به منظور تامین نظر شورای نگهبان
مجلس قانون پولی و بانکی کشور را اصلاح کرد
نمایندگان مجلس قانون پولی و بانکی کشور را به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.
به گزارش فارس ،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز پارلمان طرح اعاده شده الحاق یک تبصره به ماده 39 قانون پولی و مالی کشور از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تامین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، مواد 39، 40 و 41 قانون پولی و بانکی کشور مصوب 1351 شامل تمامی موسسات اعتباری غیربانکی که به تشخیص بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عملیات بانکی مبادرت میورزند، به استثنای صندوقهای توسعهای و حمایتی دولتی و غیردولتی مانند صندوق حمایت از تولید بخش کشاورزی در محدوده اساسنامه فعلی خود، نیز میگردند.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی طرح یک فوریتی بهینهسازی مصرف آب شرب، وزارت نیرو را مکلف کردند با همکاری وزارت راه و شهرسازی در شهرها و روستاها با میانگین بارش سالانه 250 میلیمتر و بالاتر نسبت به ارائه تسهیلات لازم به مشترکان جهت احداث تأسیسات لازم به منظور جمعآوری آب باران و استفاده مجدد از آن با رعایت استانداردهای لازم اقدام نماید.
نمایندگان همچنین در ادامه بررسی طرح یک فوریتی بهینهسازی مصرف آب شرب شهری و روستایی در کشور ماده 8 این طرح را با اصلاحاتی تصویب کردند.
بر اساس این ماده مصوب به وزارت نیرو اجازه داده میشود از محل فروش اموال و داراییهای خود در چارچوب بودجه و پس از واریز به خزانه در تکمیل و اجرای طرحهای آبرسانی روستایی هزینه کند.
مواد 6 و 7 طرح یک فوریتی بهینهسازی مصرف آب شرب شهری و روستایی در کشور نیز به علت داشتن بار مالی برای دولت از سوی نمایندگان مجلس به کمیسیون عمران بازگشت داده شد.
خبر دیگر اینکه نمایندگان جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس را مورد بحث و بررسی قرار داده و ماده یک این طرح را به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس دو تبصره به عنوان تبصرههای دو و سه به ماده یک قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1378 و اصلاحات بعدی آن به شرح زیر الحاق و عنوان تبصره این ماده به تبصره یک اصلاح میشود:
تبصره 2- در دورههایی که علاوه بر انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز برگزار میشود، وزارت کشور موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان در یک روز برگزار شود.
تبصره 3- اخذ رای باید با فاصله زمانی حداقل 70 روز تا پایان هر دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شود.
از سوی دیگر مواد 2 به بعد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات محلس شورای اسلامی با رأی نمایندگان جهت بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ارجاع شد.
بر این اساس نمایندگان با 153 رای موافق، 15 رای مخالف و 4 ممتنع از مجموع 207 رای با ارجاع مواد 2 به بعد این طرح به کمیسیون شوراها موافقت کردند.
وزیر ورزش اولین کارت زرد خود را گرفت
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان برای پاسخ به سوال احمد شوهانی نماینده ایلام در صحن حضور یافت.
شوهانی در سوالش از وزیر ورزش پرسیده بود: علت گسترش فساد و بداخلاقی در ورزش، غفلت از مسائل اساسی جوانان، دخالت در امور فدراسیونها و هیاتهای ورزشی و بیتوجهی به شایستهسالاری در انتصابات چیست؟
وزیر ورزش در ابتدای سخنان خود به ارائه توضیحاتی در پاسخ به این سوال پرداخت و اظهار داشت: از روز اول مسئولیتم، به دنبال ورزش پاک بودم و این موضوع در راس برنامههای من قرار داشت و باید محقق شود، تمام تلاش خودم را برای پاکسازی فضای آلوده در برخی رشتههای ورزشی به کار گرفتم.
گودرزی با اشاره به مسئله دخالت وزارت ورزش در امور فدراسیونها و مجامع ورزشی، گفت: طبق قانون و اساسنامه وزارت ورزش میتواند در بیش از 95 درصد فدراسیونهای ورزشی دخالت کند، وزارت ورزش تنها در امور یک یا دو فدراسیون ورزشی نمیتواند دخالت داشته باشد؛ رئیس مجمع در فدراسیونهای ورزشی وزیر ورزش یا یکی از معاونان وزارت ورزش است بنابراین ما میتوانیم در امور فدراسیونها دخالت داشته باشیم، قبول استعفا و برکناری روسای فدراسیونها طبق اساسنامه به تشخیص وزیر ورزش و با موافقت وی انجام میشود.
گودرزی تاکید کرد: وزیر ورزش حق نظارت، عزل، نصب و برکناری در فدراسیونها را دارد ولی ما خارج از این چارچوب حرکت نکرده و نمیکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع تفکیک وزارت ورزش و جوانان، گفت: ما باورهایی در این زمینه داریم ولی مسئله تفکیک حوزه ورزش و جوانان مغایر با وظایف وزارت ورزش و جوانان نیست و ما اهتمام ویژهای در حوزه جوانان داریم.
نمایندگان از پاسخهای گودرزی
قانع نشدند
پس از توضیحات وزیر ورزش، شوهانی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر قانع نشده است و نمایندگان با 94 رأی موافق، 76 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از 195 نماینده حاضر در صحن علنی، از پاسخهای وزیر ورزش قانع نشدند و بدین ترتیب وی اولین کارت زرد خود را از پارلمان دریافت کرد.
نمایندگان ملت پیش از این به علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش (2 کارت زرد)، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی (دو کارت زرد)، رضا فرجیدانا وزیر سابق علوم (یک کارت زرد)، علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی (سه کارت زرد )، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (2 کارت زرد)، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور (یک کارت زرد) و محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت (2 کارت زرد) و محمود واعظی وزیر ارتباطات (یک کارت زرد) داده بودند.
گفتنی است نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی دیروز از تقدیم طرح استیضاح وزیر ورزش به هیئت رئیسه با حدود 50 امضا خبر داد.
تهیه طرح «الزام دولت به رعایت منافع ملی در توافقات هستهای»
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی «الزام دولت به رعایت منافع ملی در توافقات هستهای» را تهیه و تدوین کردند. این طرح در 14 ماده تهیه شده و قرار است در روزهای آتی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شود.
نطقها و تذکرات نمایندگان
موسیالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در مجلس در تذکری شفاهی ضمن محکومیت بیتدبیری حکام وهابی آلسعود در فاجعه منا، از آماده شدن طرح تحقیق و تفحص از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خبر داد.
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه نیز در تذکری به رئیسجمهور خواستار برخورد با وزیر امور خارجه به علت دست دادن با رئیسجمهور آمریکا شد.
حجتالاسلام سیدمرتضی حسینی نماینده قزوین در مجلس نیز با بیان اینکه مجلس در جریان بررسی برجام در یک قضاوت تاریخی قرار دارد، گفت: جنایت بزرگ عربستان در منا باید در سازمانهای بینالمللی پیگیری شود.
عوض حیدرپور نماینده مردم شهرضا در مجلس نیز گفت: هر گونه تعهد و توافقی که منجر به دستیابی استکبار جهانی و دشمن به اطلاعاتی از توانمندی ایران شود ممنوع است.
خبر دیگر اینکه سوال ملی 4 نفر از نمایندگان از وزیر نفت درباره علت عقد قرارداد با شرکتهای خارجی جهت حفاری علیرغم توانمندی شرکتهای داخلی اعلام وصول شد.