kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۶۲۴
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۲
نمایندگان مجلس در گفت و گو با کیهان:

عکس یادگاری با شیطان بزرگ معنایی ندارد

نمایندگان مجلس در گفت و گو با کیهان هشدار دادند اصرار آمریکایی‌ها برای گفت و گو درباره مسائل منطقه‌ای ابزاری برای نفوذ و تحدید قدرت منطقه‌ای ایران است و پس از پایان مذاکرات هسته‌ای، مذاکره با آمریکایی‌ها دیگر معنایی ندارد.

سرویس سیاسی-

«وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه (3 مهر) در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود در نیویورک درباره موضوع سوریه گفت و گو خواهد کرد.
شرمن گفت: «ما می‌دانیم که منافعی موازی درباره سوریه وجود دارد!»  وی افزود: «حساسیت سیاسی مهمی در ایران درباره برگزاری چنین گفت و گوهایی وجود دارد اما تا جای ممکن باید وارد تعامل شویم».
هافینگتون پست نیز در گزارشی نوشت: مقامات آمریکایی و دیگر مقامات غربی اعلام کردند جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ابتکار عمل‌های جدیدی به منظور یافتن راه‌حل سیاسی برای سوریه طی نشست‌ها در نیویورک در پیش خواهد گرفت و روز شنبه مذاکرات را در این باره با همتای ایرانی خود آغاز می‌کند.
اظهارات مقامات آمریکایی و رسانه‌های غربی در حالی مطرح می‌شود که به هیچ عنوان قرار نیست ایران در موضوعات غیر هسته‌ای از جمله منطقه‌ای با آمریکا رایزنی و گفت و گو داشته باشد و ظریف نیز در توضیح محتوای دیدار خود با کری گفت؛ آنها می‌خواستند وارد بحث منطقه‌ای شوند اما ما ورود نکردیم.
 اختلاف 180 درجه‌ای سیاست‌های آمریکا با سیاست‌های ایران در منطقه
رهبر معظم انقلاب در هجدهم شهریورماه سال‌جاری در دیدار اقشار مختلف مردم با اشاره به این موضوع فرمودند:«آمریکا دشمنی خودش را پنهان هم نمی‌کند. بله، تقسیم وظایف می‌کنند؛ یکی لبخند می‌زند، یکی مصوّبه علیه جمهوری اسلامی تهیّه می‌کند و دنبال می‌کند؛ این به‌نحوی تقسیم وظایف است. دنبال چیزی به نام مذاکره‌ با ایرانند؛ [امّا[ مذاکره بهانه است، مذاکره وسیله برای نفوذ است، مذاکره وسیله برای تحمیل خواست‌ها است. ما فقط در قضیّه‌ هسته‌ای به دلایل مشخّصی که مکرّر هم این دلایل را ذکر کرده‌ایم، موافقت کردیم ... امّا در عرصه‌های دیگر ما اجازه‌ مذاکره ندادیم و با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم؛ با همه‌ دنیا ما مذاکره می‌کنیم، [امّا] با آمریکا نمی‌کنیم. ما اهل مذاکره‌ایم، اهل تفاهمیم؛ هم مذاکرات در سطح دولت‌ها، هم مذاکرات در سطح اقوام، هم مذاکرات در سطح ادیان؛ ما اهل مذاکره‌ایم و با همه مذاکره می‌کنیم جز با آمریکا؛ و البتّه رژیم صهیونیستی به جای خود محفوظ که اصل وجود رژیم صهیونیستی، وجود نامشروع و دولت جعلی است.» ایشان در خطبه‌های عید سعید فطر در سال‌جاری نیز فرمودند: «با این مذاکرات و با متنی که تهیّه شده است، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد. همان‌طور که بارها تکرار کردیم، ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقه‌ای مذاکره‌ای نداریم... سیاست‌های آمریکا در منطقه با سیاست‌های جمهوری اسلامی ۱۸۰ درجه اختلاف دارد. آمریکایی‌ها حزب‌الله را و مقاومت لبنان را که فداکارترین نیروهای دفاع ملّی در یک کشورند متّهم به تروریسم می‌کنند، از این بی‌انصافی بالاتر نمی‌شود. آن‌وقت در مقابل، دولت تروریست صهیونیستیِ کودک‌کُش را مورد حمایت خودشان قرار می‌دهند، با یک‌چنین سیاستی چگونه می‌شود معامله کرد، چگونه می‌شود مذاکره کرد، چگونه می‌شود به توافق رسید؟».
 آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است
 مبارزه‌ با استکبار تعطیل‌پذیر نیست
مقام معظم رهبری در بیستم تیرماه نیز در دیدار جمعی از دانشجویان فرمودند:«یک نکته‌ دیگری که سؤال کردند [این بود که]، تکلیف مبارزه‌ با استکبار پس از مذاکرات چیست؟ خب، مگر مبارزه‌ با استکبار، تعطیل‌پذیر است؟ مبارزه‌ با استکبار، مبارزه‌ با نظام سلطه تعطیل‌پذیر نیست. این هم جزو همین حرف‌هایی است که اتّفاقاً امروز من یادداشت کرده‌ام که به شما بگویم. این جزو کارهای ما است، جزو کارهای اساسی است، جزو مبانی انقلاب است. یعنی اگر مبارزه‌ با استکبار نباشد، ما اصلاً تابع قرآن نیستیم. مبارزه‌ با استکبار که تمام نمی‌شود. در مورد مصادیق استکبار، آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است. ما به این مسئولین محترمی که در قضیّه‌ هسته‌ای مذاکره می‌کنند -که حالا اینها اجازه پیدا کرده‌اند که مسئولین روبه‌رو با هم حرف بزنند؛ البتّه سابقه داشت، در این سطح نه، در سطوح پایین‌تر سابقه داشت؛ در این سطح، اوّلین‌بار بود- گفته‌ایم که فقط در مسئله‌ هسته‌ای شما حق دارید مذاکره کنید؛ در هیچ مسئله‌ دیگری حق ندارید مذاکره کنید، و نمی‌کنند. آن طرف مقابل، گاهی مسائل منطقه و سوریه و یمن و مانند اینها را پیش می‌کشد، اینها می‌گویند ما در این زمینه‌ها با شما صحبتی نداریم و صحبت نمی‌کنند».
نکته قابل توجه اینجاست که آمریکایی‌ها قدرتمندی خود را در محیط فراملی به گونه‌ای تعریف کرده‌اند که مستلزم هماهنگ ‌شدن دیگران با آمریکا است.
 مذاکره‌ با آمریکا «قطبیت» ایران را مخدوش می‌‌کند
از نظر آمریکایی‌ها «وقوع انقلاب در ایران» و «پیدایی یک جریان مقاومت در منطقه و ایجاد تغییر در موازنه‌ امنیتیِ اسرائیل‌محور در منطقه»، دو اقدام اساسی ملت ایران در نادیده ‌گرفتن منافع حیاتی آمریکا است. همچنین تحولات عمده‌ای که در منطقه با محوریت ایران رخ داده، از جمله پیروزی حزب‌الله لبنان و مقاومت فلسطین در برابر اسرائیل طی چند جنگ، روی کار آمدن یک دولت منتخب مردم در عراق و تزلزل در رژیم‌های وفادار غرب در منطقه، اقدامات بعدی ملت ایران در نادیده‌گرفتن منافع حیاتی آمریکا است.
پس از پایان مذاکرات هسته‌ای، روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات در گزارشی به نقل از منبع آگاه فاش کرد که برخی اعضای 1+5 خواستار ضمانت عدم حمایت ایران از حزب‌الله و حماس و دیگر گروه‌های مقاومت در منطقه هستند.
بنابراین عدم مذاکره با آمریکا در چنین شرایطی یک مزیت است که از دست ‌دادن آن، با منافع و مصالح ملی سازگاری ندارد. ایران می‌‌تواند با شعاری برخاسته از هنجار «عدم مذاکره»، پرچم یک جبهه‌ گسترده‌ مخالف آمریکا را در دست بگیرد که مردم آن درصدد تعریف تازه‌ای از هویت خود و در نتیجه، تعریف تازه‌ای از دوستان و دشمنان و سیاست‌های خود هستند و از مزایای آن در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده کند. درست به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌‌فرمایند: بحث مذاکره‌ با آمریکا «قطبیت» ایران را مخدوش می‌‌کند: «اینها [آمریکایی‌ها] می‌‌خواهند با شایعه‌ مذاکره‌ جمهوری اسلامی، این‌طور وانمود کنند که در این مصاف، بالاخره قطب اسلامی شکست خورد و مجبور به عقب‌نشینی شد و قطب استکبار در این مصاف پیروز شد». (خطبه‌های نماز جمعه؛ ۱۳۷۶/۱۰/۲۶)
کیهان در مصاحبه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی موضوع مذاکره با آمریکا درباره مسائل منطقه‌ای پرداخته است.
 وقیح‌تر شدن دشمن و برخورد تحقیرآمیز، حاصل ادبیات کرنش در مقابل استکبار
حجت‌الاسلام «نصرالله پژمان فر» نماینده مردم مشهد در مجلس در مصاحبه با کیهان گفت: شاید برخی با نگاه ساده‌انگارانه به مسئله مذاکره با آمریکا نگاه کنند و بر این نکته تاکید داشته باشند که آمریکا در پی آن است تا از ظرفیت ایران در حل مسائل مختلف استفاده کند.
پژمان‌فر افزود: در پاسخ به این افراد باید گفت برای آمریکایی‌ها مهم‌ترین مسئله این است که جمهوری اسلامی ایران که در چندین دهه، چالش‌های گوناگونی برای این کشور و متحدان آن ایجاد کرده است، باید پشت میز مذاکره بیاید و راه‌حل مسائل ایران این است که با آمریکا ارتباط برقرار کند.
وی در ادامه گفت: پرچم‌داری ایران در مبارزه با استکبار، الگویی از ایران ایجاد کرده است. آنها می‌گویند ما ایرانی‌هارا پای میز مذاکره آوردیم و حل و فصل مسائل به این دلیل است که ما ورود کردیم و تک‌تک مسائل مهم با رهبری آمریکا حل می‌‌شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آمریکا شیطان بزرگ است ولی هنوز عده‌ای ادبیات برد- برد را درباره مذاکره با شیطان بزرگ ادامه می‌دهند و این در حالی است که اختلاف ما با آنها در مسائل منطقه‌ای 180 درجه است و در این شرایط مذاکره بی‌معناست.
پژمان‌فر خاطرنشان کرد: متاسفانه ممکن است این افراد خیلی دیر به نتیجه برسند و آن زمانی باشد که ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های اساسی کشور هزینه شده باشد.
وی تصریح کرد: کار به جایی رسیده است که برای حادثه‌ای که تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان کشته شده‌اند و تعداد زیادی نیز مجروح و یا مفقود شده‌اند، دولتمردان که در این سال‌ها دم از روابط خارجی مسالمت‌آمیز با جهان می‌زدند، می‌گویند ما می‌خواهیم یک هیئتی به آن کشور اعزام کنیم و آنها دست رد به سینه دولت ایران می‌زنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: این برخورد تحقیرآمیز و وقیح‌تر شدن دشمن حاصل ادبیات کرنش در مقابل استکبار است.
 مذاکرات در موضوع هسته‌ای تمام شد
 عکس یادگاری معنایی ندارد
«سیدحسین نقوی حسینی» نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: یکی از هشدارهای مهم رهبر معظم انقلاب در مورد برجام این بود که آمریکایی‌ها به دنبال پیدا کردن روزنه‌های نفوذ به داخل ایران هستند.
نقوی حسینی افزود: برجام بهانه‌ای برای بازگشت و تکرار مداخلات و اقدامات سیاه و کثیف آمریکا است که تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران به آن اقدام می‌‌کرده است.
وی در ادامه گفت: حضرت آقا صریح و روشن فرمودند که ما فقط درباره مسئله هسته‌ای مذاکره می‌‌کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: باید دستگاه دیپلماسی و دولت، این خط قرمز را رعایت کند. ما با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم و به یک جمع‌بندی رسیدیم به نام برجام و مذاکرات تمام شد. حالا دیگر نشست و برخاست و عکس یادگاری دیگر معنایی ندارد.
نماینده مردم ورامین در مجلس اظهار داشت: ما تعجب می‌‌کنیم که گاهی گفته می‌شود برای ورود شرکت‌های آمریکایی به ایران مشکلی وجود ندارد.
 برخی به دنبال مخابره این پیغام هستند که انقلاب اسلامی یک سوءتفاهم بوده است
نقوی حسینی تصریح کرد: پس این همه مقاومت و ایثار برای چه صورت گرفت؟! ما برای چه با آمریکا درگیر شدیم و آن را از کشور بیرون کردیم؟! آمریکایی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، منابع عظیم کشور و  فرهنگ و هویت ایران را غارت کردند و به یغما بردند. چطور به خودمان این اجازه را می‌دهیم؟!
وی افزود: برخی به دنبال آن هستند که این پیغام را به دشمن مخابره کنند که انقلاب اسلامی یک سوءتفاهم بوده است!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: باید دولتمردان با تامل بیشتری در مورد این‌گونه مسائل اظهارنظر کنند.
 آمریکا در پی انتقام‌گیری
 از سیلی ملت ایران است
حجت‌الاسلام «احمد سالک» نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: انقلاب اسلامی ایران با مجموعه تفکرات استکبارستیزی در جهان صادر شد و همین ویژگی ابرقدرت‌ها را به زیر کشید.
سالک افزود: در یک طرف، صداقت، ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی قرار دارد و در طرف دیگر، خدعه، زورگویی و حقه‌بازی است. بنابراین نشستن پای میز مذاکره بین این دو، امری بی‌نتیجه و باطل است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: استکبار جهانی به رهبری آمریکا سیلی محکمی از جمهوری اسلامی ایران خورده است و این نظام، هیبت ابرقدرتی آنها را درهم شکسته است. بنابراین دشمن در پی انتقام‌گیری است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شکست آمریکا در سیاست اعمال تحریم‌های سیاسی و اقتصادی آنها را به سمت جنگ نرم و نفوذ از طریق مذاکره ترغیب کرد. وی تصریح کرد: متاسفانه برجام بستر این اقدام را فراهم کرده است.
سالک افزود: اینکه آقای روحانی می‌گوید مانعی برای ورود شرکت‌های آمریکایی به ایران وجود ندارد، بسیار نگران‌کننده است.  رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: با توجه به سابقه حضور آمریکا، مطمئنا حضور شرکت‌ها با هدف نفوذ و جاسوسی است. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این بدان معنی است که سرنوشت اقتصاد کشور را به اربابان دنیا بدهیم.
وی تصریح کرد: با این نوع نگاه، اقتصاد مقاومتی پیاده‌سازی نخواهد شد.