آیتالله خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران:
طبق اصل ۷۷ قانون اساسی برجام باید به تصویب مجلس برسد
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه طبق اصل ۷۷ قانون اساسی برجام باید به تصویب مجلس برسد، گفت: به حساب آوردن مجلس در بررسی برجام، به حساب آوردن مردمی است که آنها را انتخاب کردهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران به سالروز 17 شهریور اشاره کرد و گفت: شهیدان 17 شهریور، شهدای پیشگام بودند که شهادتشان روند پیروزی انقلاب را تصریح کرد. شهید آیتالله قدوسی و شهید سرتیپ وحید دستجردی توسط منافقان به شهادت رسیدند که این منافقان الان در کشورهایی زندگی میکنند که صدای مبارزه با تروریسمشان گوش فلک را کر کرده است.
وی اضافه کرد: جنایتکارانی که انفجار حزب جمهوری اسلامی را داشتند و 72 تن از عزیزانمان، شهید رجایی و باهنر را به شهادت رساندند، این منافقین در کشورهای غربی و اروپایی به زندگی حیوانیشان ادامه میدهند. منافقینی که 12 هزار تن ازمردم این کشور را از اقشار مختلف، روحانی، معلم، کارمند و کشاورز و همه اقشار را که توانستند ترور کردند. البته 4 هزار تن دیگر از شهدای ترور هم توسط گروهکهای دیگری که نوکر آمریکا بودند صورت گرفته است. یاد و خاطره همه این شهیدان را گرامی داشته و از خداوند میخواهیم که با اولیای الهی محشور شوند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: در این اجلاس نطقها و تذکرهای خوب و سازندهای داشتیم. یک ابتکاری که میتواند الگو باشد در این اجلاس صورت گرفت و این بود که در رابطه با برجام دو شخصیت دعوت شدند، یکی شخصیتی که مخالف با برجام بود و دیگری نیز شخصیتی بود که با برجام موافق بود. با فرصت خوبی که مجلس خبرگان در اختیارشان قرار داد، تمام حرفهایشان را در عرصه برجام مطرح کردند.
آیتالله خاتمی اظهار داشت: بنده کاری به محتوا ندارم و قضاوتی در این عرصه نیز نمیکنم اما این منطق قرآن است که اگر میخواهید قضاوت واقعبینانهای داشته باشید همه حرفها را باید بشنویم. این تنها در عرصه برجام نیست. بلکه در عرصه مسائل سیاسی، اجتماعی و حتی خانوادگی نیز باید آن را مد نظر قرار دهیم. زیرا یک اصل است و انسان باید حرف دو طرف را بشنود و بعد قضاوت کند.
وی با تاکید بر اینکه اصل برجام دارد مراحل قانونی خودش را طی میکند، اظهار داشت: بایستی مراحل قانونی آن، در شورای عالی امنیت ملی و یا مجلس برجام به تصویب برسد. مقام معظم رهبری تعبیرشان این بود که مصلحت نیست مجلس شورای اسلامی را در موضوع برجام کنار بگذاریم که این فرمایش ایشان است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: اینکه این توافق امضا شده باشد یا نشده باشد، آنچه که مهم است این است که یک تعهدی برای ملت درست کرده است. این تعهد میتواند 10، 15 و یا 20 ساله باشد که برای مردم درست کرده است. سوال این است که آیا نباید مجلس را در این عرصه به حساب بیاوریم؟ به حساب آوردن مجلس در حقیقت به حساب آوردن مردمی است که آنها را انتخاب کردهاند.
آیتالله خاتمی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب به صراحت در رابطه با تصویب برجام فرمودهاند که در خصوص تصویب یا رد برجام نظری ندارم، افزود: اما اینکه آقایان ورود کنند به نظر میرسد که طبق قانون است و البته این به معنای انحصار نیست که فقط مجلس برجام را بررسی کند، خیر؛ نهادهای دیگری مثل شورای عالی امنیت ملی هم در این عرصه نقشآفرین است.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه سخنانش به مسائل بعد از برجام اشاره کرد و اجرای آن را مهم دانست و گفت: حضرت علی (ع) میفرمایند که خیلی مراقب باشید که بعد از اینکه با دشمن صلح کردید سرتان کلاه نرود، چه بسا دشمن با شما صلح میکند تا شما را غافل کند. با احتیاط و دقت وارد شوید، خوشبینی نسبت به دشمن را محکوم کنید حتی نسبت به لبخند دشمن هم بدبین باشید که در پی آن اهداف شیطانی است.
وی در همین زمینه تاکید کرد: بعد از مسئله برجام حداقل 6 مطلب از سوی آمریکاییها شنیده است که اینها نادرست است و باید از سوی مسئولان ما پاسخ داده شود. آمریکاییها گفتهاند که چارچوب تحریمها حفظ میشود، از نظر ما این نقض عهد است. ما وارد میدان مذاکره شدیم تا تحریمها شکسته شود. اگر قرار است تحریمها شکسته نشود ما به چه دلیل تعداد سانتریفیوژهای خود را محدود کنیم میتوانستیم این تعداد را از 19 هزار به 40 و یا 50 هزار برسانیم. شعار این است که ما به چه دلیل نباید غنیسازی 20 درصدی را ادامه دهیم؟ ما تنازل کردیم تا تحریم برداشته شود. این حرف بسیار نامربوط است و باید مسئولان محترم ما در مقابل این حرف موضع صریح بگیرند.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه قرار بود براساس توافق تحریمها لغو شود نه تعلیق گفت: تعلیق تحریمها نقض عهد دوم آمریکاییهاست. اگر قرار باشد که آنها فقط تعلیق کنند و هر موقعی که خواستند دوباره تحریمها را برقرار کنند، ما هم در تعهدمان فقط توقف و نه تعطیل را میپذیریم. این مسئله قرارداد دو طرفه است. ما تعهد یک طرفه نداریم اینکه ما تعهد کنیم که اینجا و آنجا تعطیل شود اما آنها فقط بگویند که ما تعلیق میکنیم که هر موقع خواستند بازی در بیاورند درست نیست.
خطیب موقت نماز جمعه تهران به نکته سوم نقض عهد آمریکاییها به توافق هستهای اشاره کرد و افزود: آمریکاییها گفتهاند که ایرانیها باید کاری متفاوت انجام دهند. سوال این است که این متفاوت یعنی چه؟ یعنی اینکه ما دست از ارزشهای انقلابی و اسلامیمان برداریم. یعنی اینکه در نظام سلطه هضم شویم. یعنی اینکه ما از نیروهای مقاومت در دنیا دست برداریم و مظلومین عراق، بحرین، حزبالله را رها کنیم. آمریکاییها مطمئن باشند که این حادثه اتفاق نخواهد افتاد.
وی اضافه کرد: اوباما گفته است که امید دارد هویت رژیم ایران تغییر کند. چیزی که اوباما میگوید این است که امید دارد یک حکومت نوکری مثل رژیم پهلوی در ایران سرکار بیاید که مانند گذشته این کشور را به غارت ببرند. آمریکا و اوباما بداند که این رویایی است که هیچ وقت تعبیر نخواهد شد. به لطف خدا پیام نماز جمعه تهران به سرعت مخابره میشود که بنده از زبان نمازگزارانی که میدانم قاطبهشان مومنانی هستند که در نمازجمعه تهران نیستند، میگویم که این مردم عزیز تا آخرین نفس و تا آخرین قطره خون از استقلال، آزادی و نظام مقدس جمهوری اسلامی حمایت خواهند کرد.
آیتالله خاتمی در همین زمینه گفت: آمریکاییها گفتهاند که برجام فرصتی در داخل و خارج در اختیارشان قرار داده است. این همان نفوذی است که مقام معظم رهبری در چند سخنرانی قبلشان به آن اشاره کردند. این هشدار به همه صاحبان رسانه و به همه مسئولان و کسانی که سایت دارند و در عرصه روزنامهنگاری هستند، زمینهساز نفوذ آمریکا نشوند. امروز هر قلم و هر قدمی که برای بزک کردن چهره آمریکا و زدودن نفرت از استکبار برداشته شود، بیتردید قدم و قلم آمریکایی است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه آمریکاییها و قهرا کسانی که متمایل و همفکرشان هستند، میخواهند چنین القا کنند که شعار مرگ بر آمریکا تندروی است، افزود: جانکری گفته است که ایران حامی تروریست است و اگر توافق را در کنگره رد کنید، تندروهایی که در ایران مرگ بر آمریکا میگویند به موافقان مذاکرات میگویند که دیدید آمریکا به مذاکرات هم پایبند نیست. کری نمیتواند این مطلب را بفهمد که شعار مرگ بر آمریکا ریشه قرآنی دارد. شعار مرگ بر آمریکا ریشه در فرهنگ عاشورا دارد و ترجمان دوباره هیهات من الذله است. شعار مرگ بر آمریکای مردم ما عین اعتدال است و سازش، رابطه با آمریکا در شرایط کنونی که آمریکا هنوز آدم نشده است بیتردید وادادگی و ذلت است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع نظارت استصوابی شورای نگهبان در انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره و خاطر نشان کرد: نظارت شورای نگهبان یک اصل کاملا پذیرفته شده برای ملت، دولت و همه نهادهاست. هیچ کس در این کشور نیست که دلسوز انقلاب باشد اما در عین حال قانونمداری را نپذیرد.
خطیب نماز جمعه تهران بیان داشت: براساس اصل 99 قانون اساسی، شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و نیز مراجعه به آرای عمومی را برعهده دارد.
آیتالله خاتمی با طرح این سوال که آیا این نظارت استطلاعی و یا استصوابی است، گفت: نظارت استطلاعی مختص به شورای نگهبان نیست و قانون هم آن را نمیخواهد اما ممکن است این نظارت استصوابی باشد که در تمام مراحل شورای نگهبان هم میتواند و هم باید نظارت کرده و نیز در جای خودش دخالت کرده و صلاحیت را رد کند.
وی ادامه داد: براساس اصل 98 قانون اساسی تفسیر قانون اساسی برعهده شورای نگهبان است که با تصویب سه چهارم آنها انجام میشود. شورای نگهبان در تاریخ اول خرداد سال 70 و در نظریه تفسیری 1234 این نظارت را تفسیر کرده است و آن را نظارت استصوابی دانسته و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات، از جمله تایید و یا رد صلاحیت کاندیداها دانسته است. بنابراین نظارت استصوابی یک قانون است و همه باید به قانون احترام بگذارند و ایستادن و مقابله با این اصل قانونی حاشیهسازی بیحاصل است.
امیر اسماعیلی: دشمن را در فاصله
بیش از 3 هزار کیلومتر رصد میکنیم
به گزارش خبرگزاری فارس، امیر فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) به مناسبت دهم شهریورماه سالروز تشکیل قرارگاه پدافند هوایی، طی سخنانی در پیش از خطبههای نمازجمعه تهران گفت: یکی از دستاوردهای پدافند هوایی، اتکا به نیروی داخلی و عدم وابستگی به خارج است که این خودکفایی در سامانههای پدافندی از رادارها گرفته تا موشکها متبلور شده است.
اسماعیلی با بیان اینکه امروز نفس دشمن را در فواصل بیش از 3 هزار کیلومتری رصد میکنیم، گفت: تجربیات 8 سال دفاع مقدس به خوبی نشان داد که اتکای هوایی کشور میبایستی متحرک و چابک باشد چنانکه در عملیات والفجر 8 و به تعبیر مقام معظم رهبری دفاع معجزهآسای پدافند هوایی منجر به ساقط شدن بیش از 80 فروند هواپیما و بالگرد بعثی شد.
وی تصریح کرد: با عنایت به گسترش پایگاههای کشورهای فرا منطقهای در پیرامون کشورمان و حفظ و حراست از جزایر و سکوهای نفتی، میادین گازی و اماکن صلح آمیز هستهای و ارمغان حس آرامش برای ملت ایران، قرارگاه پدافند هوایی با اختیارات فرا نیرویی و به عنوان یک دستاورد دفاع ملی و یکپارچه در سطوح ارتش، سپاه و بسیج در 3هزار و 700 نقطه به عنوان خط مقدم دفاعی و برای نواختن اولین سیلی خشم ملت ایران به گوش تهدید مستقر گردید.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) پیرامون فعالیت قرارگاه پدافند هوایی در بخش ایمنی و سلامت پروازهای مسافربری، گفت: امروزه بیش از هزار و 200 فروند هواپیمای مسافربری از فراز آسمان جمهوری اسلامی ترانزیت میشود و ما در فضای تحریم و تهدید مستمر توانستیم نمره امنترین آسمان خاورمیانه را با همکاری سازمان هواپیمایی کشور از سازمان بینالمللی هوانوردی دنیا بدست آوریم.
امیر اسماعیلی از جمله دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی کشور را عدم وابستگی علمی و تجهیزاتی به خارج عنوان کرد و گفت: این موضوع به فضل پروردگار و دعای پرخیر رهبر معظم انقلاب و تکیه بر جوانان و نخبگان است که منجر به تولید و استقرار رادارهای استراتژیک، موشکهای هوشمند تماماً ایرانی و سامانه فرماندهی و کنترل یکپارچه بومی و هوشمند شده است.
وی با تاکید بر اینکه ما امروز فقط دشمن را نمیبینیم بلکه از فاصله 3 هزار کیلومتری نفس آن را حس میکنیم، گفت: دستاورد دیگر ما نعمت قدرت تصمیم گیری قاطعانه براساس منافع ملی و خواست ملت ایران و از همه مهمتر نعمت سرباز ولایت بودن است.
حجتالاسلام مصباحیمقدم: دولت ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را تشکیل دهد
به گزارش خبرگزاری فارس، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه امروز پایتخت گفت: با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک الگوی بومی و اسلامی برای اقتصاد کشور طراحی شد و این الگو برآمده از فرهنگ انقلابی بود. یعنی پایه و آبشخور آن غرب نیست، بلکه ارزشهای اسلامی است؛ اگر از الگوی اقتصاد مقاومتی تبعیت شود نه تنها بر همه مشکلات اقتصادی فائق میآییم، بلکه دشمن را که با تحمیل یک جنگ تمام عیار اقتصادی در برابر این ملت بزرگ صفآرایی کرده به شکست و عقبنشینی وامیداریم.
وی با یادآوری اینکه امروز در یک جنگ تحمیلی دیگری قرار داریم که اقتصادی است، با پیروی از اقتصاد مقاومتی میتوانیم در این جنگ دشمن را به شکست وادار کنیم، گفت: با اجرای اقتصاد مقاومتی میتوانیم از برخی بحرانهای اقتصادی پیشگیری کنیم. بحرانها لازمه هر رشد و پیشرفت اقتصادی نیستند، بانکداری اسلامی تجربه موفقی بوده که دچار بحران نشده است و اتفاقاً برای متفکران غربی این سؤال پیش آمده که اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی چه ویژگی داشته که دچار بحران نمیشود؟
حجتالاسلام مصباحیمقدم با بیان اینکه اقتصاد باید عدالتبنیان باشد، گفت: اقتصاد غرب بر مبنای بیعدالتی بنیان نهاده شده است، اقتصاد اسلامی از درون عدالت عبور میکند و همزمان با عدالت نیازهای ملت را دنبال و برآورده میکند، یکی از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی درونزا بودن این الگوست، یعنی اتکا به ظرفیتهای داخلی، برونگرا بودن نیز از دیگر ویژگیهای این اقتصاد است، ما نمیخواهیم اقتصادی در حصار بهوجود بیاوریم و اطراف کشورمان را دیوار بکشیم، اقتصادی بسته ایجاد کنیم، خیر، ما به دنبال اقتصادی پویا هستیم، اقتصادی که داد و ستد داشته باشد و صادراتمحور باشد، اقتصادی پویا و پیشرو، یعنی دائماً دارای تحرک باشد و پیشرفت کند، نه اینکه حرکت لاکپشتی و آهسته و آرام داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی دولت را کوچک و کار را به ملت، بخشهای تعاونی و بخشهای غیردولتی واگذار میکند، تأکید کرد: هنوز چیزی به نام طرح زمانبندی برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور طراحی نشده است، طبق فرموده مقام معظم رهبری مسئولان باید با تهیه قوانین و مقررات لازم نسبت به تبیین نقشه راه اقتصاد مقاومتی اقدام کنند، مجلس سال گذشته قانون رفع موانع تولید برای اقتصاد مقاومتی را به تصویب رساند و از این جهت گامی در این راه برداشتهایم، اما این گام کافی نیست.
حجتالاسلام مصباحیمقدم متذکر شد: دولت باید گام نخست در اجرای اقتصاد مقاومتی را بردارد و لوایح مورد نیاز را در این زمینه تقدیم مجلس کند، کما اینکه برای اصلاح بانکداری در کشور 7 سال دنبال ارائه لایحه اصلاح نظام بانکداری توسط دولت به مجلس بودیم، منشأ و مبدأ بسیاری از مشکلات بانکها هستند، لذا باید قانون بانکداری در کشور اصلاح شود، دولت قبل اعلام کرد که ما لایحه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا را آماده کردیم و به مجلس میدهیم، ولی تا پایان دوره قبل این اتفاق نیفتاد و اکنون 2 سال از عمر این دولت جدید هم میگذرد، اما هنوز این لایحه تقدیم مجلس نشده است.
نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک جهاد مقدس است، در اقتصاد مقاومتی به دنبال جهاد اقتصادی هستیم، به این معنا که کار روزمرگی نیست و با همه امکانات و ظرفیتها باید تلاش کرد.
حجتالاسلام مصباحیمقدم با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، گفت: دولت باید هرچه سریعتر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را تشکیل دهد و تا زمانی که این ستاد شکل نگیرد استفاده از همه امکانات ملت مقدور نیست و میبایست از نیروهای مردمی مانند بسیج هم در این زمینه استفاده شود.