kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۳۳۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵
سازمان دامپزشکی اعلام کرد

ردیابی مراحل تولید گوشت مرغ توسط مصرف‌کنندگان

مصرف‌کنندگان گوشت مرغ می‌توانند با ارسال کد رهگیری درج شده بر روی بسته مرغ به سامانه پیام کوتاه از فرآیند تولید محصول مطلع شوند.

در این‌باره عباس عباسی مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حال حاضر سامانه ردیابی گوشت مرغ از مزرعه تا سفره در 22 استان کشور در حال اجراست که تا آبان ماه سال 94 کلیه استان‌های کشور تحت پوشش این سامانه نظارتی قرار خواهند گرفت.وی در ادامه بیان داشت: از مجموع 247 واحد کشتارگاه صنعتی طیور در کشور تاکنون تعداد 162 واحد تحت پوشش قرار گرفته‌اند.مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: فرآیند سامانه ردیابی گوشت مرغ از مزرعه تا سفره را با صدور گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای که بصورت آنلاین در سامانه صادر می‌شود و با درج بر روی بسته‌بندی مرغ در مراکز کشتارگاهی پایان می‌پذیرد.عباسی افزود: مصرف‌کنندگان می‌توانند با ارسال کد رهگیری درج شده بر روی بسته‌بندی مرغ به سامانه پیام کوتاه 30008903 از محل پرورش یا مزرعه- کشتارگاه مربوطه- شهر یا شهرستان محل پرورش- تاریخ تولید و تاریخ انقضاء مرغ مطلع شوند. وی بیان داشت: همچنین در صورت مغایرت محصول می‌توانند علاوه بر تماس با دامپزشکی محل با سامانه ارتباطی 1512 تماس حاصل نموده و مراتب را به اداره دامپزشکی جهت پیگیری‌های لازم اعلام نمایند.
عباسی در خصوص مزایای این طرح گفت: کنترل و جابجایی طیور گوشتی در اپیدمی‌ها (همه‌گیری) هدایت کنترل شده طیور گوشتی به کشتارگاه- ساماندهی مزارع غیرمجاز- کنترل مصرف دارو در مزارع- ردیابی آلاینده‌ها- رقابت‌پذیری در ارائه کیفیت و سلامت در صادرات و مصرف داخلی- هدایت محصولات سالم به صنایع تبدیلی... از جمله مزایای این طرح است.