آیتالله علوی گرگانی:
بازسازی واقعه غدیر تبلیغ دین به صورت کاربردی و تجسمی است
آیتالله علوی گرگانی بازسازی واقعه غدیر را تبلیغ کاربردی و تجسمی دین خواند و گفت: همان گونه که امام صادق(ع) فرمودند «مردم را با عملتان به دین تشویق کنید» این برنامه نیز نوعی تبلیغ کاربردی و تجسمی است که سعی دارد واقعه غدیر در تاریخ مخفی نشود.
به گزارش خبرگزاری رسا، این مرجع تقلید در دیدار دستاندرکاران ستاد بازسازی واقعه غدیر با اشاره به اهمیت این روز، اظهار داشت: در قرآن، موضوعی به اهمیت مسئله غدیر وجود ندارد؛ چنان که خداوند بعد از این واقعه از تمام شدن نعمت و راضی شدن به اسلام خبر داد.
وی به سخن آیتالله بروجردی درباره اهمیت دادن به روز غدیر اشاره کرد و گفت: بسیاری از بزرگان به روز غدیر و عاشورا اهمیت میدادند؛ چنان که زمانی که از آیتالله بروجردی درباره علت اهمیت دادن به عاشورا پرسیدند، وی گفت «به روز غدیر اهمیت ندادیم و کلاه سرمان رفت؛ از این رو عاشورا را اهمیت میدهیم»؛ بنابراین نباید روز غدیر در تاریخ پنهان شود.
استاد درس خارج حوزه بازسازی واقعه غدیر را تبلیغ کاربردی و تجسمی دین خواند و ابراز داشت: همان گونه که امام صادق(ع) فرمودند «مردم را با عملتان به دین تشویق کنید» این برنامه نیز نوعی تبلیغ کاربردی و تجسمی است که سعی دارد واقعه غدیر در تاریخ مخفی نشود.
آیتالله علوی گرگانی افزود: اصل برنامه بازسازی واقعه غدیر برای تذکر است؛ چنان که پیامبراکرم(ص) مأمور به تذکر و یادآوری بودند؛ بنابراین با وجود تأثیر این روز در جامعه، ما در این زمینه مجبور به قبولاندن نیستیم؛ بلکه حقایق تاریخی را بدون شائبههای دیگر بیان میکنیم.
این مرجع تقلید تأکید کرد: سه نکته درباره آیه ولایت در سوره مائده مطرح است که نخست مسئله اهمیت دینداری است و انسان بدون دین و ایمان بیهوده است؛ در مرحله دوم، خداوند فقط دین اسلام را از انسانها میپذیرد؛ بنابراین مسلمان بودن و آشنایی با معارف اسلام بسیار مهم است.
وی افزود: در مرحله سوم، خداوند در اسلام به ولایت و روز غدیر اهمیت داده است و کمال دین را در زیر سایه ولایت میداند و برای اولیای الهی ویژگیهایی را میشمارد.
استاد درس خارج حوزه گفت: امام صادق(ع) برای این که در روز واقعه غدیر اختلاف نشود و به بهانه مشخص نبودن آن رها شود، هجدهم ذیالحجه را زمان این واقعه اعلام کرده و بزرگ شمردن این روز را تأکید فرمودند.
آیتالله علوی گرگانی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) روز عید غدیر را عید اللهاکبر نامیدند و به اطعام و سفره انداختن توصیه فرمودند؛ چنان که بزرگان دین مقید بودند که افزون بر آداب دیگر، سفره اطعام نیز پهن میکردند.