نتیجه فراموشی آرمان فلسطین در جهان عرب
شدیدترین حملات نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی
در پی غفلت جهان عرب و معطوف شدن توجهات به تکفیریهای داعش، نظامیان رژیم صهیونیستی در 2 روز گذشته شدیدترین حملات خود طی 4 دهه گذشته را متوجه مسجدالاقصی و فلسطینیان ساکن آنجا کردهاند.
سرویس خارجی-
نظامیان اسرائیلی روز گذشته برای دومین روز پیاپی به صورت گسترده به مسجدالاقصی یورش بردند و با نمازگزاران و معتکفان این مسجد به شدت درگیر شدند. شدت این حملات به قدری بود که گزارش شده فقط روز یکشنبه بیش از 100 فلسطینی مجروح شدند و روز گذشته نیز نظامیان این رژیم تعداد زیادی از مردم را بازداشت یا مجروح کردند.
نظامیان رژیم صهیونیستی در این حمله وحشیانه که شدیدترین حمله صهیونیستها پس از آتش زدن آن در سال 1969 میلادی عنوان شده، از گاز سمی فلفل، گلولههای پلاستیکی و بمبهای صوتی برای سرکوب فلسطینیها استفاده کردند.
صهیونیستها در این حملات به مسجدالاقصی نیز خسارات زیادی وارد کرده وسایل و برخی پنجرههای آن را سوزانده یا شکستند.
به دنبال این حملات، روز گذشته دهها جوان فلسطینی با هدف مقابله با یورش شهرکنشینان صهیونیست وارد مسجدالاقصی شدند و با شهرکنشینان افراطی که وارد این مکان مقدس شده بودند به شدت درگیر شدند.
جوانان فلسطینی با سردادن شعار «ای مسجدالاقصی جانم فدای تو» با صهیونیستها مقابله کردند و تلاش نمودند که از این مسجد دفاع کنند. اما نظامیان صهیونیست درهای مسجدالاقصی را بستند و با گلولههای پلاستیکی، باتوم و گاز اشکآور و گاز فلفل به جان فلسطینیها افتادند که در این درگیری نیز تعداد زیادی از فلسطینیها مجروح و مصدوم شدند.
این حملات همزمان با نزدیکی مراسم سال نو یهودی صورت میگیرد.
این اقدامات رژیم صهیونیستی محکومیتها و واکنشهای گستردهای به دنبال داشت و گروههای فلسطینی، جمعی از کشورهای اسلامی و عربی، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی این حملات را محکوم کردند.
تشکیل بسیج عمومی
گروههای مقاومت فلسطینی در واکنش به یورش اخیر نیروهای رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی ضمن فراخوان برای بسیج عمومی اعلام کردند که هرگز اجازه تقسیم مکانی و زمانی مسجدالاقصی به دست رژیم صهیونیستی را نخواهند داد.
گروههای مقاومت روز جمعه آینده را روز «بسیج عمومی در حمایت از مسجدالاقصی» اعلام کردند و از فلسطینیها خواستند تظاهرات گستردهای را در فلسطین و خارج از آن برگزار کنند.
این گروهها موضع رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی نهادهای عربی و اسلامی را که در قبال تجاوز به مسجدالاقصی سکوت کردهاند محکوم کردند.
جنبش حماس هم با تاکید بر اینکه «مسجدالاقصی خط قرمز ماست و نمیتوان آن را نادیده گرفت» تاکید کرد: «هرگونه تعرض رژیم اشغالگر قدس به مسجدالاقصی بازی با آتش است.»
وزیر اوقاف فلسطین نیز گفت: «سکوت کشورهای عربی و اسلامی باعث شده رژیم صهیونیستی جرأت یورش به مسجدالاقصی را پیدا کند.»
همچنین جمعیت دفاع از ملت فلسطین نیز حمله صهیونیستها به مسجدالاقصی را محکوم کرد و از سازمان ملل خواست تمهیدات لازم را برای ممانعت از اقدامات جنایتکارانه آنان علیه قبله اول مسلمانان جهان صورت دهد.
دولتهای مصر، اردن، ترکیه، مراکش، قطر، کویت، سازمان همکاری اسلامی و... نیز حمله به مسجدالاقصی را محکوم کردند.
این در حالی است که «گلعاد آردان» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت: صهیونیستها هر زمان بخواهند وارد مسجدالاقصی میشوند و هیچکس نمیتواند جلوی آنها را بگیرد!
اخیرا روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشته بود تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی برای استفاده فلسطینیان و گردشگران و صهیونیستها آغاز شده است.
رژیم صهیونیستی برای در کنترل گرفتن این مکان مقدس و قبله اول مسلمانان جهان تلاش زیادی میکند و روزی نیست که صحن مسجدالاقصی شاهد درگیری نیروهای اسرائیلی با نمازگزاران فلسطینی نباشد.
46 سال قبل نیز در سال 1969 میلادی (1348) بخشی از مسجدالاقصی توسط افراد تندرو صهیونیست به آتش کشیده شد و خسارات قابل توجهی به این مکان مقدس وارد شد.
رژیم صهیونیستی این حادثه را که خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان را برانگیخت به یک جهانگرد یهودی استرالیایی نسبت داد و در نهایت نیز پس از اینکه اعلام کردند این فرد دچار بیماری روانی است وی را آزاد کرد!
تحلیلگران منطقه معتقدند یکی از اهداف پدیدآورندگان داعش از سوی غرب به فراموشی سپردن مسئله فلسطین به عنوان مسئله نخست مسلمانان جهان است. آتش زدن، تخریب و حمله وحشیانه به مسجدالاقصی و فلسطین آن هم با این وسعت نشان میدهد، غرب کم و بیش به این هدف نزدیک شده است.