولیدکننده کیوی جهان است
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران رتبه چهارم تولیدی کیوی را در جهان دارد.
ابوالقاسم حسنپور در گفتوگو با فارس، گفت: در حال حاضر حدود 300 هزار تن کیوی در کشور تولید میشود.
وی با بیان اینکه حدود 100 هزار تن از این محصول صادر میشود، گفت: صادرات زودهنگام این محصول موجب از دست دادن بازارهای صادراتی میشود.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد تصریح کرد: امسال حدود 400 تن زودتر از موعد و فصل برداشت کیوی صادر شد که استمرار این امر قطعا مناسب نیست و منجر میشود که علیرغم مرغوبیت محصول تولیدی کشورمان، کیوی ایران به عنوان یک محصول نامرغوب شناخته شود.
حسنپور با بیان اینکه فصل مناسب برداشت محصول کیوی اواخر مهر ماه است، اظهار داشت: نباید برای منفعت عدهای و صادرات 4 تا 5 هزار تن زودتر از موعد بازارهای صادراتی را از دست داد.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش صادراتی هر کیلوگرم کیوی 1/1 تا 1/5 دلار بر حسب کیفیت است. وی افزود: سطح زیر کشت کیوی حدود 10هزار هکتار است و استانهای مازندران، گیلان و گلستان به ترتیب رتبه اول تا سوم سطح زیر کشت را به خود اختصاص میدهند.
حسنپور تصریح کرد: ایران رتبه چهارم تولید کیوی را بعد از کشورهای ایتالیا، نیوزیلند و شیلی به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد با بیان اینکه صادرات میوههای بیکیفیت منجر به تخریب استفاده از آن محصول میشود، گفت: نباید اجازه داد چنین اتفاقی بر صادرات محصولات کشاورزی اثر بگذارد.