kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۳۵۱
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۴
لاریجانی در نیویورک:

وضعیت سوریه بدون کمک ایران بدتر از لیبی می‌شد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت سوریه بدون کمک ایران برای مبارزه با تروریست‌ها بدتر از لیبی می‌شد، گفت: نگاه ایرانی‌ها به آمریکا منفی است چرا که آمریکایی‌ها زورگویی کردند.



رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سفر به نیویورک برای شرکت در چهارمین اجلاس روسای مجالس جهان، در گفت و گو با کریستین امان پور، خبرنگار سی ان ان در مورد جمع بندی بحث توافق هسته‌ای در مجلس و شورای عالی امنیت ملی افزود: در مجلس آراء مختلف است و برخی ایرادهایی را متوجه اجزای این جمع‌بندی کرده‌اند اما موافقان دلایلی دارند که بیشتر درباره کلان موضوع است، لذا باید زمان داد تا این بحث‌ها پخته شود و در نهایت به نتیجه برسد.
علی لاریجانی با اشاره به اینکه در یک ماه آینده این بحث‌ها به نتیجه می‌رسد، ادامه داد: در این مذاکرات، آمریکایی‌ها زورگویی کردند ولی خوشبختانه جمهوری اسلامی توانست به برخی از خواسته هایش برسد و آنها را در سند بگنجاند. این توافق، توافق قابل قبولی است، هرچند که اشکالاتی هم در آن ممکن است وجود داشته باشد. تلقی ما این است که این می‌تواند یک آغازی باشد برای فهم درست‌تر از مسائلی که در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای به صورت یک چالش در می‌آید.
وی با اشاره به اینکه باید ارزیابی واقع بینانه درباره این جمع بندی داشت گفت: مسیری در گذشته در مورد موضوع هسته‌ای ایران دنبال می‌شد که بیشتر بر محور زور و تحریم استوار بود که این نشان داد که ظرفیت کارآمدی ندارد و به همین دلیل آمریکائی‌ها مسیر مذاکره را دنبال کردند که این مسیر واقع بینانه تری نسبت به گذشته است. هر چند با توجه به سابقه آمریکا و حمایت و تجهیزش در تجاوز عراق به ایران، نگاه مردم ایران به رفتارهای آمریکا منفی است، مسئله‌ای طبیعی و درست است.
لاریجانی با اشاره به همکاری ایران و حزب الله در سوریه افزود: اگر ایران در سوریه کمک نمی‌کرد که در آنجا تروریست‌ها جلوتر نیایند، تردید نکنید که سوریه بدتر از لیبی می‌شد، جنگ به شکل دیگری در می‌آمد که همه کشورهای همسایه از آن متضرر می‌شدند. البته برخی کشورها در منطقه به تروریست‌ها کمک کردند و برخی از کشورهای بزرگ هم با تحلیل غلط به این تروریست‌ها با عنوان مخالفان، کمک کردند.
وی با بیان اینکه تئوری حل بحران سوریه از طریق جنگ طلبی عقیم ماند، گفت: ما آماده ایم که در یک راه حل سیاسی اگر کشورهای دیگر راست بگویند، مشارکت کنیم و دولتی در سوریه که براساس دموکراسی و رای اکثریت و دولت وحدت ملی باشد که همه بخش‌های اقلیت را نیز در بر بگیرد به وجود آید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی کشورهای منطقه مشکلات خود را پشت سر ایران و ایران هراسی پنهان می‌کنند گفت: اگر این کشورهای منطقه قبول دارند که می‌خواهند امنیت پایدار و ثبات سیاسی داشته باشند، می‌توانند وارد ترتیباتی شوند که از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی با هم کار بکنیم. به هر حال من تردیدی در این ندارم که سیاست جمهوری اسلامی، سیاست همکاری و هماهنگی با کشورهای همسایه است.
لاریجانی در ادامه با اشاره به اینکه ما یهودیت را یک آئین توحیدی می‌دانیم و حقوق اقلیت‌ها و هم یهودیان در ایران حفظ می‌شود، گفت: کشورهای اسلامی در منطقه نگران رفتارهای ماجراجویانه اسرائیل هستند. این یک واقعیت تلخ برای عصر حاضر است که به وضوح می‌بینند ملتی را از سرزمین خودشان بیرون می‌کنند، یک عده دیگر را از جاهای دیگر منتقل می‌کنند. این یک ظلم است، بنابراین آن را باید ریشه‌ای حل کرد. اسرائیل بیش از دویست کلاهک هسته‌ای دارد و مرتب ایجاد ناامنی می‌کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره راه حل مسئله فلسطین گفت: چند سال پیش رهبر انقلاب اسلامی ایران آیت‌الله خامنه‌ای، پیشنهادی را مطرح کرد که به نظر من با اصول دموکراتیک در ساختار این جهان کاملاً انطباق دارد. ایشان گفتند راه حل مسئله فلسطین در این است که یک رفراندومی بشود از همه کسانی که در فلسطین زندگی می‌کردند، چه یهودی، چه مسلمان، چه مسیحی تا آنها سرنوشت خودشان را تشخیص دهند.
به گزارش فارس، رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه چهارمین دوره اجلاس روسای مجالس جهان در نیویورک با مسئولین مجالس کشورهای مختلف دیدار کرد که در تمام این دیدارها به همکاری‌ها و روابط فرهنگی، سیاسی و به خصوص اقتصادی تأکید شد.
دیدار با نایب رئیس مجلس فرانسه
و رئیس مجلس اندونزی
لاریجانی در دیدار با مسئولین مجالس فرانسه و اندونزی به صورت جداگانه به توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 سخت اما در مجموع مثبت شمرده می‌شود. این توافق با وجود مشکلات قابل قبول است. باید صبر کنیم تا ببینیم نتایج بحث‌ها در مجلس ایران چه می‌شود.
لاریجانی با دعوت از رئیس مجلس فرانسه برای سفر به ایران  افزود: گروه‌های دوستی پارلمانی دو کشور هم می‌توانند فعال شوند.  
نایب رئیس مجلس فرانسه هم  در این دیدار توافق هسته‌ای را فرصتی برای بهبود روابط با اتحادیه اروپا دانست و گفت: این توافق، زمینه‌ای برای گفتگوها در سایر حوزه‌هاست. توسعه این روابط زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی در دو کشور فراهم می‌کند.
دیدار با رئیس مجلس مالزی
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه چهارمین اجلاس روسای مجالس جهان نیز با رئیس مجلس مالزی دیدار و از تفرقه بین امت اسلام و ظهور فرقه‌های افراطی و تروریستی در جهان اسلام اظهار تاسف و گروه‌های تروریستی و تکفیری غرب آسیا را محکوم کرد. وی همچنین خواستار آزادی و استرداد زندانیان ایرانی در مالزی شد.
دیدار با رئیس مجلس عمان
لاریجانی همچنین در دیدار با رئیس مجلس عمان دولت وحدت ملی را راه‌حل بحران یمن دانست و  نقش عمان در منطقه به ویژه در مذاکرات یمن را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: به استثنای گروه‌های افراطی، همه می‌توانند در آینده سوریه نقش داشته باشند.
دیدار با رئیس مجلس اعیان انگلیس
رئیس مجلس در دیدار با رئیس مجلس اعیان انگلیس گفت: مواد مخدر منبع درآمد تروریست‌ها در افغانستان است و اراده بین‌المللی برای مبارزه با آن وجود ندارد.
رئیس مجلس اعیان انگلیس هم در این دیدار خواستار انتقال فناوری از ایران شد و گفت: بازگشایی سفارت انگلیس در تهران به رفع تنش‌ها کمک می‌کند و می‌تواند آغاز فصل جدیدی در روابط دو کشور باشد.
بارونس دسوزا با اشاره به اینکه انگلستان علاقمند به توسعه روابط پارلمانی با ایران است توسعه همکاریهای پژوهشی مجالس دو کشور را خواستار شد.
دیدار با رئیس مجلس سوریه
علی لاریجانی در دیدار با همتای سوری خود با بیان اینکه برخی هم از تروریست‌ها می‌ترسند و هم بدنبال جنگ طلبی هستند گفت: اینکه کلید خاورمیانه را بدست تروریست‌ها دهیم راه حل سوریه نیست.
محمد جهاد اللحام رئیس مجلس ملی سوریه هم با قدردانی از مواضع قاطع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از کشورش گفت: محور مقاومت قطعاً پیروز خواهد شد چون مبتنی بر مبانی اخلاقی است و یک شریک ضعیف در آن دیده نمی‌شود.
این گزارش حاکی است چهارمین دور اجلاس رؤسای مجلس عضو اتحادیه بین المجالس جهان از 9 تا 11 شهریور با حضور 133 کشور با موضوع «صلح، دموکراسی و توسعه از نگاه مجلس» در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.