وعدههای 100 روزه عملی نشد دولت کرکره گزارش را پایین کشید!(خبر ویژه)
در حالی که دولت تدبیر از نیمه عمر خود عبور کرده، وعدههای اقتصادی به سرانجام نرسیده است.
دولت یازدهم در اوج فشارهای اقتصادی به مردم در سالهای 91 و 92، با شعارها و وعدههای گوناگون اقتصادی بر سر کار آمد. وعدههای 15 روزه، 30 روزه و 100 روزه؛ اما به تدریج که مسئولان دولت جدید زمام امور را به دست گرفتند، از این وعدهها کوتاه آمدند و موعد تحقق آنها را طولانیتر کردند.
به گزارش مشرق اینک در حالی که دولت تدبیر به نیمه عمر خود رسیده، و بسیاری از آن وعدههای اقتصادی که قرار بود 100 روزه محقق شوند، به سرانجام نرسیده است. اما این فقط وعدههای انتخاباتی دولت نیست که محقق نشده، بلکه وعدههایی که مسعود نیلی مشاور اقتصادی و از برنامهریزان اصلی اقتصادی دولت در 2 سال اخیر درباره خروج از رکود و آغاز رونق اقتصادی داده، هنوز نافرجام باقی مانده است.
در واقع، این اقتصاددان لیبرال، وعده خروج از رکود و رونق اقتصادی کشور را هر چند ماه یک بار به چند ماه بعد موکول کرده است.
شهریور ماه سال گذشته به ناگاه بانک مرکزی از مثبت شدن رشداقتصادی کشور در بهار 93 پس از دو سال رشد منفی خبر داد و حسن روحانی نیز اعلام کرد که به مدد سیاستهای مدبرانه دولت یازدهم، اقتصاد کشور از رکود خارج شده است. رقمی که بانک مرکزی برای رشد اقتصادی بهار 93 اعلام کرد نیز دور از انتظار بود: 4/6 درصد.
به همین دلیل حتی کارشناسان اقتصادی اصلاحطلب و حامی دولت نیز نسبت به این آمار انتقاد کردند. متعاقباً مقامات دولتی برای دفاع از این آمار واردکار شدند و پیشگام همه آنها مسعود نیلی مشاور اقتصادی روحانی بود.
او اواسط مهرماه 93 به برنامه تلویزیونی پایش آمد و به دفاع تمام قد از آمار بانک مرکزی درباره رشد 4/6 درصدی اقتصاد کشور پرداخت. در آن برنامه، نیلی در پاسخ به این سؤال که اگر این آمار درست است چرا مردم آن را احساس نمیکنند، گفت: برای اینکه مردم خروج از رکود را احساس کنند مدتی زمان لازم است. اینک با گذشت یک سال از وعده مسعود نیلی، همچنان مردم به احساس خروج از رکود نرسیدهاند، چرا که وضعیت کسادی در اکثر بازارهای کشور نسبت به 2 سال اخیر، وخیمتر هم شده است.
بنابراین انتظار میرود مشاور اقتصادی دولت یازدهم پاسخ دهد که زمان موعود خروج از رکود تمامی بازارهای کشور و احساس رونق اقتصادی کی فراخواهد رسید؟
در همین حال سایت نسیم در گزارشی خاطرنشان کرد: مسئولان دولت سال گذشته هر 90 روز یکبار آمار شاخصهای اقتصادی از جمله رشداقتصادی را اعلام میکردند. اما اینک شش ماه از سال گذشته و شاهد سکوت دولتمردان هستیم!
بنابراین گزارش سال 94 در شرایطی آغاز شد، که دولت یازدهم رفتار خود را در برابر برخی از مسائل تغییر داد. در یک سال و نیم نخست فعالیت دولت تدبیر و امید یعنی تا پایان سال 93 مردان اقتصادی روحانی همواره با ارائه آمار و ارقامی از وضعیت اقتصادی کشور، به دفاع از عملکرد خود میپرداختند و بعضی از نقاط مثبت آمار اقتصادی کشور مانند مهار تورم، افزایش رتبه جهانی ایران در فضای کسب و کار و یا رشد اقتصادی را به عملکرد خودشان نسبت میدادند. اما سال 94 دولت روحانی اصطلاحاً آن روی خود را هم به مردم نشان داد، تا شاهد رویکردی دوگانه نسبت به آمار اقتصادی از سوی دولتمردان یازدهم باشیم.
بررسی رفتار دولت طی مدت اخیر نشان میدهد که در شش ماه گذشته مردان اقتصادی روحانی، دیگر مانند گذشته بر روی آمار اقتصادی تکیه نمیکنند نهادهای آماری دولت هم در این شش ماه بیشتر سعی کردند که سکوت کنند. یکی از مواردی که در سال گذشته مکرراً از سوی دولت به ویژه بانک مرکزی اعلام میشد، میزان رشد اقتصادی بود. بانک مرکزی در حالی اکنون باگذشت حدود شش ماه از سال در خصوص رشد اقتصادی کشور هیچ آماری را ارائه نکرده است، که سال گذشته هر سه ماه به سه ماه آمار رشد اقتصادی را اعلام میکرد.