نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی مطرح کردند
کوبیدن شورای نگهبان مقابله با حقالناس است
نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی تاکید کردند : اگر بخواهیم حق مردم حفظ شود باید حق نظارت استصوابی محفوظ بماند و از این رو رهبر معظم انقلاب در سال 88 مدافع حقالناس بودند و از جمهوریت نظام دفاع کردند.
عباسعلی کدخدایی مشاور عالی دبیر شورای نگهبان در گفتوگو با فارس ، در خصوص جایگاه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی و صیانت نظارت استصوابی از حقالناس بودن رای مردم اظهار داشت:بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نظارت استصوابی بخشی از همان حقالناس است یک امر عقلی و منطقی است اما این بعد از حق مردم را برخی از سادهلوحان در یکی دو سال اخیر نادیده گرفتهاند و با نگاهی مقطعی آن چه به نفع خودشان بوده است را تبلیغ کردهاند.
عدم ابطال انتخابات در سال 88
بخشی از حقالناس بود
وی در ادامه با اشاره به انتخابات سال 88 یادآور شد: در سال 88 فتنهای بیجهت ایجاد کردند و رهبری نیز مجددا تاکید کردند که دفاع از رای مردم و عدم ابطال انتخابات در سال 88 بخشی از حقالناس بود.
همچنین محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه اگر سیستم نظارتی فعلی شورای نگهبان با این قوت نباشد حفظ حق الناس تقریبا معوق و معلق میماند گفت : شورای نگهبان مخالفانی دارد و بنده از صحبتهای رئیس جمهور که گفت در دوره اول که شورای نگهبان نبود انتخابات چنین و چنان برگزار شد، تعجب کردم و معتقدم این نوع برخوردها با شورا باعث تضعیف حکومت در حفظ حق الناس میشود.
وی خاطرنشان کرد: مدعیان قانون گرایی باید بدانند که نظارت استصوابی مقطعی و سلیقهای نیست و قانونی است که حتما باید اجرا شود.
در ادامه آیتالله سیداحمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جایگاه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی تصریح کرد : اینکه عدهای حقالناس را به عنوان حربه ای برای کوبیدن شورای نگهبان مطرح میکنند خود مقابله با حقالناس است؛ بنابراین اگر بخواهیم حق مردم حفظ شود باید حق نظارت استصوابی محفوظ بماند و از این رو رهبر معظم انقلاب در سال 88 مدافع حقالناس بودند و از جمهوریت نظام دفاع کردند.
همچنین محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی فضاسازیها و هجمهها به شورای نگهبان توسط بعضی از جریانات سیاسی اظهار داشت: کسانی که در مقابل شورای نگهبان موضع میگیرند باید به قانون گردن نهند قانون نباید فقط از حنجرهها بیرون بیاید که ما قانونمداریم باید در عمل نشان داده شود که پایبندی به قانون وجود دارد.
درادامه حسین نجابت نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی هجمهها به شورای نگهبان در آستانه انتخابات ابراز داشت : کسانی که به شورای نگهبان هجمه میکنند اساساً با این مسئله مشکل دارند که تعدادی از فقها و حقوقدانان بر کار نظارت داشته باشند در حالی که این گروه به اصطلاح ممیزی و نظارتی در همه نظامها و حکومتهای جهان وجود دارد.
ورود فعالان فتنه 88 در انتخابات
ممنوع است
همچنین اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به هجمه برخی رسانهها و جریانات سیاسی نسبت به عملکرد شورای نگهبان در امر انتخابات، اظهار داشت: : این حرفهایی که از سوی برخی مطرح میشود فرار از قانون است و به دلیل آن است که آنان خودشان را فراتر از قانون میدانند و احتمال میدهند که رأی نمیآورند بنابراین اکنون کاری میکنند تا افراد دلخواه خودشان تأیید شوند.
این نماینده مجلس در پایان نسبت به ورود فعالان فتنه 88 در انتخابات هشدار داد و خاطرنشان کرد: یقیناً شورای نگهبان باید نسبت به کسانی که عاملین اصلی فتنه 88 بودند و تا آخر این امر را دنبال کردند حساسیت نشان دهد.
در همین ارتباط قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی فضاسازیها در آستانه انتخابات در مورد شورای نگهبان از سوی برخی جریانات، اظهار داشت:این افراد به دنبال مهندسی افکار عمومی هستند و هجمه به شورای نگهبان بخشی از برنامه تبلیغاتی و انتخاباتی آنهاست و در صدد هستند تا این مطلب را به جامعه القاء کنند که ما افراد مفیدی هستیم و یک عدهای نمیخواهند ما به شما خدمت کنیم.
نظارت شورای نگهبان امری عقلانی است
در ادامه حجت الاسلام حمید رسایی نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظارت شورای نگهبان نه تنها مورد تأکید رهبر کبیر انقلاب امامخمینی(ره) و همچنین مقام معظم رهبری بوده، علاوه بر این دلایل قانونی، این نظارت یک امر عقلی هم است، خاطرنشان کرد : نظارت شورای نگهبان کاری به ساختارهای سیاسی ندارد، غیر از ایران در کشورهای دیگر هم سیستم این چنینی برای نظارت وجود دارد.
وی تأکید کرد: عدهای ادعاهایی را مطرح میکنند که این ادعاها دروغ و سیاسی است، رهبر معظم انقلاب در سخنرانی شان در جمع هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با واکاوی موضوع نظارت استصوابی شورای نگهبان چهره منافق برخی را نشان دادند که در طول این ایام سخنانی را مطرح کردند، همانهایی که به هیچ وجه اعتقادی به حقالناس بودن آرای مردم نداشتند و لغو حقالناس را در فتنه 88 و قبل و بعد از آن خواستار بودند.
شورای نگهبان تحت تاثیر
هیچ جریان خاصی نیست
همچنین حجتالاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در واکنش به هجمه برخی جریانات سیاسی و رسانهها به عملکرد شورای نگهبان در انتخابات، گفت :معتقدم که شورای نگهبان نه در جریان خاصی حرکت میکند و نه تحت تأثیر گروهی است و هیچ عاملی جز احساس شرعی و قانونی مسئولیت در شورای نگهبان وجود ندارد بنابراین شورای نگهبان در ساختار خود همه تدابیر لازم را اندیشیده و نتیجه آن تضمینکننده جمهوریت و اسلامیت نظام است.
وی در پایان با اشاره به ضرورت برخورد قاطع شورای نگهبان با فعالان فتنه 88 تصریح کرد: بیتردید با قاطعیت تمام نباید اجازه داد یک نفر از افراد فعال در فتنه 88 در صحنه انتخابات ورود پیدا کنند و باید در مقابل این امر با تمام توان ایستاد چرا که اگر این اتفاق بیفتد همان حوادث گذشته تکرار میشود برای حفظ مصونیت انتخابات و حقوق افراد این امر باید رعایت شود چرا که فتنهگر همچنان فتنهگر خواهد ماند.