kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۲۴۹
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰

اخبار ویژه



به اسم تک‌نرخی بازار ارز 3 نرخی شده است!



بازار ارز توسط صرافی‌‌های بانک 3 نرخه شده و ارز و سکه در کانال‌های جدید پیش می‌روند. اینها اخباری است که روزنامه‌های حامی دولت منتشر کرده‌اند.
روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: با از سرگیری معاملات در بازارهای جهانی قیمت اونس حدود یک دلار کاهش پیدا کرد اما در بازار طلافروشان تهران نرخ طلا و سکه بالا رفت. در حالی که دلار اخیرا وارد کانال 3400 تومان شده دیروز [دوشنبه] با افزایش نوسان مثبت تا 3420 تومان هم پیش رفت. هر گرم طلای 18 عیار هم تا 94 هزار و 300 تومان بالا آمد. بر این اساس هر مثقال مظنه در حالی تا 408 هزار و 400 تومان رشد کرد که اونس به 1133 دلار افت کرد. قیمت انواع سکه طلا هم در بازار طلافروشان تهران نوسان مثبت را تجربه کرد.
هر سکه تمام بهار آزادی بین 920 هزار تومان و 922 هزار تومان در نوسان بود.
همزمان شرق با بیان اینکه «بازار ارز توسط صرافی‌های بانک 3 نرخی شد» از قول رئیس انجمن صنفی کارفرمایان سکه و صرافان نوشت: تعجب‌آور است در حال حاضر یک صرافی می‌تواند حجم قابل توجهی دلار جنب پاساژ افشار توزیع کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برخلاف آنچه عنوان می‌شود دلار دونرخی است، سه نرخ دارد، گفت: نرخ آزاد، مبادله‌ای و نرخ صرافی پارسیان در بازار وجود دارد، چرا که همه می‌دانند صرافی بانک پارسیان است که در بازار غیرمجازها ارز را به فروش می‌رساند و نرخ سوم را تعیین می‌کند که نرخ آن معمولا پایین‌تر از نرخ بازار است. دقیقا در ساعاتی که صرافی پارسیان دلار عرضه می‌کند، اندکی ریزش وجود دارد ولی بعد از آن دیگر تاثیری در بازار ندارد؛ معاملاتی که خارج از صرافی در بازار انجام شده و در سامانه سنا هم ثبت نمی‌شود.
عباس مسعودی یادآور شد: اگر تخلفات در حوزه ارزی تا قبل از اجرای دستورالعمل جدید غیررسمی و مخفیانه بوده با اجرای آن، صرافی بانک‌ها از داشتن شرایط قانونی ورود به عرصه تبادلات ارزی مستثنا شده‌اند که به صراحت نقض‌کننده ماده 35 قانون پولی و بانکی است و اجازه می‌دهد این سهامداران بتوانند به عضویت هیئت مدیره درآیند یا با داشتن سهم یا مشارکت همزمان در تاسیس سایر صرافی‌ها داشته باشند. در واقع این بند شائبه رخنه فساد را ایجاد می‌کند.
وی با بیان اینکه در تبصره ماده(9) به وضوح اعلام شده است 70 درصد صرافی بانک‌ها باید به نام موسسه یا بانک باشد، افزود: همچنین تاکید شده کسی که کمتر از پنج درصد از این سهم را دارد، از شرایط صلاحیت فردی معاف و از شرط مدیرعاملی و عضویت در هیئت مدیره یک صرافی دیگر هم معاف است. همچنین به سهامدار جزء صرافی اجازه می‌دهد عضو تمامی شرکت‌های صرافی‌های دیگر هم باشد. به عبارت دیگر، مجوز می‌دهد تا بانک‌ها به طور زنجیروار بتوانند با یکدیگر مجموعه‌ای را تشکیل داده و بر بازار تسلط داشته باشند که به نوعی کنار زدن شرکت‌های تضامنی است.
یادآور می‌شود اشاره این فعال صنفی به 3 نرخی شدن ارز در حالی است که برخی مقامات دولتی با ادعای تک نرخی کردن ارز، اجازه تصاعد تدریجی نرخ ارز دولتی به ارز آزاد (3400 تومان) را داده و همزمان مسیر ارز آزاد برای گران‌تر شدن را باز گذاشته‌اند چنان که اخیرا روزنامه فرهیختگان وابسته به دانشگاه مدعی شد ارز باید 4500 تومان شود (که معنای این ادعا کاستن از ارزش پول ملی به قیمت درآمدزایی بیشتر برای دولت است!)



از ربط دادن بارش‌ها به توافق تا تحریف سخن امام(ره) درباره هاشمی


یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس می‌گوید حذف چهره‌های انقلابی با دلایل واهی راه به جایی نمی‌برد.
عابد فتاحی در مصاحبه با ایلنا گفته است: مردم ما آگاهند و اینکه تندروها با هجمه‌های مختلف بخواهند عده‌ای را به نام ارتباط با سال 88 و گروهی را به دلیل رابطه با فلان حزب، دسته‌ای را به نام جاسوسی برای انگلیس و جریانی را به خاطر نزدیکی با آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی برانند، راه به جایی نمی‌برد.
وی گفت: مگر حضرت امام در مورد آیت‌الله هاشمی نفرمودند تا زمانی که هاشمی زنده است، انقلاب زنده خواهد بود، امروز کسانی که اساسا وزنی در سیاست کشور ندارند، برای تخلیه روحی خود با تندترین ادبیات از آیت‌الله هاشمی انتقاد می‌کنند.
فتاحی افزود: همه باید ارزش‌های این کشور، انقلاب و خودمان را بدانیم و بزرگان انقلابمان را زنده به گور نکنیم. چرا که زنده به گور کردن کسانی که این انقلاب را تحقق بخشیدند، زنده به گور کردن انقلاب است.
یادآور می‌شود آقای فتاحی مانند برخی از همفکران خود جمله امام را تحریف می‌کند چرا که حضرت امام در ماجرای ترور آقای هاشمی به دست سازمان منافقین نگفتند «تا زمانی که هاشمی زنده است، نهضت و انقلاب زنده است»، بلکه تأکید کردند «بدخواهان بدانند هاشمی زنده است چون نهضت زنده است». یعنی بقای هاشمی به بقای نهضت است و نه بقای نهضت به بقای هاشمی! با این وصف اگر مثلا دختر  آقای هاشمی پس از نقش‌آفرینی دوشادوش منافقین در آشوب 88 و بازداشت شدن و به زندان رفتن، دوستی با بهایی‌ها و اعضای سازمان منافقین به هم زد و آنها را دوستان جدید و خوب خود معرفی کرد، تکلیف چیست؟ یا اگر سردهندگان شعارهایی مانند «انتخابات بهانه است-اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایت‌فقیه»، «نه غزه- نه لبنان» که علنا روی جمهوری اسلامی خط کشیدند و دنبال پایان دادن به حیات انقلاب بودند، در جبهه مشترک با آقای هاشمی ایستادند، آن وقت تکلیف چیست؟ آیا آنگاه مثلا باید بقای نهضت را به بقای منافقین گره زد؟ به تعبیر امیرمومنان، افراد با میزان حق و باطل شناخته می‌شوند نه اینکه حق و باطل را با افراد و تحول و تغییر آنها سنجیده شوند.
این نکته هم گفتنی است که فتاحی مردادماه گذشته در اظهارنظری عجیب گفته بود: «احساس می‌شود که در 12 سال گذشته، اروپا از ورود ابرهای بارشی به آسمان ایران جلوگیری کرده و از زمان توافق آب و هوای کشور به کلی متحول شده است. به نظر می‌رسد که ما بعد از مذاکرات به صفحه جهانی بازگشته‌ایم.»!
وی در گفت‌وگو با یکی از سایت‌های محلی استان آذربایجان‌ ضمن دفاع محکم از توافق وین اعلام کرده بود: «بعد از مذاکرات شرایط لازم برای احیاء  دریاچه ارومیه ایجاد شده است، همان‌طور که مشاهده می‌کنید شرایط جوی کشور بعد از مذاکرات تغییر کرده و بارش‌ها افزایش پیدا کرده است! گرمای هوای در شهرهای بزرگ کشور کاهش یافته و به نظر می‌رسد، علت خشکسالی‌های اخیر جنگ و جدال هسته‌ای بوده است.»!!



رفع تناقض‌گویی دولتمردان بر حل هر مشکلی اولویت دارد


«تغییر سخنگوی دولت احتمالا بتواند به تناقض‌گویی‌ها در دولت پایان دهد».
سایت نامه‌نیوز از سایت‌های حامی دولت در تحلیلی نوشت: اظهارنظرهای جناب نوبخت در مورد تصمیمات دولت و بعد تکذیب آن از سوی وزرا یا شخص وی دیگر تبدیل به ضرب‌المثل ایرانیان شده است. نوبخت زمانی از تغییرات کابینه سخن گفت و اعلام کرد که دولت خود را برای تغییرات آماده می‌کنند. همین سخنان باعث شد تا بسیاری رسانه‌ها از سخنان آقای سخنگو به این نتیجه برسند که تغییرات در دولت تدبیر و امید حتمی است. حتی برخی از رسانه‌ها اسامی را نیز مطرح کردند.
رسانه‌های کشور در گزارش‌های گوناگون، محمدرضا نعمت‌زاده، محمود گودرزی و مسعود سلطانی‌فر را گزینه‌های این تغییرات دانسته‌اند. در کنار این معنا برخی رسانه‌ها می‌گویند وزرای کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مسکن و شهرسازی، ورزش و جوانان و چند نفر از استانداران را در فهرست تغییرات دولت قرار دارند. این گمانه‌زنی‌ها علی عبدالعلی‌زاده را جایگزین عباس‌ آخوندی، مرتضی بانک را جایگزین علی ربیعی و محمد فروزنده را جایگزین رحمانی فضلی عنوان کرده و احتمال می‌دهند که کیومرث هاشمی، محسن مهرعلیزاده و محمد شریعتمداری نیز گزینه‌های جایگزینی گودرزی باشند.
تغییرات در دولت به نظر قطعی می‌آمد تا اینکه ناگهان رئیس دفتر رئیس‌جمهور به عنوان یکی از نزدیک‌ترین افراد به روحانی خط بطلانی به تمام این شایعات کشید و گفت: «در این مورد هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است. بلکه آنچه که گفته شده درخصوص عملکرد وزراست که این اتفاق یک فرآیند طبیعی است که لازمه تدبیر و امید است.»
نمونه دیگری از این تناقض‌گویی‌ها را می‌شود در حذف یارانه پردرآمدها مشاهده کرد. نوبخت، حذف یارانه پردرآمدها را تکذیب می‌کرد و در همان هنگام وزیر اقتصاد از آغاز حذف یارانه پردرآمدها سخن می‌گفت، کار نیست.» مسئله دیگر گرانی نان بود. در حالی که مسئولان دولتی همچون معاون اجرایی روحانی از برنامه دولت برای گران کردن نان سخن می‌گفتند، نوبخت چنین گمانه‌زنی‌هایی را تکذیب می‌کرد و در نهایت خود او در نشست خبری اعلام کرد که نان گران خواهد شد.
نامه‌نیوز می‌افزاید: به نظر می‌رسد محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی دولت هماهنگی شایانی با اعضای دولت ندارند و یا اینکه اعضای دولت او را چندان در جریان امور کار نمی‌گذارند. این در حالی است که سخنگوی دولت به عنوان سخنگوی رئیس‌جمهور و تمام اعضای دولت است و نمی‌شود او یک بیت یا یک قافیه بگوید و وزرا بیت‌های با قافیه‌های متفاوت. روحانی باید قبل حل هر مشکلی از جمله مشکلات اقتصادی و گره‌های هسته‌ای، فکری به حال این تناقض‌های اعضای دولت در مسائل مختلف کند. اگر این رویه ادامه پیدا کند، دیگر دولت نمی‌تواند انتظار داشته باشد که مردم به سخنانش اعتماد کنند. قطعا جامعه خواهد گفت وقتی اعضای دولت در هر مسئله بزرگ و کوچکی حرف‌های همکاران خود را تکذیب می‌کنند، چگونه انتظار دارند که ما به حرف‌های آنها اعتماد کنیم.
نامه‌نیوز همچنین با بیان اینکه «برخی نزدیکان و مشاوران روحانی زمینه‌ساز حاشیه‌های بسیاری برای دولت شده‌اند» می‌نویسد: نصب عکس، جناب نوبخت در کنار عکس امام، رهبری و رئیس‌جمهور در دفتر قزوین حزب اعتدال و توسعه در هنگام سخنرانی واعظی وزیر ارتباطات، یکی از همین مسائل است. هنوز مشخص نیست که عکس آقای نوبخت چگونه در کنار عکس رهبر و رئیس‌جمهور قرار گرفته است.



اوباما: ایران در نبرد نامتقارن قدرتمند است


اوباما گفت موفقیت ایران در منطقه به خاطر خرج کردن پول نبوده بلکه به این خاطر است که گروه‌های هم‌سو برای خود ایجاد کرده‌اند.
رئيس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با جیم‌آیزنر سردبیر سایت یهودی فوروارد و درباره احتمال هزینه پول‌های آزاد شده پس از تحریم‌ها در زمینه حمایت از گروه‌هایی مانند حزب‌الله گفت: ما اکنون با قدرتی منطقه‌ای طرف هستیم که در حملات و تجاوزات غیرمتقارن  و غیرمتعارف و نیابتی خوب است و این چیزی است که ما به همراه یکدیگر می‌توانیم با آن مقابله کنیم و آن را متوقف کنیم. به همین علت است که من کشورهای خلیج(فارس) را به کمپ‌دیوید دعوت کردم تا به طور موثرتری با آنها در جلوگیری از انتقال تسلیحات و تقویت همکاری اطلاعاتی هماهنگی  انجام دهیم و از آنها در هماهنگ کردن سیستم‌های دفاع موشک‌های بالستیک حمایت کنیم.
وی اضافه کرد: به محض اینکه این بحث پایان یابد، فکر کنم خواهیم توانست روی گفت‌وگوهایمان با اسرائیلی‌ها تمرکز کنیم که درباره این است که چگونه می‌توانیم کارهای بیشتری برای تقویت همکاری‌های بی‌سابقه نظامی و اطلاعاتیمان با آنها انجام دهیم و اینکه ببینیم آیا توانمندی‌های بیشتری وجود دارد که اسرائيل برای جلوگیری از دستیابی برای مثال حزب‌الله به موشک‌ها از آن بهره بگیرد.
اوباما خاطرنشان کرد: البته حدس می‌زنم نکته اصلی این است جایی که ایران در فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش موفق بوده، به خاطر داشتن پول فراوان نبوده است. به این علت بوده است که آنها به طور موثری از گروه‌های تحت فرمان خود بهره گرفته‌اند، به این علت بوده است که آنها در جاهایی مثل لبنان دهه‌هاست سرمایه‌گذاری کرده‌اند و جای پای خود را در آنجا محکم کرده‌اند. علت اینکه ما نتوانسته‌ایم عملکرد خوبی در توقف آن داشته باشیم، این نیست که آنها از ما بیشتر پول خرج می‌کنند. علت این است که ما آن طور که باید هماهنگ عمل نکرده‌ایم، و اطلاعات کافی و خوب جمع‌آوری نکرده‌ایم و در مقابله با آن سازمان‌یافته نبوده‌ایم.
اوباما همچنین گفته است: اسرائیل فقط متحد ما نیست بلکه دوست و خانواده ماست و همواره بین دوستان و خانواده‌ها بحث‌هایی وجود دارد. همه ما طرفدار اسرائيل هستیم.
وی تصریح کرد: برخی می‌گویند توافق بهتر این است که ایران غیر از برنامه تسلیحات هسته‌ای [!؟]، هرگونه برنامه صلح‌آمیز را کنار بگذارد. من گفتم و فکر می‌کنم که همه کارشناسان مسايل ایران و بین‌الملل نیز تایید می‌کنند، این است که ایران هیچگاه با آنچه تسلیم کامل قلمداد می‌کنند موافقت نخواهد کرد و ما در این موضع‌گیری حمایت جامعه بین‌المللی را نخواهیم داشت و این بدان معناست که نظام تحریم‌ها از هم فرو می‌پاشد. پس این گزینه یک گزینه خوب نخواهد بود و منتقدان به طور موثر و قوی به این نکته پاسخ نداده‌اند.
اوباما همچنین گفت: روشن است که امنیت اسرائيل موضوعی است که به شدت عاطفی است و درست هم همین است. و من نگران نیستم زیرا اطمینان دارم این (توافق) امنیت و ایمنی بیشتری هم برای اسرائیل و هم برای آمریکا در پی خواهد داشت. و اگر هنگامی که دوربین‌ها دارند نشان می‌دهند، سانتریفیوژها خارج می‌شوند، و ذخایر اورانیوم غنی‌شده یا از ایران خارج و یا نابود می‌شود و تاسیساتی که نگران‌کننده بود، تعطیل می‌شوند و بازرسان کارشان را به شکلی موثر انجام می‌دهند، آنگاه فکر می‌کنم ارزیابی از این توافق متفاوت خواهد بود.