kayhan.ir

کد خبر: ۵۵۲۱
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۴
رئیس سازمان مدیریت بحران تاکید کرد

ضرورت ایمن‌سازی بافت‌های فرسوده در مقابل حوادث طبیعی

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با انتقاد از غفلت30 ساله در پیشگیری از بحران‌ها گفت: به جرات می‌توان گفت که بسیاری از خانه‌های نوساز با زلزله 5 ریشتری فرو می‌ریزند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با انتقاد از غفلت30 ساله در پیشگیری از بحران‌ها گفت: به جرات می‌توان گفت که بسیاری از خانه‌های نوساز با زلزله 5 ریشتری فرو می‌ریزند.
حسن قدمی دیروز در دومین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: ایران کشوری حادثه‌خیز است و شاید از حدود 42 حادثه طبیعی 31 مورد آن‌ها در کشورمان مسبوق به سابقه باشد که سیل و زلزله از جمله آن‌هاست و اخیرا برف نیز به آن اضافه شده است.
وی با اشاره به وجود نگرانی‌هایی که در خصوص بافت‌های فرسوده وجود دارد، تاکید کرد: نگرانی جدی امروز ما در قبال بافت‌های نوسازی شده است چرا که بسیاری از آن‌ها با یک زلزله 5 ریشتری از بین می‌روند.
قدمی گفت: نمونه این مسئله را در زلزله ورزقان شاهد بودیم مثلا بیمارستانی که تنها سه سال از عمرش می‌گذشت فرو ریخت، در این بین بسیاری از ساختمان‌های دولتی هم تخریب شدند. مثلا در زلزله برازجان بیمارستانی که به ظاهر خوب و شکیل ساخته شده بود در شب نخست تخریب شد.رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: از وزارت راه و شهرسازی می‌خواهیم بر ساخت و سازها نظارت جدی‌تری داشته باشند؛ اگر بعد از زلزله رودبار و منجیل نظارت کافی و جدی صورت می‌گرفت، حداقل 40 درصد ساختمان‌هایمان ایمن بود.
وی در این رابطه به وجود72 هزار بافت فرسوده با جمعیتی بالغ بر 15 میلیون نفر در کشور اشاره کرد و گفت: تلفات جانی با یک زلزله 5 ریشتری قطعا زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست در حالی که ژاپن زلزله 7 ریشتری با فقط 2 مجروح را تجربه کرده است.
قدمی با اشاره به بارش برف هفته گذشته در گیلان و مازندران گفت: مشکل اصلی سازمان در بسیج امکانات این بود که همزمان با این بحران در اکثر استان‌ها نیز چنین مشکلی ایجاد شده بود البته یکی از معضلات اصلی ما این است که در بسیاری از استان‌ها نمی‌دانیم امکانات در اختیار چه دستگاهی است.
وی با بیان اینکه بخشی از این امکانات را شناسایی کرده‌ایم گفت: متاسفانه در سال 89 به سازمان مدیریت بحران ظلمی شد و بودجه این سازمان را به معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی ریاست‌جمهوری واگذار کردند در حالی که هنگام بحران باید بودجه در اختیار ما باشد.
قدمی گفت: خواهشمان این است که شورای عالی استان‌ها در این موضوع به ما کمک کنند چرا که هیچ عقل و منطقی قبول نمی‌کند پول در اختیار یک دستگاه و کار در اختیار دستگاهی دیگر باشد. البته دولت قبل نیز مشکلات و گرفتاری‌های خاص خود را داشت اما باید این مسئله با همت دوستان اصلاح شود.